Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Филе от бяла риба със слънчоглед и домати

Продукти:
(за 2 порции)

2 бр. рибни филета
250 гр домати (може от консерва)
2 с.л. сурови слънчогледови семки
1 с.л. суров сусам
1/2 с.л. синапено семе
1/2 с.л. млян кимион
2-3 с.л. заквасена сметана
3-4 с.л. топено сирене
подправка за риба
2 с.л. сусамово олио
2 с.л. зехтин или шарлан

Приготвяне:
Загрява се олиото (смесват се сусамовото олио и зехтинът; може да се замени с растително олио). Запъжват се слънчогледът, сусамът, кимионът и синапът. Слагат се филетата и леко се запържват от двете страни. Прибавят се доматите. Подправя се. Когато филетата са полуготови, се прибавят сметаната и топеното сирене и се разбъркват добре с доматите. Когато сосът се посгъсти, е готово (може да го сгъстите по-рано с неутрално нишесте или препечено брашно).

Забележка: Готовата подправка за риба съдържа синап, босилек, бял пипер, копър, розмарин и къри, така че може да се замени с тези подправки.

Става бързо (около 30 минути), вкусно и лесно. Малката дегустаторка също го одобри (отделих само от месото на рибата за нея, без слънчоглед и сусам).
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Филето  от бяла риба най-го харесваме панирано.
В панировката освен царевично и бяло брашно слагам и картофено пюре Бела - става на люспички /рощаво/.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Аз също го панирам с царевично брашно, защото става жълтичко и апетитно. За картофено пюре не съм се сещала, хайде следващия път.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.