Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хасково

Мнения: 816
Какво да сготвя със свински черен  дроб обикновенно го правя пържен но ми се иска да разнообразя менюто.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Нарязваш го на парчета по-ситни от тези за пържене,подправяш го на вкус,обикновено червен пипер и чер такъв ,без да добавяш сол.Нарязваш на ситно бялата част на 1 праз лук и я прибавяш към дроба,сипваш малко мазнина и  накрая номера е...1ч.ч. зелева чорба.Завиваш с фолио и печеш около 40 минутки.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
само да споделя моята "хитринка", когато приготвям свински дроб - поръсвам го обилно със сода бикарбонат(от всички страни) и го оставям за няколко часа. Следтова измивам обилно с вода - така пада всичката кръв от дроба и след това като се приготви става по-пухкав и не горчи.
Приготвям дроб по селски
задушавам повечко лук, нарязан на шайби, прибавям нарязания дроб, нарязани печени пиперки, и когато дроба е готов настъргани домати(сега консервирани). Подправките са черен пипер, дафинов лист и малко сол.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Аз го нарязвам на филийки и го запичам във фурната само с вода и олио.
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Освен всичко писано да тук, мога да предложа и една друга рецепта, която е всеизвестна - дробсърма, но този път със свински дроб. Аз като купувам дроб обикновено оставям едно по-малко парченце, което да мога да приготвя по следния начин

Дробът де сварява докато е цяло парче, след което се нарязва на дребни парченца,
ако имате друга карантия също можете да я прибавите.
Всичко нарязано се овалва се в сол, черен пипер, лют червен пипер и соев сос.
Задушавам лук и към него прибавям ориз, а след това и соев сос  и така докато ориза се запържи достатъчно. Прибавям нарязания дроб и заедно с него бульон или вода 1/4, подправям на вкус.
Ако желаете може да  направите полив от яйце, мляко и брашно като за мусака, но не е задължително.
Става бързо, а и е вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.