Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 219
Мисля за утре да направя панирани чушки. Но се чудя как да направя панировката.Знам два варианта- яйце и после брашно или яйцети и брашното добре смесени.

Как ги правите вие? Приемам и нови идеи.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Аз ги панирам така : брашно ->яйце ->галета ->яйце  -> тиган  Laughing.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз ги панирам така : брашно ->яйце ->галета ->яйце  -> тиган  Laughing.



По същия начин панирам и аз! Peace
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Това лято панирам все по еди и същ начин. Смесвам 2-3 яйца с брашно и бира и разбивам с миксер. Консистенцията на гъста боза е  най-подходяща.
Цитирай
Това лято панирам все по еди и същ начин. Смесвам 2-3 яйца с брашно и бира и разбивам с миксер. Консистенцията на гъста боза е  най-подходяща.

Стават чуднички
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Това лято панирам все по еди и същ начин. Смесвам 2-3 яйца с брашно и бира и разбивам с миксер. Консистенцията на гъста боза е  най-подходяща.

Стават чуднички
Да, и остатъка от панировката сервирам като палачинки за гарнитура. Тази вечер панирах хек и херинга с тази панировка. За гарнитура салата от домати, краставици, царевица поляти с дресинг от сметана, майонеза, керевиз, магданоа, зелена чушка, лимон и магданоз(сол).
Цитирай


Мнения: 135
ММ тази панировка с бирата звучи Супер.А чушките - опекани...пълните ли ги с нещо?
Цитирай


Мнения: 3 219
Сьс сиренце и яйце.
Момичета благодаря ви. Сега ги почвам. ПОсле ще се похваля.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 598
В gotvetesmen.net има една страхотна панировка: с натрошен корнфлейкс или картофено пюре.
Пробвах - супер е - брашно - яйце - корнфлейкс.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Аз си мисля, че все пак има значение какво точно се панира. Не на всичко подхожда "паста Патафри" или панировка с корфлейкс, например.

Първата е подходяща за панирани сиренца, кашкавалчета, броколи, карфиол, лукчета. Приготвена с бяло вино, вместо бира (а може и с бира, защо не  Smile) се панира риба на малки късчета.
Панировките с корнфлейкс, сусам, филиран бадем и др. подобни подхождат най-вече на пилешки и рибни хапки, както и на някои по-пикантни други, като кашкавалено роле и подобни.
Обикновената панировка (брашно, яйце, галета) подхожда на тиквички, патладжани и чушки бюрек, риба на шайби, шницели и др. подобни.

И в края на краищата панировката е според вкуса на готвещия и консумиращия  Laughing. Аз само споделям какво съм научила и запомнила от работата ми в ресторант преди мноого години  Mr. Green.
Цитирай

Сливен

Мнения: 105
И аз така мисля, че всяка панировка е индивидуална според това какво ще се панира
Цитирай

Варна

Мнения: 338
И аз така яйце-галета-яйце.
Цитирай

София

Мнения: 167
Свекърва ми беше царица на панировките (иначе не много успешно готвеше). Правеше смес - разбъркана от яйца и брашно и така панираше.
Аз са съжаление не се справям успешно с панировките (все нещо ми потича в тигана).
Затова просто "се родих" със сухите панировки на "Анжел" - става ми перфектно каквото и да панирам и мно-о-ого вкусно - с хрупкава коричка.
Има ги в няколко разновидности - за меса, за риба и за кашкавал/сирене. Направо винаги отличен вкус. Има ги и в мокър вариант - да се разреждат с вода, но аз предпочитам сухите. Пробвай и няма да съжаляваш.
Успех !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.