Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора


Мнения: 118
Момичета, моля ви помагайте.
Скоро ходихме на китайски ресторант и страшно ми хареса това ястие. Някоя от вас да е правила нещо подобно, знаете ли такава рецепта? Ще съм ви много благодарна ако споделите, защото страшно много ми се иска да сготвя нещо подобно!
Предварително ви благодаря!
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 974
Първо ти трябва многооо силен газов котлон. И специалния китайски тиган "Уок". Ще ти пусна една рецепта на пържен ориз с яйца /която намерих в една програмка "домашен кулинар"/, откъм зеленчуците ще импровизираш  Wink, или по добре добави един пакет замразени зеленчуци.  А в домашни условия, оризът е по-добре да е бланширан.
Стандартния китайски ориз със зеленчуци се прави със зеле, морков, царевица, грах и яйца, може и соеви кълнове.

Продукти: 2 яйца, 2 супени лъжици сусамово олио, 1 супена лъжица сол (на вкус), 3 супени лъжици (30 мл) фъстъчено олио, 1 чаена чаша ориз, 1/4 супена лъжица смлян черен пипер, 2 супени лъжици ситно нарязан зелен лук.
 Сварете ориза, изцедете добре и оставете да се охлади напълно. Смесете яйцата, сусамовото олио и половината сол в купичка и добре разбийте с вилица. Загрейте силно китайски тиган (уок) или друг с незалепващо дъно, изсипете в него фъстъченото олио и загрейте докато започне леко да пуши и тогава добавете студения сварен ориз. Пържете като разбърквате около 3 минути. След това добавете яйчната смес и продължете да пържите като разбърквате за още около 2-3 мин или докато яйцата се втвърдят. Добавете останалата сол и черения пипер, пържете още 2 мин. Добавете накрая сино нарязания пресен лук, рабъркайте добре и сервирайте веднага.
 ПП: сега като прочетох рецептата, в китайския ориз няма лук.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 094
Виж тази рецепта дали ще ти хареса:
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1441
 Аз правя, само че не слагам маслини, а зеле. Според мен става доста добре, е не е точно като в китайския( аз също съм фен на китайската храна). Може и в тефлонов тиган.
Цитирай


Мнения: 118
de3demonka и peta, много ви благодаря за рецептите! bouquet
Довечера ще пробвам и дано се получи нещо Very Happy
Цитирай
Аз направих всичко по рецептата по-горе.Получи ми се каша- явно яйцата трябва да се изпържат отделно и тогава да се прибавят към готовия ориз. Рецептата не е съвсем точна.
Цитирай


Мнения: 2 789
 Рецептата по-горе не е точна.
 Ориза се сварява предварително.
 После след загряването на олиото(може и слънчогледово и въобще каквото ти е под ръка) първо се изсипват предварително разбърканите яйца, на тънка струя, като през цялото време се бърка, упорито - 1-2 минути. После се прибавят зеленчуците, които си решила и гъби също(ако искаш) и най- накрая една минута преди да се махне тигана от котлона се прибавя ориза. Всички подправки се слагат заедно с ориза, както и разбъркването трябва да е постоянно,същинското приготвяне отнема 5-10 минути.
Цитирай


Мнения: 692
Много лесен и вкусен ориз по китайски, всеки път се получава.
В 900 мл. студена вода се слага ориз, колкото съд с обем 400мл. Сипва се в тенджера с дебело дъно и се оставя с отворен капак на силен котлон. Когато заври и започне да прави "кладенчета" се изключва котлона, изсипват се предварително запържените зеленчуци и се слага капака. Оставя се на още топлият котлон за около 15 мин. След това се разбъркава и готово.
За зеленчуците:
В силно сгорещена мазнина се изсипват зеленчуци (грах, моркови, лук, гъби, царевица и т.н.) и се запържват за около 2-3 мин. Слага се соев сос и се обръща върху ориза.
Става много бързо и вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора