Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


Мнения: 2 427
Не знам дали са публикували преди тази рецепта другите момичета от итлианската тайфичка,но аз ще се осмеля и се надявам да не се повторя.Казва се Пармиджана bowuu и е нещо невероятно вкусно,дори за хора които като мен не са никак фенове на патладжана по принцип.
Нарязвате си патладжаните на филийки, за предпочитане на тъничко.Изпържвате ги до златисто кафеникаво и хрупкаво.поставяте ги в съд в който на дъното сте сложили домакинска попивателна хартия или няколко салфетки,така че да абсорбират излишната мазнина от патладжанените резенчета.За тези които не знаят,патладжана има гадния навик да пие страшно много олио.
Отделно на котлона варите  доматен сос.Аз лично предпочитам сосовете на ЧИРИО,но става и който и да е било друг доматен сос,стига да не е много воднист а със по гъста консистенция.Екстра са тези с парченцата домати наклъцкани на дребно.След като се свари соса,в тавичка се редят един ред патладжанени резенки,които се поливат със сос.Поръсва се със наситнена на малки парченца моцарелла(може успешно да се замени със настърган кашкавал!)и се стърже пармиджано...пармезан,както се казва в България.
И така пак наново,патладжани,сос,моцарелла(кашкавал)пармиджано.Така се правят около три реда(зависи какво количество желаете да приготвите),залива се с сос най отгоре,кашкавал,пармиджано за зластиста коричка и се хвърля за 30-на минутки във фурната докато се обединят вкусовете между различните компоненти и се разтопят сирената.
Сервира се топло,може като предястие,но ние в нас обикновенно го хапваме с мек хляб като основно.
  chef
Цитирай

спретната къщурка край селО Сливен

Мнения: 7 430
Звучи страхотно - трябва да се пробва, аз съм фен на патладжаните Peace
Цитирай


Мнения: 1 393
Всъщност не се ли казва Егплант Пармиджана?  Smile

Страхотна е, да! Аз тъкмо миналата седмица сготвих  две големи дози, които са във фризера и чакат само да бъдат мушнати във фурната (за когато се роди бебето и няма да имам време за готвене  Wink).

Дай и други италиански рецепти, ако имаш- аз душа давам за италиански манджи!   chef    bouquet
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Сервира се топло,може като предястие,но ние в нас обикновенно го хапваме с мек хляб като основно.
Супер е, една от тези, които задължително пробвам в италиански ресторанти. Аз си я посипвам хууууубаво с допълнително пармиждан/о/а.  chef
Цитирай


Мнения: 2 427
Ми то егплант си е патладжан на англииски...не знам как се води в менй-то на другите държави,но оригиналното звучене на италяно е именно Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
... Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
  35 hahaha  иииии... как ме разсмя с това сравнение 35 , благодарско  bouquet за рецептичката, стрхотно ми звучи, копвам....и ти предлагам да шашнеш  'талианците със ей това ...ако не си направила вече де bowuu
Цитирай


Мнения: 2 427
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?
Цитирай


Мнения: 4 754
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?

Всякакви давай че нямам търпение !!!!Обожавам италианската кухня ,по-добре дай някакви с месо че относно пастата различни видове ги знам.Спазвам рецептите и готвя само с италиански продукти...хайде чакам amymommy !!!
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Морена ,
тя таз рецепта е готина също , но ако им я предложиш с тоя чесън и това мляко от горе са малко тия дето ще ядът !
Ми то егплант си е патладжан на англииски...не знам как се води в менй-то на другите държави,но оригиналното звучене на италяно е именно Пармиджана(малко като дамиджана Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Както винаги ме   #2gunfire от 35 35 35 !
Аз тая рецепта не съм я пробвала , така че ще се възползвам !!! Blush
Цитирай


Мнения: 1 393
Ми какви италиански рецепти предпочитате....паста или разни други такива с месо и зеленчук?

Ами аз например бих се зарадвала на рецепти за разни предястия или да кажем antipasto салати или ястия.
Може с паста, може и с без.
Например аз правих една уж италианска рецепта миналата седмица- салата от тортелини, ситно нарязана шунка, червена чушка и копър- ами нищо особено не стана, а аз такива надежди имах...сигурно някаква тайна съставка я нямаше в рецептата ми, знам ли?  newsm78

Мерси предварително!  bouquet
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Само не ми се смейте Embarassed
Какво е пермиджано и от каде се купува Embarassed?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Какво е пермиджано и от каде се купува Embarassed?

и се стърже пармиджано...пармезан,както се казва в България....
Италианско сирене/кашкавал  и тук го има в супермаркетите, както настърган, така и на.... newsm78 парче от.... пита предполагам..ама това няма значение де... bowuu
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Има го в по глемите супермаркети,както и в Метро.Даже Метро отвреме на време пускат оферти само за италианки сирена ,кашкавали и др.такива.То представлява парчета,такива рязани като от пита кашкавал,но мнооого твърди/като камък/,с много голяма масленост/и калории Mr. Green/.Цената за кг.варира от 20 до 30лв.Има и настърган да се продава в кутийки.Търси го в отворените хладилни стени,основно при сирената и ашкавалите Peace
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Аха ясно,а с какво може да се замени,защото тук нямаме такива голями магазини и вероятно няма да намеря Rolling Eyes
Та кажете с какво да го заменя-докато кажа на майка ми да ми го прати от италиянско Twisted Evil
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ами с кашкавал...ама по-сух, твърд..
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора