Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • каменната къща под боровата гора
 • Мнения: 318
Здравейте момичета. в такава дълбока безнадеждност съм изпаднала, че нито знам как да започна темата, нито как да изразя болката, горчивината и разочарованието си. Но ще се опитам да събера мисли...............Проблема е в това, че момичето с което бившият ми съпруг е решил да живее не иска да вижда сина ни. Не можела да каже на родителите си, че той има бивш брак и дете и за това сина ни е нежелан в дома на баща си. Най - лошото е, че бившия се съобразява с тези нейни претенции и все отлага и избягва срещите с детето. Според нея той трябва да общува с детето и с мен само по телефона! Имаме вечерен час на обажданията, но дори и извън него той се крие и не отговаря на позвънявания.
Ние сме разведени от 10 години, детето вече е на 13. През тези години, обаче аз положих огромни усилия с цената на много преглътнати обиди и потъпкана гордост да осигуря близък контакт на детето с баща му. Никога не съм отказвала да се срещат и да бъдат заедно. Дори в повечето случаи аз съм карала с колата си детето при баща му, защото той живее в София а ние в провинцията. Винаги съм била отзивчива и на разположение. Имам свое ново семейство от 8 години и макар, че детето беше на 5.5 когато заживя със сегашния ми съпруг и който реално много повече се е грижил за него, мястото на баща му винаги е било запазено и непокътнато.  До скоро имахме "прилични" отношения - говорехме, поздравявахме се за празници. Когато идваше в града сядахме заедно на кафе, всяка стъпка в развитието на детето до тук сме обсъждали и планирали заедно.................... Сега просто не знам как да постъпя.
Да продължа ли мълчаливо и безропотно да чакам да се осъзнае таткото на сина ми или да реагирам? И , ако реагирам, какво точно да направя? Би ли имало смисъл да се опитам да говоря с това момиче? Пропуснах да ви кажа, че девойката май е бременна ooooh!
Не знам не мога да си събера мислите!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 01:24 от маграт чеснова

# 1
 • Мнения: 4 770
Не мисля, че в настоящия момент нещата зависят от теб. Бащата може след време да се осъзнае, че греши, но дотогава и синът му ще се е осъзнал за баща си.  Wink Мъжете понякога много се влияят от жени, които неща зависят сега само от тези двама души. Предполагам е зрял човек - какво можеш да направиш - да започнеш ежедневен тормоз - ела го вземи ли...  newsm78

# 2
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
аоми имаш всичко за да продължиш напред и без бившия
обидата си е обида, ама зае..го и продължи
детето съм убедена, че ще страда - но развода и най-най-тежките неща са зад гърба му
това поредно разочарование ще накара малкия ти мъж да стане по-силен и да види истинския обликщ на баща му
а другия... той и тя ще си плащат... дано само са силни да си платят прегрешенията, а не да ги оставят друг да им ги плаща!
успех и горе главата

# 3
 • Мнения: 2 868
Говори с бившия си мъж, само двамата без детето. Щом досега сте имали прилични отношения, стъпи на това. Девойката го е замаяла, на него самия много скоро ще му стане гадно, че тя се срамува от предишният му живот.... надявам се де....
В общи линии изгелжда като повлюбил се мъж.... недей го кара насила нищо да прави, но спред мен говори с  бившия  си мъж, ако не вдява- оставете го,  детето ти е голямо, обясни му колкото може безболезнено, че хората понякога си губят акъла като са влюбени и баща му въпреки това го обича....и че може би известно време няма да могат да се виждат.
Аз не бих приключвала отношения само заради това- видно е, че има силен страничен фактор- нека мине време нещата да се уталожат, още повече досега е имал добри отношения с детето. И по-спокойно- не си сама, детето ти си има дом, бащата ще се оправи според мен.

# 4
 • Мнения: 238
Интересно колко време си мисли екс-съпругът ти, че може да скрие сина си от родителите на новата изгора???

Много идиотска ситуация. Ще трябва да поговориш със сина си и да му обясниш, че татко му има моментни проблеми и ще му трябва време да ги реши. Дотогава с двойни сили ти и твоят съпруг го обграждайте с внимание! Успех!

# 5
 • Мнения: 714
Интересно колко време си мисли екс-съпругът ти, че може да скрие сина си от родителите на новата изгора???

Много идиотска ситуация. Ще трябва да поговориш със сина си и да му обясниш, че татко му има моментни проблеми и ще му трябва време да ги реши. Дотогава с двойни сили ти и твоят съпруг го обграждайте с внимание! Успех!

Браво!  Peace
На мен ми е интересно и колко време ще си мисли новата изгора, че ще може да крие истината от родителите си  Wink Защо ли трябва да я крие не мога да разбера? Защо някои хора си мислят, че като вземат един човек, той престава да има собствено минало и бъдеще? Дай да махнем бившата и детето, че пречат на любовния роман  Crossing Arms
Ма и таткото си го бива де ....  #Cussing out

Аз имах едно гадже което в един момент ми каза че не можел да ми понася детето .... беше пратен ВЕДНАГА У ЛЕВО.  #2gunfire  #2gunfire Не съм го нито виждала нито  чувала повече ....

# 6
 • каменната къща под боровата гора
 • Мнения: 318
Благодаря на всички!
Зрели хора сме всички, бащата на детето ми е на 45 г, а девойката с която живее е около 33 г, аз съм на 36. И тя не е в крехка първа младост, че да няма реално изграден характер. С таткото се познава от около 3.5 години, запознаха се на екскурзия , на която сина ми беше с баща си. Тя от първия миг знае за сина ни. В началото не влияеше токова силно, но явно не е имала "стабилни " позиции, сега обаче с бременността.......................е ГОСПОДАРКАТА. Лошото е, че нейната теза за сина ни е "Той е твоето минало"!!!!!!!!! Няма да идва тук, или , ако идва ще е "на гости" когато0 и за колкото тя каже и то от немай къде.
Братовчедките на сина ми, живеят в блока на баща му. Онзи ден бяхме на сватба в София и аз взех детето със себе си, баща му за пореден път не намери време за него и каза, че ще му ПРЕЧИ!!!!!!!!!! - правел ремонт! Та Мишо отиде да се види с леля си и братовчедките с които са силно привързани и много се обичат. В асансьора случайно се сблъскал с баща си и по-възрастен мъж (явно бащата на ...........не знам как да я нарека, за това ще давам с имена- Сашка), баща му се направил, че не го познава, а детето така се притеснило, че не знаело къде да гледа и нищо не му казало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Няколко часа по-късно, когато "тъста" явно си е тръгнал, баща му го вика при тях и почва да му бута ПОДАРЪЦИ в ръцете!!!! Но, когато детето си тръгва не му ги дават, защото Сашка се из цепва, че "Не можело то така, 5 мин гости и подаръци"!!!!!!!!!!!!
И не знам, продължавам да недоумявам и да не зная как да постъпя!!! Аз лично бих забранила всякакви контакти, щом не го иска няма да го вижда тогава! Но сина ми няма да го приеме. Той казва - Знам мамо, че е безотговорен и лицемерен , че прави глупости недостойни, но той е мой баща и каквото и да направи аз ще го обичам!

# 7
 • Popovo
 • Мнения: 571
Само като си помислиш колко му е било трудно на детето да види баща си, а той да се прави, че не го познава. Тоя  човек не осъзнава ли, как наранява сина си по този начин!  Не мога да ти дам съвет как да постъпиш в такава ситуация, само се надявам детето и ти да сте силни, а баща му ( извинявам се, ако те обидя с това) ами направо  #2gunfire
За теб   bouquet, а за смелото ти момченце  Hug

# 8
 • Мнения: 44
Информирай родителите на момичето, не бива да са в неведение относно семейния статут на бъдещия 3ет. Така се елиминира причината детето да не ходи на "гости" в дома на баща си  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 00:17 от morava

# 9
 • каменната къща под боровата гора
 • Мнения: 318
Мислих затова  Thinking Confused , но някак не си представям да посетя нарочно хората за да им се представя. Макар, че ако имах подходящо чувство за хумор би било весело! ...............Еха я мойте хора, как сте бе пиленца? Я елате тука да пийнем по ракийка, да полеем родството! Че ай на ваща мома бебе чака, ми то братче/сестриче на син ми! Еми ето , голямо стана семейството ни!...........завиждам на хората, които могат да реагират така, аз ще се притесня толкова много и така ще ми е неудобно, че най-много на скандал да го избия. А никой от нас няма нужда от това ooooh! Crossing Arms

# 10
 • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
 • Мнения: 1 019
Боже, тая жена не знае какво прави - сигурна съм, че лека-полека ще опротивее на мъжа си...
Как може да искаш от някого да се откаже от детето си, и да се чува с него само по телефона?
Връзката между родителите и децата е свещена според мен, не може да се прекъсва така.
Егати кукумявката.  Sick

# 11
 • София
 • Мнения: 1 987
МНого тъпа ситуация, но не са малко тези жени. Имам две познати, които живеят на семейни начала и сме говорили много по тези въпроси. Значи, едната казваше, че не обичала мъжът и да ходи и да се вижда с децата си. Другата беше още по-брутална. Не искала и не давала на мъжът си нито да се вижда с децата си (18 и 19г момичета), но и да им давал пари. Тя на тяхната възраст си намирала приятели, които да я издържат. А мъжът на втората е с доста възможности. Щом даваше по 150лв на вечер за бинго на новата си изгора се сещайте за какви възможности говорим. Опитах се да им обясня, че не са прави, но такива жени нищо не може да ги разубеди. Просто лош късмет, че стев случили на такава жена. Стискам ти палци скоро да се пооталожат бурните отрицания от нейна страна и да разбере, защо искаш детето ВИ да се вижда с баща си. още повече, че и тя скоро ще става майка.
Прегръдки на синът ти, а на теб много здрави нерви и още повече разум!  bouquet

# 12
 • залив на орловия щит
 • Мнения: 4 356
Здравей!

много съжалявам за проблема, създаден от вашия "умен татко". Ще ти отговоря като дете на разведени родители - баща ми е жив, но за мен все едно, че нямам изобщо такъв и то поради причини, подобни на вашите. И при вас ще стане така.
Затова мога да те посъветвам 2 неща:
1. кажи на бащата точно това, което ти написах и ако иска да остане без син, да продължава в същия дух
2. говори на 4 очи на каката и и кажи директно, че  мъж, който постъпва така подло с първото си дете, ще постъпи така и със следващото - така че за нея важи "каквото си постелеш, на такова ще си легнеш" - и нейното дете го чака същото от такъв слабохарактерен плазмодий

извинявай, че съм толкова груба и пряма, но аз така виждам нещата
а на детенцето ти пожелавам да не му се налага да изпитва повече разочорования, това му е предостатъчно

само да добавя още нещо - аз лично за нищо на света не бих допуснала някой си да унижава детето ми, просто на такъв човек ще му бъде отрязан достъпа моментално, даже и да е баща му
всяко дете трябва да уважава собствената си личност и да не допуска да бъде унижавано - явно на вас ви се налага да научите този урок по-рано от другите
и изобщо да не ти пука, че каката е бременна, тя добре е знаела, че този мъж има дете, така че негативите в последствие ще бъдат за нейното дете, колкото и да не и се иска

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 14:07 от PetyaL

# 13
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
аз бих оставила сина ако иска да вижда баща си, но на бащата бих казала от сърце такива неща, че ако не се обеси същата вечер - просто ще живее в ада който си създава с втората си жена
остави го оная да му извади душата!

# 14
 • Мнения: 714
аз бих оставила сина ако иска да вижда баща си, но на бащата бих казала от сърце такива неща, че ако не се обеси същата вечер - просто ще живее в ада който си създава с втората си жена
остави го оная да му извади душата!

1. кажи на бащата точно това, което ти написах и ако иска да остане без син, да продължава в същия дух
2. говори на 4 очи на каката и и кажи директно, че  мъж, който постъпва така подло с първото си дете, ще постъпи така и със следващото - така че за нея важи "каквото си постелеш, на такова ще си легнеш" - и нейното дете го чака същото от такъв слабохарактерен плазмодий

и изобщо да не ти пука, че каката е бременна, тя добре е знаела, че този мъж има дете, така че негативите в последствие ще бъдат за нейното дете, колкото и да не и се иска

Момичета, станах ви фен! Суперпрями сте!  Peace  Peace  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт