Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора

София

Мнения: 581
В готварската книга на бгмама не открих информация по въпроса. Чувала съм, че се приготвя маринат за заека, в който той престоява, и после се готви. Моля, дайте ми рецепти.  Smile Едни мои приятели ще донесат заек, ама с уговорката да им го сготвя. Така че помагайте Smile
Цитирай

София

Мнения: 581
Вече се разходих из няколко сайта по готварство, но УВИ Sad няма такава рецепта.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656

Заека стои в марината ако не е домашен иначе не е необходимо.


Заешка яхния

Нарязваш заека на парчета и го запържваш в малко олио.Изваждаш го. Запържваш 2-3 глави лук до златисто,добавяш 3-4 с.л брашно, червен пипер,доматки пресни или консервирани и заливаш с вода.Връщаш месцето и оставяш да къкри на слаб огън.Подправки слагаш каквито обичате.
Аз винаги прибавям моркови на шайби и пресни гъби!


заек в гювеч

1 голям заек
3 глави лук
1 кофичка заквасена сметана
500 грама пресни гъби
Черен пипер,сол,чубрица
Заека се нарязва на парчета и се оставя да кисне една нощ в оцет и вода.
След това се измива и се запържва от всички страни.Нарежда се в тавичка.
Лука се нарязва на полумесеци и се запържва ,като накрая се слагат и едро нарязаните гъби.Тази смес се прибавя към парчетата месо.Овкусява се с подправките.
Цитирай

София

Мнения: 12 258
Заека се кисне в равни части вода и оцет/може и лук да се сложи/.
Ако е силен оцета, слага се по-малко.
Кисне се 24 часа.
Много обичам Заек с маслини:
Месото се пържи до зачервяване в олио.
Изважда се в чиния. В мазнината се слага 1 гл.лук на ситно + 1-2 сл брашно + сол + черен и червен пипер , налива се вода. Връща се месото и се добавят 20-25 маслини. Яденето ври до  сваряване на месото.
Цитирай

София

Мнения: 581
Много благодаря bouquet

Ето и аз какво намерих в бгкулинар, но не е яхния де, но приготвено с заек:

Име Задушен див заек

Приготвяне 1.Почистения и измит заек се накисва в марината от 3 ч.ч. вода и 1 ч.ч.оцет
2.Оставете го да престои в нея едно денонощие
3.След това го разрежете най-малко на седем части - задни бутчета, плешките и гърба на три
4.В тенджера наредете първо ред от месото, отгоре наръсете с почистен и измит арпаджик, сложете домати, нарязани на филийки, целина - на малки парченца и моркови - на колелца
5.Добавете черен пипер и дафинов лист на вкус
6.Пак ред месо и същите зеленчуци отгоре
7.Сипете червено вино, докато покрие продуктите и сложете капака на тенджерата
8.Замажете го с тесто и варете ястието на тих огън около 2 часа
Ако приготвяте питомен заек, не е необходимо да го слагате в марината.
Продукти 
1 бр.  заек
500 гр  арпаджик
120 гр  домати
100 гр  моркови
1/2 гл.  целина
600 мл  вино червено
200 мл  оцет винен


Име Ивановски заек с мляко

Приготвяне 1.Почистеният заек нарежете на парчета
2.Сварете млякото, оставете го да изстине и пуснете в него нарязания на филийки лук, счукания чесън и подправките
3.В тази млечна марината поставете заешкото месо да престои 2-3 часа, след което го извадете, отцедете го и го изпържете
4.Сложете го в тенджера с малко от маринатата и го оставете да се задушава на слаб огън (от време на време доливайте марината
5.Накрая, когато месото е напълно омекнало, трябва да остане малко сос.
Продукти 
1 бр.  заек
1000 мл  мляко краве прясно
90 гр  масло
80 гр  лук кромид стар
1 ск.  чесън стар
2 бр.  карамфил зърна
1 бр.  дафинов лист
2 бр.  черен пипер на зърна
Цитирай

София

Мнения: 581
Още веднъж много ВИ благодаря bouquet
Цитирай

София

Мнения: 12 258
Това с арпаджика, май е Попска яхния...много е хубава Hug
Цитирай

София

Мнения: 581
 Hug Благодаря Денис-Д Smile
Цитирай

софия

Мнения: 1 073
И на мен, много ми помогнахте с рецептите. Точно се ровех в нета, да търся нещо за див заек, че вчера ни го подариха и трябва да го сготвя.
Благодарности и от мен. Laughing
Цитирай


Мнения: 98
Ето и аз какво намерих в бгкулинар, но не е яхния де, но приготвено с заек
И за да спазим условията за ползване на бгкулинар и по точно точка 4, да сложим и съответните линкове Wink.

Ивановски заек с мляко

Задушен див заек и една яхния бонус

Попска яхния със заек


Цитирай

София

Мнения: 581
MR.LAZY, благодаря и извинете, че не съм сложила линковете Embarassedпросто нещо явно не съм дочела в правилата. При вас е много вкусно... Smile
Цитирай


Мнения: 98
Извинението се приема Cool.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора