Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Много обичам и ги приготвям задължително за Нова година. Правя традиционните с кайма и ориз, но ми се иска тази година да пробвам нещо по завързано, знам че има рецепти с късчета месо и че стават много вкусни. Ако има някой опитен в тази или друга рецепта ще се радвам да сподели нещо проверено, че да не се излагаме точно на празника.
Цитирай

София

Мнения: 881
Аз например си купувам месо от гърдите, не обичам да са ми сухи сърмите.
Нарязвам месото на парченца и го слагам в кухненския робот/има ножове за накълцване на месо/. Месото става на много малки парченца.
После слагам подправки - кимион, пипери от всички цветове, сол, но не много, че нали зелето е солено, и каквото друго се сетя в момента. Остави се на фантазията си. После правя малки сърмички, редя ги в глинен гювеч, като отдолу слагам лозови листа и бекон и отгоре също. Сипвам малко вода и пека на слаба фурна/100 градуса/ примерно 6-8 часа обикновено през нощта, понякога и повече, ако се успя.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
700 г месо/свинско или пиле/
1 к ч ориз
1 кофичка сметана
1 бутилка доматен сок
подправки на вкус-чесън,черен пипер...

Нарязвам месото на късчета като за кебап.Смесвам месото,ориза и подправките в една купа и с тази смес свивам сърмичките.Редя ги в гювеч или йена съд ,заливам със сметаната и бутилката домати и на слаб огън във фурната.
Цитирай
nestinarka, а запържваш ли месото и ориза предварително.  Question  И само ориз и месо ли, а лук слага ли се Embarassed  Question
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.