Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 679
На мой познати детенцето се оказа, че не чува почти нищо. За съжаление те откриха доста късно проблема, едва на около 2 год. след като детето не издаваше почти никакъв звук до тази възраст. Сега му е поставено апаратче, ходи и на логопед госпожицата вече е почти на 3 годинки за няколкото месеца работа с логопед има значително развитие.
Родителите ме помолиха да ви попитам какво знаете за следните слухови апарати и какво ще ни препоръчате от тях: Илева311, 3 програми, работи на 17 мегахерца, настройка автоматична и другият е САВИЯ с 4 програми, работи на 20мегахерца и отново е с автоматична настройка.
Благодаря от тяхно име за вашето мнение, то наистина ще ни бъде много полезно  bouquet

Всяка информация, която можете да дадете за това детенце не само за апарати, но и за лекари, логопеди или каквото ви хрумне ще ни помогне много.

# 1
  • София
  • Мнения: 440
Здравей villi, двата апарата са на фирма Phonak, моята дъщеря ползва друг модел - Perseo, пак от същия клас. Това са доста съвършенни апарати, предназначени главно за активни хора, но се изисква потребителят сам да сменя програмите. Не съм сигурна, че тригодишно дете е в състояние наистина само да сменя програмите. От друга страна убедена съм, че това е съвременният клас слухов апарат, който трябва да се ползва от млад човек, още повече че технологията му да наподобява естественото чуване, според мен е доста напредничава. Доколкото гледах параметрите им (това беше преди 10-тина дни), горе-долу са взаимо-заменяеми. Доста са скъпи, може би и това е фактор. Все пак, Eleva е по-нова модификация. Моето лично мнение по отношение на слуховите апарати е, че са като мобилните телефони и изборът трябва да е според нуждите на отделния човек. А какво им препоръчват от самата фирма, служителите на Славина са много коректни, освен това те имат много богат опит с деца и прилагат всички фирмени тестове за избор на точния модел. Ако имате още въпроси, пишете ми. А дано се включат и другите мами с опит по темата.

# 2
  • Мнения: 2 543
Не съм специалист и опитът ми със слуховите апарати не е голям, но това, което знам със сигурност е, че лекарите предписват слуховите апарати според вида на слуховата загуба. Не е задължително най-скъпите апарати да са най-добри за конкретния случай. Колкото и абсурдно да звучи, понякога се оказва, че аналогови слухови апарати ще свършат по-добра работа от дигиталните. Не казвам, че случая е такъв, а просто се опитвам да кажа, че слуховите апарати не са като мобилните телефони, защото и най-баналните мобилни телефони вършат същата работа като най-модерните - разговаряш чрез тях. Докато какъв слухов апарат е подходящ за едно толкова малко дете - това може да каже специалистът. Служителите във фирмата също биха могли да ви дадат полезни съвети. Но ми се струва трудно за родителите сами да избират. Знам ли, може и да не съм права. Thinking А защо на детето е изписан само един апарат? В коя болница го наблюдават?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт