Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 880
Как се процедира? Вината е на работника. Кой му издава нова такава и вписва досегашните данни (Агенция по труда, някой друг ли) и къде се ходи? Някой знае ли процедурата?
Цитирай

София

Мнения: 2 561
До колкото си спомням ако не намери предишните фирми да му нанесат трудовия стаж от архивите си и с техните печати тогава се ходи май в Агенцията.
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Чл. 7. (1) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена, инспекцията по труда издава нова въз основа на писмена молба-декларация на работника или служителя, в която се посочва, че трудовата книжка е изгубена, кой я е изгубил и данни за работодателите, при които е работил.
(2) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена от работника или служителя, в новата трудова книжка инспекцията по труда по местоживеене на лицето вписва данни за трудовия стаж въз основа на представените от него удостоверения по образец съгласно приложение № 2 или други оригинални документи, съдържащи тези данни.
(3) Когато трудовата книжка бъде изгубена или унищожена по вина на работодателя, инспекцията по труда по местоседалището му го задължава в срок не по-дълъг от един месец да представи необходимото удостоверение за издаването на нова трудова книжка по образец съгласно приложение № 2.
(4) Когато работникът или служителят е работил и при други работодатели, работодателят по ал. 3 изисква от тях удостоверения по образец съгласно приложение № 2. Събраните удостоверения се предоставят в инспекцията по труда по опис.
(5) Работодателите са длъжни да издават исканите удостоверения по ал. 2 и 4 в 7-дневен срок от поискването им.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Аз си бях загубила моята, купих си нова и я дадох на всичките ми работодатели. Те я попълваха. Бяха само 2 фирми обаче. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 880
Благодаря за отговорите.

Само това приложение №2 какво е?

Как се процедира в моя случай - назначаваме нова колежка, която казва, че има издадена тр. книжка, но я изгубила някъде (милата, ако си мисли, че новият работодател просто й издава нова от този момент нататък - но искам да й помогна все пак, че да помогна и на себе си). Счетито ни казва, че май нямало право да я назначавам, но не може да е така, тъй като при всяко подписване или прекратяване на договор, си има срокове, в които това се декларира в Агенцията и не може да се допусне тя да работи на 2 места, а това е важното. Евентуално, да я накарам да напише декларация, че има издадена тр. книжка, но е изгубена. Но пък как да се отнасям към трудовия й стаж? Все пак той влияе върху допълнителните суми за прослужено време?

Някакви идеи?
Цитирай


Мнения: 1 462
Мда.  Гот е, когато стари фирми са фалирали и вече ги няма, ти да ходиш да им подаваш молби да удостоверят, че си работил при тях...
Цитирай

София

Мнения: 3 389
Мда.  Гот е, когато стари фирми са фалирали и вече ги няма, ти да ходиш да им подаваш молби да удостоверят, че си работил при тях...
И аз имам същия проблем и досега не съм оправила нещата! ooooh!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.