Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 септ. 2006, 16:52 ч.

За диабета при бебетата!

  • 609
  • 2
  •   1
Отговори
Смятам за много важно, всеки сам да вземе решението си и да прочете изнесената информация. Последно време зачестява ДИАБЕТА при бебета  Cry 
Нещото в което съм се съмнявал и съм се мъчел да си обясня е, защо бебетата развиват ДИАБЕТ 1 ТИП. Сега мога да го кажа и гласно защо това е така. Разбира се ще се намери специалист да противоречи на това мнение. Не го пиша за тях, а за всички останали и мислещи по друг начин хора.
ВАЖНО! Децата диабетици, имат имунна реакция към белтъчния фрагмент на кравето мляко. Още повече, този протеинов фрагмент има същия състав като този наречен Р69 в бета клетките.
Юношеският диабет се среща много повече при изкуствено хранените деца, отколкото при кърмените и също така е по-нисък в районите, които употребяват по-малко изделия от краве мляко. Оказва се обаче, че този белтъчен фрагмент е проблем само с млякото от Friesian крави (черно шарена порода говеда), наричано А1 мляко, а не с млякото от други ниско продуктивни породи, които произвеждат А2 мляко с по-високо мастно съдържание. Сега масово консумираното мляко е А1.
P69 обикновено е защитен във вътрешността на бета клетките и се появява на повърхността само по време на микробни и особено вирусни инфекции. При една такава ситуация имунната система може да сбърка P69 с белтъка на кравето мляко, да го нападне и да унищожи постепенно бета клетките. Влошаването на проблема е в това, че изкуствено хранените бебета стават много по-възприемчиви към настинки, респираторни и стомашно-чревни инфекции. Днес, за тях шест и повече заразни заболявания на година се смятат за нормални, докато тези заболявания са изключително редки при кърмените бебета.
Но това не е края. Изкуствено хранените бебета получават често и антибиотици, които съдействат за бързия свръх растеж на нежелателни микроби и тенденция към хроничен панкреатит. Един тип E. coli бактерии е безопасен в дебелите черва, но нанася големи поражения в тънките черва. Това е така, защото те произвеждат молекула, която е много подобна на инсулина. Когато имунната система стане активна към тези молекули, това може по-късно да насочи нейната атака срещу подобните на тях молекули в бета клетките.
Това показва, че комбинирането на двата фактора е достатъчно условие за началото на атаката към инсулино-произвеждащите бета клетки: единия фактор е изваждането на P69 на повърхността на бета клетките и другия фактор е този, който активизира имунната система да ги нападне. Към първия фактор можем да причислим наличието на високи концентрации от xanthurenic киселини, или често повтарящите се настинки при изкуствено хранените деца, а ако са използвани антибиотици, това води до свръх растеж в тънките черва на патогенни микроби, включително E. coli като втори фактор. Тази тенденция се затвърдява с редовното поемане на краве мляко, което от своя страна усилва атаката към бета клетките.
Автоимунната атака към панкреаса може да е провокирана от т.нар. "пробито черво" ("leaky gut") или увеличена чревна проходимост. В това състояние, само частично преработени белтъци или вредни частици от патогенни чревни микроби могат да влязат в кръвопотока и по този начин имунната система да стане хиперактивна.
Както беше доказано, това състояние може да бъде провокирано от прием на глутен в храната, особено от пшеницата. Болните от celiac (непоносимост към глутена), които консумират пшеница или глутен, получават "пробито черво" през цялото време, докато "нормалните" индивиди имат такова състояние само временно и за кратко, при смилането на глутена.
Синдромът на свръх пропускливото черво ("leaky gut") може да се дължи също и на чревен свръх растеж на Candida albicans. Затова, не само тези, които имат Candida, но и тези, които употребяват изделия с глутен, два пъти по-често страдат от "пробито черво".
Нитрозаминът е химикал, особено концентриран в консервираните стоки с малка трайност, но той може да се образува и от високото нитратно съдържание на третираните с химични торове продукти. Тази много важна връзка между нитрозамина и диабета от 1 Тип бе открита, макар че тя може да действа косвено, причинявайки дисбиоза, подобно на много други химикали.
Това е което смятам да кажа на всеки интересуващ се и не можещ да си обясни, защо децата развиват диабет.
Ако някое бебенце има ДИАБЕТ минава на доживотен инсулин. Това е мнението на всеки ендокринолог. На такива деца може да се помогне ако попаднат на правилното лечение с изготвяне на диета. НЕ лекувайте децата си с антибиотици.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 18:05 от Vivi

# 1
  • Мнения: 1 668
Хайде да попитам и аз като един невежа - АМ е на основата на кравето мляко. Кво да си правя детето ако не може да яде кърма - щото нямам и не трябва да яде АМ щото не е полезно. Пръжки с боб или печени киселици!?!? То е много лесно отстрани - хвърляш в нищото някакви факти и не даваш алтернатива. И друго - каква е твоята алтернатива на антибьотиците когато са наложителни?

# 2
  • Ямбол
  • Мнения: 22 931
Аз мисля, че АМ е достатъчно добре преработено краве мляко, където са отстранени разни вредни фактори. Точно затова в темите за и против киселото мляко някои майки се опитват да обяснят, че е по-добре АМ, отколкото кис. мляко, но не, отговорът е един и същ, мен са ме хранили с кис. мляко и нищо ми няма, ще храня и детето си така.
За антибиотиците не мога нищо да кажа, но аз се доверявам на лекаря ми. Пробвала съм да не давам, лечението е много бавно и мъчително, а с правилния антибиотик минава за 2-3 дни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт