Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Гювеч в буркани

  • 13 септ. 2006, 00:16 ч.
  • Преглеждания  3 900  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 126
Здравейте,мили мами,
Днес реших да си правя консервирани гювечи,но никъде не мога да намеря рецепти.Правила съм преди 2 години,но не помня как.
Слагахме чушка,патладжан,домати,боб,бамя,магданозче...
Обаче майка ми казва,че зеления боб трябва да се свари преди това...
Помогнете ако сте приготвяли!
 Heart Eyes

Реклама
# 1
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз бланширам зеления фасул,бамята и патладжана.

# 2
  • Мнения: 5 285
Аз бланширам зеления фасул,бамята и патладжана.

зеления боб задължително се бланшира.  Бамята ще омекне прекалено - достатъчно е да се почисти и остави част от дръжчицата - да не се разтичат онези лиги. 20-30  минути  варене на бурканите са съвсем достатъчни за да се свари който и да е от другите продукти освен боба. Патладжана може и само да се изкисне в пресолена вода и после отцеди. Морков също може да сложиш. Може и целина/кервиз листа да си прибавиш малко.

# 3
  • Мнения: 126
Благодарности момичета!Значи майките си знаят,че боба се вари....хем моята никога не е правила гювечи Thinking
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт