«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 144 отговора


ћнени€: 2 520
Ќаправих ги!
—упер са!
» всичкото приготв€не - месене и пържене, ми отне не повече от половин час  Love
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 324
ƒивиана,благодар€! bouquet
÷итирай


ћнени€: 86
ƒа сподел€ и аз една рецепта за мекици, и една хитринка също.....

ћекици

1 €йце /рецептата ми е с толкова, но аз слагам 2 €йца/
1 чаена чаша пр€сно мл€ко /ако н€мате под ръка става и с хладка вода/
1 кубче ма€ + 1 ч. л. сол + 1 ч. л. захар /и двете с връхче/ /може и със суха ма€ - слагат се две пакетчета/
1 кисело мл€ко + 1 ч. л. сода бикарбонат
около 1 кг брашно
«амесва се тесто и може да се пържи почти веднага, ако престои тестото една нощ в хладилник и  на сутринта се приготв€т - стават наистина по-вкусни.  оличеството е огромно, но с половин доза от тестото могат спокойно да се нахран€т 5-6 човека.

ƒруго, което научих е:
в олиото, в което ще пържа слагам сол;
след като изпържа мекичките по т€х има полепнали кристалчета сол и са много вкусни.

јз прав€ така: изпържвам половината тесто само в олио /за тези, които обичат да похапват мекици с мед или маджун, а за втората половина слагам вече сол в олиото.

ƒобър апетит!!!

јко тестото се замеси от вечерта в какъв съд се съхран€ва в хладилника и къде ( в камерата или на етажерките)?

»мам спомени, ч в хлебарниците продаваха едно тесто в найлове, мног хубави неща ставаха от него, но незнам дали са го правели с ма€?
÷итирай

√ермани€

ћнени€: 899
ћол€, дами, казвайте бързо  Praynig
≈й сега почнах да мес€, обаче н€мам €йце, ще стане ли без него?
÷итирай
 все пак за три членно семейство от тази рецепта излизат предполагам доста мекици не може ли да се направи и нещо друго от тестото примерно пица или ...
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 4 277
ћекиците са супер !  bouquet
¬ момента едвам сто€ от пре€ждане , а децата още немогат да се спрат .
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 4 969
јбе свеки прави едни страшни мекици .ћного са бързи и са адски вкусни.ј пък количеството е огромнооооооооо

1 €йце
500 гр. брашно
1 ч. л . сол
1ч .л . сода
1 кисело мл€ко
¬сичко се смесва и се меси /много бързо става готово/.–аздел€ се на 4-5 топки и вс€ка се разточва на кора и се режат формички/или с нож или с чаша или с формички за сладки/.ѕържат се до златисто.
—тават 2 големи купи и се на€ждат 6-7 човека, че и повече Laughing
Ќаправих ги! —трахотни са!
÷итирай
ј може ли мекици без да се точи тестото, че хич не ме бива в точенето?

јми може - да...
 огато не ми се точи, откъсвам парче тесто, колкото орех или малко по-гол€мо, прав€ го на топче и след това го раздърпвам или го сплесквам между двете длани и раздърпвам...

’ич не се мота€ да разточвам, ами прав€ същото като dizzy.
–ецептата ми е същата като на deata, само че слагам и 1 с.л. захар към горната смес. » понеже мъжът ми ги обича със сирене вътре половината ги прав€ със сирене, другата половина без. ≈то ги :
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/37.jpg
#2gunfire
÷итирай
«ори, много са ти хубави снимките, но къде мога да намер€ и рецептите ти chef
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 727
ѕускала съм всичките си рецепти във форума. јко имаш регистраци€ ми пусни едно Ћ— и ще ти прат€ рецептите, които те интересуват, за да не спамим темата  Smile.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 982

Я ги дай насам,ще ги ям! eat
÷итирай


ћнени€: 6 461
ўе ги пробвам тези мекици за закуска ,
но н€ма да ги точа а ще ги раздърпам с длани и так ще пържа.
÷итирай

там, където е сърцето

ћнени€: 420
За тези, които могат, имат време и търпение да правят мекици с мая.

За мен те са много по-вкусни от тези със сода и играчката с тях си струва, но не винаги ме хваща музата да ги правя заради по сложното изпълнение.

1/2 кубче мая /20 гр/
1 яйце
щипка захар
щипка сол
1/2 ч.ч. хладка вода
брашно за меко тесто

Маята се разтваря с малко хладка вода и се поръсва с щипка захар.
Оставя се на топло /но не горещо/ място да се вдигне.
Когато маята се вдигне достатъчно се изсипва в 1/2 ч.ч хладка вода /не гореща/.
В 2 ч.ч. брашно се изсипва водата с маята.
Разбърква се, добавя се 1 яйце.
Добавя се брашно докато стане меко тесто.
Разточва се, реже се на правоъгълници.
Във всяко парче се слага бучка сирене.
Загъват се и се пържат в сгорещено олио.

Да не се мачкат повече след като са завити със сирене.

Това количество е достатъчно за двама души.



« ѕоследна редакци€: ср, 28 фев 2007, 06:27 от Ѕожидара »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 734
Ѕожидара, предполагам че тези мекички се доста мекички, заради ма€та. ўе ги пробвам, защото на мен със сода винаги ми стават твърди, като с коричка, дори още преди да са изстинали. Ќе знам защо така.
“воите ще ги пробвам.
ƒоближават ли се до купешките?
÷итирай

там, където е сърцето

ћнени€: 420
Вивиан,
наистина с мая стават мекички и бухнали.
Най-важното е да ти се вдигне добре маята, т.е. да втаса на подходяща температура - нито да е горещо, нито да е студено.
Мекичките започват да бухват веднага щом ги завиеш със сирене.
Аз ги оставям нарочно да постоят няколко минути преди да ги изпържа.
Добре е внимателно, без да ги мачкаш да ги пренесеш до тигана - така се вдигат още повече.
Да, може да се каже, че се доближават до купешките - истински пухкавите мекички стават с мая.
Иначе, и аз когато бързам или ме мързи, вместо мая слагам сода, но фамилията веднага ме разконспирира, че съм си спестила труда с маята.
Успех!
И да се похвалиш с резултата!
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 144 отговора