Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
здравейте имам един изклучително спешен въпрос
какви са документите които ти изискват да заминеш в испания при съпруга си,ако всичко е по канален ред (легално)и искаш да вземеш децата с теб.
той е там с първа резиденция,и е на едногодишен договор с възможност за продължение
Цитирай


Мнения: 2 825
Доколкото аз знам, при първа негова резиденция вие нямате право на присъединяване. При втора е много лесно - искат свидетелство за сключен граждански брак, неговия доход (че може да ви издържа) и той да е на договор в момента.
Все пак да се консултира с адвокат. За всяка област законите са различни, а и ги сменят доста често.
Успех !
Цитирай

ES

Мнения: 1 859
Здравей,
наистина че в тази област нещата много бързо се менят. Преди за фамилните резиденции искаха 1 година престой на членовете на семейството, които искат да станат резиденти, а за децата веднага. Разбира се с излязло решение за втора резиденция за сапруга (в случая) . Сега обаче не е така. Жената и децата трявба да имат 2 годишен престой, който могат да докажат (адресна регистрация) или да бадат извикани от БГ, без да са идвали в Испания. Разбирам, че вашия случай е втория. За това, когато мъжа ти подаде докумети за втора резиденция, нека пита там където ги подава, полиция или екстрахерията какви докумети ще трябва да представи за изготвянето на вашите резиденции, защото и според провинциите нещата са различни - на едно място искат едно, на друго друго. Но се самнявам, че може да ви се наложи да чакате да излезе решението за вашите резиденции. Трябва да се попита на место
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.