Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Семейни отношения
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BG

Мнения: 4 546
мъжо подписал запис на заповед, за да му издадат кредитна карта. до колкото знам, могат да ти искат пари с това независимо дали си изряден платец или не. това нормална практика ли е за издаване на кредитна карта? и какво става с този запис след като изтече договора за картата?
Цитирай

Варна

Мнения: 505
имам две кредитни карти, но не съм подписвала подобна заповед. За коя банка става въпрос
Цитирай
Аз също не съм чувала тоакова нещо
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
пиреос банк и за виза карт, за транскард към същата банка не беше подписвал такова нещо
Цитирай


Мнения: 215
пиреос банк и за виза карт, за транскард към същата банка не беше подписвал такова нещо

И аз имам кредитна карта към Пиреос банк, но не съм подписвала такава заповед  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 1 312
Мисля, че могат да ти искат парите по всяко време, ако е празно мястото на дата на падеж и съответно може да се попълни. Аз за пръв път чувам да се иска да се подпише запис на заповед при издаване на кредитна карта. Лично аз не бих подписала и бих потърсила друга банка.
Цитирай


Мнения: 4 307
Може по принцип. Кредитната карта си е вид заем и като такъв трябва да бъде обезпечен. Обикновено за обезпечение се използва залог върху бъдещи вземания ( т.е. доказваш с безсрочен трудов договор че получаваш 1200 лв заплата и получаваш лимит от 2500 лв). Ако банката прецени обаче може да поиска друг вид обезпечение- блокирани парични средства, запис на заповед и др.
Аз на твое място също бих потърсила друга банка или най малкото бих се поинтересувала дали това е стандартното обезпечение или ти прилагат някакви завишени критерии.
Цитирай


Мнения: 686
Някои банки имат такава практика при отпускането на различни видове кредити. Наистина си права - записа на заповед дава право на банката да събере цялата сума по него, независимо от извършените плащания. До сега не съм чела или чула за такива злоупотреби от страна на никоя банка! Те го правят предполагам, за да се презастраховат. Така че не се притеснявай.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
не ми се вярва банката да злоупотреби, но може някой некоректен служител да го направи  newsm78 иначе сега питах и ми казаха, че имала давност тази заповед два месеца повече, отколкото е срокът на картата. но как да сме сигурни, че след този срок няма да се използва, мъжо не е видял да пише някаква дата. после връщат ли ти я тази заповед  newsm78 ама и мъжо ще го убия, поне да гледа какво подписва  #2gunfire
Цитирай


Мнения: 686
Служителите на банката не могат да злоупотребят, единствено управляващия или представляващ банката. След погасяване на кредита мъжът може да иска от банката да му върнат записа на заповед или да го унищожат.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
ох, оелкна ми  Very Happy
благодаря но всички за отговорите   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 36
Не се безпокой за З.Заповед.Рутинна процедура е за тази Банка /и за повечето други/Никаква възможност за злоупотреба .Важи за срока на Кт карта .Допълнителна застраховка е ,касаеща единствено лошите платци.При Транскарт З.Заповед се подписваше само за по-големите суми /над 500,00 лв/Споко !!!
Цитирай


Мнения: 36
Забравих да ти кажа , че ако пропуснете плащането ,поне на минималната сума от месечното известие по Кт карта за повече от 3 месеца ,това е достатъчно условие Банката да предяви претенции за пълно погасяване на дълга и да използва З.Заповед за принудително събиране на сумата .Не се безпокой ,картата е добра но умната с харченето ,че е голяма зараза !
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 649
Само да допълня... Запис на заповед е едно лесно достъпно и възможно обезпечение по кредитна карта... Където сумите по презумпция са малки... Няма банка, сериозна банка, която да ти даде пари без да има нещо срещу тях... В случая, Пиреос банк има Запис на заповед, който си е реално обезпечение... Ако се предяви срещу вас, вие отговаряте с цялото си лично имущество, цялото си трудово възнаграждение, всичките си имоти... Ако банката заведе иск, съдия-изпълнител издаде изпълнителен лист, то същия може да поиска продажба на ваш имот, имущество или запориране на трудовото ви възнаграждение... Но това е само в случай, че сте неизряден платец... Банката няма да злоупотреби със Записа на заповед... Никога... Бъдете сигурни в това... Така че, плащайте си задълженията и спете спокойно...


П.С. Когато Записа на заповед не е достатъчно обезпечение, банките търсят АВАЛ - трето лице да подпише вашия Запис на заповед, издаден в полза на банката... Той става ваш поръчител и отговаря солидарно с вас за всичките ви задължения... Отговаря с личното си имущество, така както и самите вие... Така че, внимавайте кому ставате поръчител...
Цитирай


Мнения: 1 419
щях да го напиша същото, но Експрес ме е изпреварил Laughing
Ние така работим с нашите клиенти, които искат да си вземат телефон на изплащане.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подписват Запис на заповед, тъй като това е един вид гаранция за лизинговата къща, че ще си плащат редовно вноските.Ако не го направят този документ, може да ги "осъди".По принцип е хубаво да се сключва такъв документ, особено ако се работи с много големи суми-над 5000 лева.А както казва Експрес, спи си спокойно и си плащай най-редовно вноските Peace
А това за АВАЛ и аз не го знаех newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.