Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 септ. 2006, 03:10 ч.
  • Преглеждания  12 611  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 427
Не знам дали са публикували преди тази рецепта другите момичета от итлианската тайфичка,но аз ще се осмеля и се надявам да не се повторя.Казва се Пармиджана bowuu и е нещо невероятно вкусно,дори за хора които като мен не са никак фенове на патладжана по принцип.
Нарязвате си патладжаните на филийки, за предпочитане на тъничко.Изпържвате ги до златисто кафеникаво и хрупкаво.поставяте ги в съд в който на дъното сте сложили домакинска попивателна хартия или няколко салфетки,така че да абсорбират излишната мазнина от патладжанените резенчета.За тези които не знаят,патладжана има гадния навик да пие страшно много олио.
Отделно на котлона варите  доматен сос.Аз лично предпочитам сосовете на ЧИРИО,но става и който и да е било друг доматен сос,стига да не е много воднист а със по гъста консистенция.Екстра са тези с парченцата домати наклъцкани на дребно.След като се свари соса,в тавичка се редят един ред патладжанени резенки,които се поливат със сос.Поръсва се със наситнена на малки парченца моцарелла(може успешно да се замени със настърган кашкавал!)и се стърже пармиджано...пармезан,както се казва в България.
И така пак наново,патладжани,сос,моцарелла(кашкавал)пармиджано.Така се правят около три реда(зависи какво количество желаете да приготвите),залива се с сос най отгоре,кашкавал,пармиджано за зластиста коричка и се хвърля за 30-на минутки във фурната докато се обединят вкусовете между различните компоненти и се разтопят сирената.
Сервира се топло,може като предястие,но ние в нас обикновенно го хапваме с мек хляб като основно.
  chef

Реклама
# 1
  • спретната къщурка край селО Сливен
  • Мнения: 7 430
Звучи страхотно - трябва да се пробва, аз съм фен на патладжаните Peace

# 2
  • Мнения: 1 393
Всъщност не се ли казва Егплант Пармиджана?  Simple Smile

Страхотна е, да! Аз тъкмо миналата седмица сготвих  две големи дози, които са във фризера и чакат само да бъдат мушнати във фурната (за когато се роди бебето и няма да имам време за готвене  Wink).

Дай и други италиански рецепти, ако имаш- аз душа давам за италиански манджи!   chef    bouquet

# 3
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
Сервира се топло,може като предястие,но ние в нас обикновенно го хапваме с мек хляб като основно.
Супер е, една от тези, които задължително пробвам в италиански ресторанти. Аз си я посипвам хууууубаво с допълнително пармиждан/о/а.  chef

# 4
  • Мнения: 2 427
Ми то егплант си е патладжан на англииски...не знам как се води в менй-то на другите държави,но оригиналното звучене на италяно е именно Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 11 628
... Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
  Joy hahaha  иииии... как ме разсмя с това сравнение Joy , благодарско  bouquet за рецептичката, стрхотно ми звучи, копвам....и ти предлагам да шашнеш  'талианците със ей това ...ако не си направила вече де bowuu

# 6
  • Мнения: 2 427
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?

# 7
  • Мнения: 5 181
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?

Всякакви давай че нямам търпение !!!!Обожавам италианската кухня ,по-добре дай някакви с месо че относно пастата различни видове ги знам.Спазвам рецептите и готвя само с италиански продукти...хайде чакам amymommy !!!

# 8
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Морена ,
тя таз рецепта е готина също , но ако им я предложиш с тоя чесън и това мляко от горе са малко тия дето ще ядът !
Ми то егплант си е патладжан на англииски...не знам как се води в менй-то на другите държави,но оригиналното звучене на италяно е именно Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Както винаги ме   #2gunfire от Joy Joy Joy !
Аз тая рецепта не съм я пробвала , така че ще се възползвам !!! Blush

# 9
  • Мнения: 1 393
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?

Ами аз например бих се зарадвала на рецепти за разни предястия или да кажем antipasto салати или ястия.
Може с паста, може и с без.
Например аз правих една уж италианска рецепта миналата седмица- салата от тортелини, ситно нарязана шунка, червена чушка и копър- ами нищо особено не стана, а аз такива надежди имах...сигурно някаква тайна съставка я нямаше в рецептата ми, знам ли?  newsm78

Мерси предварително!  bouquet

# 10
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Само не ми се смейте Embarassed
Какво е пермиджано и от каде се купува Embarassed?

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 11 628
Какво е пермиджано и от каде се купува Embarassed?

и се стърже пармиджано...пармезан,както се казва в България....
Италианско сирене/кашкавал  и тук го има в супермаркетите, както настърган, така и на.... newsm78 парче от.... пита предполагам..ама това няма значение де... bowuu

# 12
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Има го в по глемите супермаркети,както и в Метро.Даже Метро отвреме на време пускат оферти само за италианки сирена ,кашкавали и др.такива.То представлява парчета,такива рязани като от пита кашкавал,но мнооого твърди/като камък/,с много голяма масленост/и калории Mr. Green/.Цената за кг.варира от 20 до 30лв.Има и настърган да се продава в кутийки.Търси го в отворените хладилни стени,основно при сирената и ашкавалите Peace

# 13
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Аха ясно,а с какво може да се замени,защото тук нямаме такива голями магазини и вероятно няма да намеря Rolling Eyes
Та кажете с какво да го заменя-докато кажа на майка ми да ми го прати от италиянско Twisted Evil

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 11 628
Ами с кашкавал...ама по-сух, твърд..

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт