Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 септ. 2006, 18:01 ч.

Как се чисти калкан?

  • 12 105
  • 2
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 656
По-скоро ме интересува тези копчета махат ли се и как?

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 7 211
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.





Много благодаря!  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт