Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 септ. 2006, 12:16 ч.
  • Преглеждания  25 496  Мнения  12  Онлайн  2
Отговори
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Единственото, което ми идва на ума е да ги бланширам и после с оцет и олио. Или пък да ги панирам.
Помогнете с някакви други идеи!

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 637
С бекон и кашкавал на фурна ...ммммм Crazy

# 2
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Ммммм ... Морена, много вкусно звучи, ще ми дадеш ли рецепта? Praynig

# 3
  • Мнения: 286
Az го правя така:Картофи с броколи 

3 картофа,
500 гр. броколи,
100 гр.шунка,
1 глава лук,
100 гр.кашкавал
100 гр.олио

Приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета.Поставяме ги на дъното на тавичката .Отгоре слагаме броколито.
Запържваме нарязаните на дребно лук и шунка и ги изсипваме върху броколито.Посоляваме, сипваме и останалото олио и запичаме около 20 минути във фурната.Изваждаме тавичката,нарязваме кашкавала на парчета и го нареждаме отгоре.
Запичаме още 5 минутки.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 637
Пробвала съм рецептата на Снежи, ето я , като пресните броколи трябва само да ги бланшираш-

Броколи с кашкавал

1 пакет замразени броколи
300 мл.прясно мляко
1 кубче пилешки бульон
2 с.л брашно
100 гр.кашкавал

Сварявате броколите по възможност на пара.Приготвяте бешамелов сос от млякото, брашното и бульончето.Заливате броколите,настъргвате кашкавала и запичате във фурната за около 10 минути.


А тази по- ми допада -

Броколи с камембер и бекон

за 2 порции:

400 г броколи
150 г бекон
200 г камембер( аз ползвах кашкавал, поради неналичие на въпросното Laughing)
50 г масло
2с.л. лим. сок
индийско орехче
сол

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сух тиган за 3 минути. Прибвята се бриколите поръсени със сол и инд. орехче, добавя се лим. сок и маслото.
Всичко се запържва, докато омекне. Накрая се добавя и камемберът, на кубчета.
                                                                                                                                      сп. Меню


Харесва ми и така, а и след запържването на бекона и броколите, добавям кашкавала и във фурната, да се стопи и зачерви кашкавала.

Заповядай, дано ти харесат! bowuu



# 5
  • Видин
  • Мнения: 5 428
Със синьо сирене и течна готварска сметана също стават - убиец!
накъсваш си блоколите на розички и ги сваряваш за 3-4 минутки в подсолена вода. Вадиш ги и отцеждаш. В тенджерка сипваш сметаната и добавяш синьото сирене, минало през рендето. Когато то се разтопи сипваш вътре броколите и оставаш да клокне, колкото да поемат от соса.
Всичко е на око според вкуса.
А същото нещо може да стане и в тавичка, но синьото сирене го нарендосваш върху броколите и запичаш за кратко, колкото да се разтопи.

# 6
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Благодаря ви, момичета!
Днес ще пробвам рецептата на Морена с бекона и кашкавала, а по-нанатък и другите. Свеки ме е заредила с доста броколи Wink

# 7
  • Мнения: 2 648

Опитай и ето тази рецепта:

Гювече с броколи и рулца от раци - Иван Звездев



А ако някой не може да отвори страницата, ето и рецептата:

250 г броколи
6 рулца от раци
2 стръка зелен лук
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
5 с. л. бяло вино
1 ч. л. къри
галета за поръсване
сол на вкус

1. Броколите се поставят в купа, наливат се 5 с. л. вода. Вари се на пълна мощност на микровълнова фурна 6 минути. В тиган със загрятото масло за 2 минути се запържва нарязаният на колелца лук.

2. Подправя се с къри, сол и се налива виното. Когато виното се изпари, се сипва брашното и се запържва около 30 секунди. Добавят се нарязани на колелца рулца от раци и прясно мляко.

3. Гювече се намазва с масло и се поръсва с галета. Поставят се отцедените от водата броколи, върху тях се разпределя сместа с рулцата от раци. Поръсва се с галета. Поставя се в студена фурна, която се загрява до 180 градуса. Пече се 30 минути.

Наистина се получава много вкусно! Heart Eyes

# 8
  • Мнения: 3 163
Салата с броколи:
Накъсаното на цветчета броколи се сварява малко в подсолена вода. Заливаме със сос от изцедено кисело мяко, майонеза, лимонов сок, черен пипер и няколко скилидки счукан чесън! Става страхотна! Вкъщи много я тачим! А да - и става много бързо!

# 9
  • USA
  • Мнения: 7 091
Моите хора много ги обичат задушени в масло ( както са сурови, само да си сменят цвета с по-тъмно зелен) и след това със заливка от лимонов сок, чесън и червен пипер. Също така много често хапваме суровите и на салата с ранч сос.

# 10
  • Варна,морето,сините вълни.
  • Мнения: 2 785
Рецептата е на Туфи, откакто ми я каза, за стотен път сигурно я правя. Само мъжо не я яде- по принцип не обича броколи.
Пакет замразени броколи се сварява за 3-4 минути. Броколите трябва да останат леко хрупкави. Водата се изцежда, оставят са да изстинат и се разбъркват със сирене (натрошено или настъргано на едрото ренде) и лимонов сок на вкус. Ако сиренето не е достатъчно солено, може и да се посолят. Аз слагам и съвсем малко  пресен джоджен и капка-две зехтин в лимоновия сок и оставам да се смесят ароматите, докато изстиват броколите.

# 11
  • Мнения: 286
Ето какво си копнах от друг сайт:
Топчета от броколи

200 гр.сварени броколи

200 гр. сирене

1 с.л маргарин или масло

1 с.л смлени орехи

3-4 скилидки чесън пресовани

магданоз

 Броколите се пасират и всичко се омесва много хубаво без магданоза.Оформят се топчета които се украсяват със ситно нарязан магданоз!

# 12
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 156
Ето на това съм му хвърлила око, но още не съм го правила:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=diets&id=1945

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт