Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Руей

Мнения: 1 017
Казаха ми, че това било традиционен коледен сладкиш и днес го пробвах, та реших да споделя с вас:)

Продукти:
За 6 - 8 човека
45 минути приготвяне
10 -12 минути печене
4 - 6 часа отлежаване
За блата:
•100 g брашно
•100 g кристална захар
•4 яйца
•1 щипка канела
•1 щипка сол
За муса :
•350 g черен шоколад за сладки
•75 g масло
•4 яйца
Приготвяне на муса:

•Начупете шоколада и го разтопете на водна баня или в микровълнова с 2 супени лъжици вода.
•Когато се разтопи извадете купата от другата с водата и към шоколада прибавете жълтъците и маслото нарязано на парченцаи разбъркайте интензивно
•Разбийте белтъците на сняг много добре и ги смесете с шоколада
•Сложете сместа в хладилника за 2 часа
Приготвяне :
•Отделете белтъците от жълтъците
•Разбийте жълтъците със зхарта, канелата, i солта докато сместа побелее. Прибавете брашното и разбъркаите добре.
•Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете.
•Постелете в една тава за сладки 30/40 см хартия за печене.
•Загрейте фурната на 210 gr
•Излейте сместа, разстелете я, сложете тавата във фурната и печете 10- 12минути
•Намокрете една домакинска кърпа, изцедете добре водата. Разстелете я върху блата и махнете хартията.Навийте блата заедно с кърпата и го оставете да изстине.


•След това размажете муса върху блата и изрежете квадрат
•Навийте блата на руло. Запечатайте рулото във фолио и го оставете за 2 часа в хладилника.
•Махнете фолиото, поставете рулото в съда, в който ще го сервирате и го намажете с останалия мус, аранжирайте с вилица за да заприлича на дърво
•Гарнирайте пожелание
•Оставете го за 6 часа на студено
Ето тук има малко снимки не точно по тази рецепта, но за ориентиране са идеални:)

http://www.chefsimon.com/br2.htm
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Хмммм...веднаааага си го копнах в рецептичките-нали съм си франкофонка,ще го изпробвам и кажа резултат Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 2 839
И на мен ми се види много добро.  thumbsup Ама отде тоя черен шоколад за сладки??? Не става ли с обикновен черен шоколад?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 906
А аз си мислех дали не става с шоколадов кувертюр?
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: DiVA
И на мен ми се види много добро.  thumbsup Ама отде тоя черен шоколад за сладки??? Не става ли с обикновен черен шоколад?

Става сигурно, просто тук излиза по-скъпо ако взема да купувам натурален шоколад, който не е за сладки, защото е по-тънък, докато този за сладки е по- дебел и един шоколад е 200 гр например.
 В рулото може да се сложат някакви плодове като се намаже- аз сложих киви, но гледах и с портокал направено.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Цитат на: Янтра
А аз си мислех дали не става с шоколадов кувертюр?

Тука ги мажат с най-различни кремове, аз си избрах тази рецепта от нета и стана вкусно,иначе има и други:


Цитирай

София

Мнения: 1 507
Ей, страхотно! Най- обичам рецепти, онагледени със снимки - радост за душата.  Very Happy
Освен това и аз съм франкофонка и ще си запазя тази рецепта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.