«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 467 отговора

uk-kent

ћнени€: 577
Сега ако някой напише и рецептата за пилешко в сладко-кисел сос.........
Ето
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=726
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=263
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=871
много хубави рецепти ,аз ще запрятам рькавите, благодаря ти bouquet
÷итирай
«дравейте мили мамчета!
—трахотна тема сте отворили...как да не ти се до€де докато четеш  newsm74
јз обаче имам една молба към вас...Ќ€кой знае ли как се прави език в масло и би ли споделил рецептата си  newsm17
Ѕлагодар€ ви предварително!
÷итирай


ћнени€: 1 334
ћомичета, моите принцеси също стават прекрасни, без да ги тъпча с допълнителни мазнини като маргарин или масло. каймата си е достатъчномазничка.
≈то как ги прав€ - към каймата настъргвам на едрото ренде кашкавал - колкото повече, толкова повече  Wink
ќмесвам и мажа на филийката. ѕоръсвам обилно с ронена чубрица и - бам - в парти грила.  аймата не се събира, а маслото от кашкавала излиза отгоре. —тават разкошни. chef
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 3 753
ј Ѕ≈ — ћј—Ћќ —ј ѕќ я »
÷итирай


ћнени€: 1 605
» тук да питам- н€кой знае ли как и с каква сметана прав€т €годовото парфе в сладкарница "Ќедел€" ?
÷итирай


ћнени€: 7 135
» тук да питам- н€кой знае ли как и с каква сметана прав€т €годовото парфе в сладкарница "Ќедел€" ?

Ќе знам, но е много съблазнително.
ћисл€ да опитам с малко течна сметана + заквасена или кисело мл€ко, и €годки в сместта.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 630
ѕ»÷ј от пицари€ "¬≈–ƒ»"


оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. ма€ - 1/2 кубче
1 ч.ч. пр€сно мл€ко
2 €йца
8 с.л. олио

«амесва се тесто /ма€та се разтвар€ в хладкото мл€кото + много малка щипка захар, €йцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. ќткъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегл€ се до н€къде, постав€ се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. ѕицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. ѕече се на силна фурна 250-300'— за 10 мин.

 Ќе е нужно да втасва, нито да се разточва.  оличеството става горе долу за 2 тави.


"ѕарадизо"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено пиле, пушено сирене, царевица, чеснов сос, маслини, магданоз, риган


"Ѕ€гащо пиле"

кашкавал, дом.сос, пушено пиле, гъби, царевица, риган


"¬егетариана"

кашкавал, дом.сос, гъби, царевица, чушки, маслини, грах, магданоз, риган


" алцоне"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено сирене, гъби, чорбаджийски чушки, чеснов сос, магданоз, риган


Ћично съм изпробвала рецептата и е страхотнаааа..., 1:1 като в тези елитни пицарии "¬ерди". “€ е взета от там. —амо продуктите са по желание. ”спех на тези , които ще предпочетат да си € направ€т в къщи!!!

« ѕоследна редакци€: чт, 16 авг 2007, 09:52 от sylya »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 603
ѕ»÷ј от пицари€ "¬≈–ƒ»"
...
newsm20 от кога е търс€ та€ рецепта! ћЌќ√ќ ти благодар€!

ј сллучайно да знаеш как се прави доматени€ им сос, рецепта, марка изходни суровини и т.н.?

÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 630
Rumya, не знам как се прави доматени€ им сос. ќбаче, ако си решила да € правиш, мол€ те изчакай до довечера, за да мога още веднъж да провер€ рецептата. 95% сугурна съм, че е тази, но € пиша по памет. «а сега мога само да ти кажа, че ма€та е кубче, а Ќ≈ на прах. –ецептата е изпробвана многократно, а пицата се изпича за минути.

Ќай-хубавото е, че не се разточва и не се чака да втасва. јко ти остане тесто го прибери в хладилника в намазнена от вътре найлонова торбичка.

! ! ! ƒа предупред€! “ова е тесто за тънка пица. —тава мекичка от вътре и леко хрупкава от вън.  ойто е бил в скъпичката пицари€ "¬≈–ƒ»" знае какво представл€ва.
« ѕоследна редакци€: чт, 16 авг 2007, 10:14 от sylya »
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 630
  √отово! ѕоправих рецептата за пица. —ега е точно 100 % оригиналната рецепта. √орещо ви € препоръчвам.
÷итирай


ћнени€: 326
супер и аз ще € пробвам тази рецепта.
от един мъж, работил в пицари€ в јнгли€ знам за доматени€ сос следното: кетчуп, вода, олио, сол, риган, босилек. јз вместо с вода разреждам с доматен сос от кути€ или с пасирани цели домати.  ато се сложи кетчуп той сгъст€ва соса, понеже има доста нишесте и не се разводн€ва така основата.
÷итирай


ћнени€: 1 334
«адължително ще пробвам. Ќе харесвам пици, които са дебели по 2 см. ј пиците ¬ерди са любими именно поради тънката коричка.
ћоже би защото не втасва тестото не се надуват  newsm78
ћа€та е доста, като гледам. ўе € направ€ още утре, пардон, днес  Laughing и ще докладвам.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 630
              “ази пица не се надува и ако тестото е престо€ло в хладилник, така че не се притесн€вай. ѕробвай смело!
 ато го разтегл€ш по тавата както съм описала по горе, можеш да натискаш отгоре с ръка, за да ти стане тънка кората в тавата. Ќ€ма да се надуе повече. —амо недей да разточваш!!! » намазването отгоре с дом.сок да е много леко /може с ръката, може и с лъжица/. ¬ никакъв случай не наквасвай с домати

              јх, щ€х да забрав€!  ойто ми даде оригиналната рецепта ми каза, че от остатъка ставали страхотни мекици. ћайка ми изпържи от остатъка мекици за закуска, нашите ги харесаха, обаче мен не ме впечатлиха особено - обикновени мекици  Naughty «а пица обаче тестото е разкошно.

              ћомичета, ¬≈–ƒ» е много скъпа пицари€. ¬€рно хубави са им пиците, но ако отидете ц€лото семейство ще ви отънее джоба. ј ако си € направите по същата рецепта в къщи, ще има €дене на корем за ц€лото семейство, а и ще ви излезе по евтино поне 4-5 пъти.

÷итирай

 арлово

ћнени€: 1 179
ѕ»÷ј от пицари€ "¬≈–ƒ»"


оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. ма€ - 1/2 кубче
1 ч.ч. пр€сно мл€ко
2 €йца
8 с.л. олио

Ѕлагодар€ за рецептата. —нощи се пробвах с половин доза. »мам въпроси:
1. —ол в тестото слага ли се? ўото не пише
2. ћалко течно като кексово тесто ми стана. ћного се старах да спаз€ пропорциите.  јз не мога изобщо да мес€, Embarassed само разбърквам съставките до хомогенна смес. “ова тесто тр€бва ли да се отлепва от съда, в който е забъркано? newsm78
»наче, най-после ми харесаха пицата. ўе запомн€ рецептата. “ъй като след повечето експерименти ме карат да забрав€м рецептите.  hahaha
 


÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 630
Ќе - сол Ќ≈ се слага. » на мен ми беше интересно н€ма ли да "сладни" от щипката захар в хладкото мл€ко, но не оказва влиание. ѕо-"кашкавото тесто" зависи не от брашното, а от чашата мл€ко. ѕри н€кой чашата е 180г, при други 200г., при мен е 250г. “ози проблем се решава като добавиш повече брашно. Ќе тр€бва да е течливо, но тр€бва да е меко тестото. ѕринципно тр€бва да се отлепва от съда в който го месиш
 newsm78 ќбаче за "месенето" не мога да ти помогна. “р€бва да се понаучиш да месиш. Ќа мен пък в точенето ми е проблема Very Happy

ха ха хааааа - н€ма страшно все ще € докараш пицата  Very Happy

 акто казваше баба ми: "ћоето момиче давай смело и не бой се. Ќикой не се е родил научен"

« ѕоследна редакци€: чт, 16 авг 2007, 12:05 от sylya »
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 467 отговора