Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Имам ужасни количества кисело мляко в хладилника  Shocked Баба ми постоянно заквасва домашно, макар че никой не й го яде  Stop Аз постоянно купувам. И в един момент се оказва, че имам повече от килограм и половин кисело мляко...

Моля за предложения как да го употребя! Сладкиши, кексове, торти- стига да не са много трудоемки (че времето ми за готвене е кът, а и не си падам по засукани приготовления Embarassed) и да се използва повечко млекце  Very Happy

Мерси предварително.   bouquet
Цитирай
izcedi go i go napravi na suh tarator ili na banitza
kato se icedi niama da e veche tolkova mnogo Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ами ти не това търсиш ..ама за салата Снежанка много кисело мляко отива..като го изцедиш Very Happy
Иначе... тортата с мюсли на Сладка хапка , както и такава с блат, изцедено кис. мл. с плодове и желатин и отгоре желирани плодове.... bowuu
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Ами ти не това търсиш ..ама за салата Снежанка много кисело мляко отива..като го изцедиш Very Happy
Иначе... тортата с мюсли на Сладка хапка , както и такава с блат, изцедено кис. мл. с плодове и желатин и отгоре желирани плодове.... bowuu

Уф, то за салатата ясно, ама не ми се иска така да го консумираме. Все пак е престояло в хладилника повече от седмица... Пък като го сложа в нещо, което се пече , е друга работа. Вчера правих една голяяяяяма баница, ама млякото си стои  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 52
Тортата с кисело мляко на sneji
Всъщност кремът на тази торта е от кисело мляко( не сурово) и е много хубав.Може да направиш само крема, или пък да го използваш с някакъв друг блат(в който да си сложила кис. мляко Laughing)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73117.0
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
На киселото мляко не му пречи, че е стояло, само е по-кисело Wink В смисъл не е развалено. Ето един лесен сладкиш, който ще ти глътне 750 г:
Сладкиш Неро
1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. хлебна сода, 1/2 ч.ч.+още малко олио, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.л. канела, 2 ч.л. какао.
Сместа се разбива добре и се изсипва в подходяща намаслена тавичка. Пече се на умерена температура. След като изстине се намазва със сладко или с една кофичка подсладено кисело мляко (може и лъжичка нес кафе за аромат).
Лично аз предпочитам втория вариант.
Друго, което се сещам с кисело мляко е бисквитената торта на sneji_ Аз лично много я харесах Peace
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Димана , аз приготвям един "Сладкиш с локум"-бърз, лесен, икономичен е и много вкусен.След малко го почвам.Рецептата е:
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 коф. кисело мляко/450-500 гр./
1 ч.л. сода бикрбонат
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 кут. локум/ нарязан на малки кубчета, желателно е да е с някакъв аромат/ аз не слагам цяла, отива към 2/3 от кутийката.
Киселото мляко се разбива със захарта.
Прибавя се олиото, като се разбърква и после содата. Накрая прибавяме и пресятото брашно.Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат парченцата локум/нарязан го слагам във фризера за да се стегне и да не лепне/ на равни разстояния. Пече се при 160-180*.
Да ви е вкусно!
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Ето и моето предложение за сладкиш с кисело мляко.
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
се разбъркват и към тях се прибавя 1 коф. кис. мляко
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 равна с. л. хл. сода (разбъркана в млякото)
Кофичката от кис. мляко се напълва с тази смес, а останалото се изсипва в намазана с олио тава и се пече във загрята фурна 200-220 гр. Когато се изпече, се намазва със сладко ( вида му е по избор), поръсва се със счукани орехи и върху него се изсипва отделената смес. После пак се слага във фурната докато се изпече. Като изстине се ръси с пудра захар.
Цитирай

София

Мнения: 19 790
Баница

 400 гр. кори за баница
 2  коф. кисело мляко
 4  яйца
1 чл сода за хляб
     сирене
1/2 ч.ч олио

Тава: половината от  олиото + корите накъсани на парченца. Разбърква се добре
Пече се на 160 градуса до зачервяване, като се бъркат от време на време.
Заливка:яйца + кисело мляко и сода + др. олио + сирене
Изсипва се върху корите, разбърква се и се пече /160 градуса/
Когато е готова се обръща върху плота / постила се алум.фолио/ или по-голяма тава - за да се задуши.

ПП. Сиренето може да се сложи и при корите, когато се запичат.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Благодаря ви за идеите! Ще се възползвам от някои  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.