Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 септ. 2006, 14:28 ч.
  • Преглеждания  2 787  Мнения  29  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Спорим с мъж ми по този въпрос - той твърди, че се слагат накрая (иде реч за манджи в тенджера). Аз в средата. В смисъл задушавам лука, зеленчуците и като добавя водата и там каквото ще ври, тогава слагам и подправките. Логиката ми е, че са сухи - джоджен (как се пише тая дума  Thinking), копър, чубрица, червен пипер... и така омекват и пускат повече миризмата си. Та кога се слагат?

Реклама
# 1
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Ако са сухи и аз ги слагам като долея водата. А като се замисля и пресни ги слагам така. Само магданоз добавям към края ( пресния ).

# 2
  • Мнения: 7 474
Всичко слагам в началото  Rolling Eyes , а и в повечето случаи готвя в тенджера под налягане  Laughing

П.П. не знам защо, но ми се струва ,че ядене сготвено със сол е по-вкусно отколкото посолено после  newsm78

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, за солта си права, аз не я слагам в питането. За останалите...

# 4
  • Варна
  • Мнения: 3 209
чела съм, че е правилно ароматните подправки (например чубрица, чер пипер) да се слагат накрая 5 мин. преди да се спре, но все пак зависи как готвиш (дали на котлон или на фурна).
Аз така действам, чубрица и чер пипер слагам накрая, а червен пипер например слагам в началото.

# 5
  • София
  • Мнения: 21 469
Само чубрицата слагам накрая.
Другите подправки - черен пипер, риган, босилек, джоджен,естрагон,майоран,  кориандър и т.н дори обичам да ги запържвам и след това наливам водата.
За чубрицата съм чела,че дразни стомаха и не е добре да ври много с яденето - отделят се вещества, които дразнят стомашната лигавица.

# 6
  • София
  • Мнения: 718
Аз само чубрица и джоджен слагам накрая.

# 7
  • Мнения: 1 349
Аз така действам, чубрица и чер пипер слагам накрая, а червен пипер например слагам в началото.
И аз така  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 4 866
Слагам ги накрая, 5 мин. преди да махна яденето от печката.

# 9
  • Мнения: 974
Правилото е ароматните подправки да се слагат накрая - 5 мин преди да е готово ястието.....за да запазят аромата си.

Мисля, че червеният пипер и солта не спадат към тях newsm78

# 10
  • Мнения: 4 342
Зависи сигурно от типа кухня, напоследък съм се зачела по индийска и там черния пипер се слага в началото, обикновенно се запържва леко на цели зърна.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 376
И аз ги слагам ,след като сложа водата.
Най ми е гадно в някоя манджа да плува отгоре суров магданоз Shocked
Но май си е въпрос на вкус.

# 12
  • BG
  • Мнения: 4 546
всичко слагам в началото, но предимно слагам сухи подправки. иначе ми е по-логично сухите да са в началото, зелените - в края

# 13
  • София
  • Мнения: 21 469
И аз ги слагам ,след като сложа водата.
Най ми е гадно в някоя манджа да плува отгоре суров магданоз Shocked
Но май си е въпрос на вкус.
Да, въпрос на вкус. Grinning  Аз необичам сварен магданоз и затова задължително преди да дръпна тенджерата слагам магданоз и тогава я махам от котлона. Обичам да си запази зеленият цвят... особено на супи.

# 14
  • Мнения: 534
По принцип в края на готвенето,но аз например като готвя месо ги слагам заедно с него,за да ми мирише манджата на хубаво.
А зелените ако ги сложиш в началото ще станат кафяви и гадни от варенето.  cook

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт