Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна/OC-California

Мнения: 921
Както си правех карамел за крем карамела и йенската ми форма се пръсна на парчета... Нямам представа какво е причината, използвала съм я многократно. Както и да е, отървах се с леки изгаряния.
Но плота ми е целия в карамел и не мога да го махна. Да не говорим, че е умесен със малки стъкла.....

Ако някой знае как да го махна ще съм много благодарна  Hug


П.С. Ще нагрея котлоните, но част от карамела не е в/у тях.
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Аууу, имах същия проблем. Много трудно го махнах пустия му карамел. Предполагам, че към котлоните ти върви една шпакличка, с която да ги чистиш. Опитай да капнеш малко топла вода върху карамела и с шпаклата да го изстържеш. 
Цитирай

Откъм Варната

Мнения: 1 645
Да може би малко по малко с гореща вода да се поразтвори и да го изстържеш без да надраскваш повърхността
Цитирай

Някъде там...

Мнения: 5 718
Аууу, имах същия проблем. Много трудно го махнах пустия му карамел. Предполагам, че към котлоните ти върви една шпакличка, с която да ги чистиш. Опитай да капнеш малко топла вода върху карамела и с шпаклата да го изстържеш. 

И аз това бих те посъветвала. Слагам и малко Cif гел или крем отгоре с гореща вода, за да се разтвори хубаво и тогава изстъргвам.
Цитирай


Мнения: 3 156
Недей да нагряваш котлона преди да си махнала карамела. Захарта се карамелизира при много висока Т и и ма опасност да се пръсне самия котлон. Поне мен ме предупредиха точно за това, когато си купувахме нашия. Да внимавам именно за карамел. На всичко друго издържал.

И аз смятам, че е най-добре с малко топла вода. Постепенно ще стане.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.