Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 септ. 2006, 09:15 ч.

Моята домашна пица

  • 1 091
  • 4
  •   1
Отговори
  • Вече на село
  • Мнения: 554
3-4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
150 г. сирене настъргано
150 г. мек колбас настърган
15 с. л. брашно
6 с. л. олио
по 1 ч. л. сол и сода
чубрица, магданоз
Разбира се содичката се слага в млякото и всичко се разбърква. Тестото да е по-гъсто от кексово.
След като се изсипе в намазаната и поръсена с брашно тавичка, отгоре слагам бучки масълце и настъргвам кашкавал. Понякога намазвам с доматен сок внимателно с лъжица, все пак това не е питка.
И сега да споделя: ако имам в хладилника блокче топено сиренце, малко млечна салата, пушено месце, гъбки или каквото друго преценя, че няма да навреди на пицата, го слагам вътре вътре. Така хем "очиствам" хладилника, хем се получават различни по вкус и аромат пици.
Нататък е ясно  smile3508

# 1
  • София
  • Мнения: 83
Аз я парвя с готово тесто. Embarassed С точилка го разточвам за 2 тавички. Мажа го с лютеница, защото не попива в тестото, и не става глетаво .Отгоре слагам каквото ми се яде шунка- гъби ,маслини, сирене и най отгоре много кашкавал. Слагам подправка за пица и розмарин и става супер. Heart Eyes

# 2
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Пояснявам - моето подобие на пица е по-пухкаво и се сещам за него като видя в хладилника по малки количества от разни работи.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 270
Изглежда ми вкусно smile3521
А колко дебела става тази пица newsm78 ???

# 4
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Зависи от тавичката, но около 2 см поне.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт