Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 656
По-скоро ме интересува тези копчета махат ли се и как?
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.





Много благодаря!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.