Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-до езерото

Мнения: 1 919
Как да си направя сладко от сини сливи?
Цитирай

София

Мнения: 19 774
Сладко или тип Конфитюр?
Ако е като конфитюр се прави 3:1 - плод:захар
Ако е сладко 1:1
Сладко правя така:
Обелвам сливите и им махам костилките/ с нещо остро- кука за плетене/.
В захарен сироп /1кг захар + 200-300 гр. вода/ пускам сливите.
Варят се на немного силно докато се сгъсти.
На 1кг. захар се слага 1 чл. лимон. киселина.
Сипвам го в сухи буркани, запечатвам  и обръщам веднага.
Не пипам бурканите до другият ден.
Трае с години /съхранявам го в кухнята, в шкаф/
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Много добри идеи има тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123870.msg2284450#msg2284450 Аз лично направих рецептата на Блонди-печени във фурна!  chef  bouquet
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз лично не съм правила, но майка ми преди правеше по много лесен начин. Нарязва плода в тава, посипва го със захар и го пече. После пресипва в буркани.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз лично не съм правила, но майка ми преди правеше по много лесен начин. Нарязва плода в тава, посипва го със захар и го пече. После пресипва в буркани.
И аз не правя предварително сироп, а поръсвам сливите/плода със захар и след като пуснат сока си го слагам във фурната и пека-като разбърквам междувременно, докато се сгъсти /като капнеш от сиропа на чиста суха чиния, след прекарване на лъжичка по дъното на чинията,трябва да остане  следа/.Към края добавям 1л. лимонтозу,разсипвам по бурканите и стерилизирам само 5 мин. за капачка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.