Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте , днес си мислех за едни чушки , които продаваха по магазините - мариновани нарязани на ивици много ги харесвах . Моля ако някой знае рецепта за нещо подобно да сподели . Благодаря предварително .
Цитирай
Все още обмислям чушките дали някой не се е сетил за тях . Още повече , че сега е сезона на зимнината . Моля ако имате идея как могат да се приготвят споделете .
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
"100 чушки"
100 бр. чушки /ние предпочитаме червените/ се изпичат и се обелват. Оставят се да се изцедят и ги нарязвам на хапки в по-дълбок съд и поръсвам с количеството магданоз посочено по-долу.
Приготвям марината от"
1ч.ч. оцет
1ч.ч. олио
1ч.ч. захар
1/4 ч.ч. ситна готварска сол
3-4 връзки магданоз-ситно нарязан.
Всичко/без магаданоза/се слага на котлона да заври, леко поизстива и с тази смес се заливат пиперките и престояват 3-4 часа. Пълнят се бурканчетата и накрая се разпределя по -равно маринатата/ако има останала на дъното /. Затварят се бурканите и се стирилизират 4-5 минути.
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Мариновани чушки (сурови)
Доза за 1 компотен буркан:
80 гр. оцет
1 ч. лъж. сол
1 суп. лъж. захар
1-2 бр. даф. лист
3 суп. лъж. олио
5-6 зърна чер пипер
1 зърно бахар
Всичко това се слага на дъното на буркана, нарязва се чесън, целина, моркови и хрян (може да се замести с половин каф. лъж. синап). Чушките се нарязват по дължина на 3-4 парчета (изчистени от семките) и се нареждат плътно, прави по дължина на буркана. Заливат се с чиста студена вода и се варят 4-5 мин. (само за капачка, като кис. краставички) и бурканите се изваждат (ако стоят в горещата вода чушките омекват и не са хубави).
За тази рецепта се използва дебел, месест пипер или камби.
Рецептата е много сполучлива, преди години я "откраднах" от технолога на една консервна Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 738
Моите не са на ивици, но са леко хрупкави и много си ги харесваме. Ето рецептата.
Цитирай
Благодаря момичета  , Сафо мисля , че тази рецепта която си ми предложила е точно това , което търся . Благодаря още веднъж .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.