«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора

—офи€

ћнени€: 581
¬ готварската книга на бгмама не открих информаци€ по въпроса. „увала съм, че се приготв€ маринат за заека, в който той престо€ва, и после се готви. ћол€, дайте ми рецепти.  Smile ≈дни мои при€тели ще донесат заек, ама с уговорката да им го сготв€. “ака че помагайте Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 581
¬ече се разходих из н€колко сайта по готварство, но ”¬» Sad н€ма такава рецепта.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 656

«аека стои в марината ако не е домашен иначе не е необходимо.


«аешка €хни€

Ќар€зваш заека на парчета и го запържваш в малко олио.»зваждаш го. «апържваш 2-3 глави лук до златисто,добав€ш 3-4 с.л брашно, червен пипер,доматки пресни или консервирани и заливаш с вода.¬ръщаш месцето и остав€ш да къкри на слаб огън.ѕодправки слагаш каквито обичате.
јз винаги прибав€м моркови на шайби и пресни гъби!


заек в гювеч

1 гол€м заек
3 глави лук
1 кофичка заквасена сметана
500 грама пресни гъби
„ерен пипер,сол,чубрица
«аека се нар€зва на парчета и се остав€ да кисне една нощ в оцет и вода.
—лед това се измива и се запържва от всички страни.Ќарежда се в тавичка.
Ћука се нар€зва на полумесеци и се запържва ,като накра€ се слагат и едро нар€заните гъби.“ази смес се прибав€ към парчетата месо.ќвкус€ва се с подправките.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 933
«аека се кисне в равни части вода и оцет/може и лук да се сложи/.
јко е силен оцета, слага се по-малко.
 исне се 24 часа.
ћного обичам «аек с маслини:
ћесото се пържи до зачерв€ване в олио.
»зважда се в чини€. ¬ мазнината се слага 1 гл.лук на ситно + 1-2 сл брашно + сол + черен и червен пипер , налива се вода. ¬ръща се месото и се добав€т 20-25 маслини. яденето ври до  свар€ване на месото.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 581
ћного благодар€ bouquet

≈то и аз какво намерих в бгкулинар, но не е €хни€ де, но приготвено с заек:

»ме «адушен див заек

ѕриготв€не 1.ѕочистени€ и измит заек се накисва в марината от 3 ч.ч. вода и 1 ч.ч.оцет
2.ќставете го да престои в не€ едно денонощие
3.—лед това го разрежете най-малко на седем части - задни бутчета, плешките и гърба на три
4.¬ тенджера наредете първо ред от месото, отгоре наръсете с почистен и измит арпаджик, сложете домати, нар€зани на филийки, целина - на малки парченца и моркови - на колелца
5.ƒобавете черен пипер и дафинов лист на вкус
6.ѕак ред месо и същите зеленчуци отгоре
7.—ипете червено вино, докато покрие продуктите и сложете капака на тенджерата
8.«амажете го с тесто и варете €стието на тих огън около 2 часа
јко приготв€те питомен заек, не е необходимо да го слагате в марината.
ѕродукти 
1 бр.  заек
500 гр  арпаджик
120 гр  домати
100 гр  моркови
1/2 гл.  целина
600 мл  вино червено
200 мл  оцет винен


»ме »вановски заек с мл€ко

ѕриготв€не 1.ѕочистени€т заек нарежете на парчета
2.—варете мл€кото, оставете го да изстине и пуснете в него нар€зани€ на филийки лук, счукани€ чесън и подправките
3.¬ тази млечна марината поставете заешкото месо да престои 2-3 часа, след което го извадете, отцедете го и го изпържете
4.—ложете го в тенджера с малко от маринатата и го оставете да се задушава на слаб огън (от време на време доливайте марината
5.Ќакра€, когато месото е напълно омекнало, тр€бва да остане малко сос.
ѕродукти 
1 бр.  заек
1000 мл  мл€ко краве пр€сно
90 гр  масло
80 гр  лук кромид стар
1 ск.  чесън стар
2 бр.  карамфил зърна
1 бр.  дафинов лист
2 бр.  черен пипер на зърна
÷итирай

—офи€

ћнени€: 581
ќще веднъж много ¬» благодар€ bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 933
“ова с арпаджика, май е ѕопска €хни€...много е хубава Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 581
 Hug Ѕлагодар€ ƒенис-ƒ Smile
÷итирай

софи€

ћнени€: 1 073
» на мен, много ми помогнахте с рецептите. “очно се ровех в нета, да търс€ нещо за див заек, че вчера ни го подариха и тр€бва да го сготв€.
Ѕлагодарности и от мен. Laughing
÷итирай


ћнени€: 98
≈то и аз какво намерих в бгкулинар, но не е €хни€ де, но приготвено с заек
» за да спазим услови€та за ползване на бгкулинар и по точно точка 4, да сложим и съответните линкове Wink.

»вановски заек с мл€ко

«адушен див заек и една €хни€ бонус

ѕопска €хни€ със заек


÷итирай

—офи€

ћнени€: 581
MR.LAZY, благодар€ и извинете, че не съм сложила линковете Embarassedпросто нещо €вно не съм дочела в правилата. ѕри вас е много вкусно... Smile
÷итирай


ћнени€: 98
»звинението се приема Cool.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора