Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Stara Zagora, Bulgaria

Мнения: 1 186
Питане към всеки който е приготвял вече гриса"bebi" защото моето бебче е на 8 месеца и половина и искам да го захраня с грис eat[/ftp]
« Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 11:15 от Vivi »
Цитирай

София

Мнения: 7 584
Ами на опаковката на "Бебе" си пише - 2 супени лъжици на 200 мл мляко. След като млякото заври, грисът се сипва вътре и се вари 2-3 минути.
Аз го варя във вода, обаче, и след като го сваля от котлона слагам 2 лъжички адаптирано мляко и малко ванилия.
Яде го чист - без плодове или сирене вътре.
Цитирай

София

Мнения: 767
Вече повече от година го ядем този грис и съм много доволна.

Кипвам 120мл вода, слагам 4 чаени лъжици грис. Оставям на слаб огън да се сгъсти малко ( след сваляне се сгъстява още повече, дори твърде много). Сипвам в чашата за хранене, добавям 2 лъжички адаптирано мляко, малко захар и малко краве масло. Това е, ако го сгъстя, доливам вода ( имам в термос постоянно). По-нататък може и с плодове. Аз слагам пасирани банани, ябълки, праскови и т.н. В началото слагах от плодовите пюрета към гриса, когато не давах сурови плодове.

Дано да съм ти била полезна. И на мен когато ми трябваше, прочетох от форума как го приготвят другите майки.
Цитирай

пред компютъра

Мнения: 3 042
Ето една по-стара тема, в която и аз съм писала една рецепта, която приготвях в началото на малкият.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76311.0

След това го приготвях: в 200 гр вода сварявах 2 с.л грис  и като изстине прибавях 5-6 м.л. АМ.

Сега го приготвям вече с прясно мляко пак в същите пропорции /но за вас е още рано Very Happy/.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Аз правя с прясно мляко, тъй като малкия ходи на кухня от 8 месечен и там кремчетата се правят с прясно мляко

За 2 порции:

200мл. вода
200мл. мляко
35гр. грис
10гр. масло
ванилия
захар-слагам 10-15гр.

Като заври водата прибавям гриса и бъркам, като започне да се надига, а това става почти веднага, прибавям топлото подсладено мляко, което съм загряла в микровълновата и бъркам до сгъстяване, накрая поръсвам с ванилия.

Това е с обикновен грис  Very Happy

Ако го правиш само с вода ще изчакаш малко да поистине и добавяш 2-3 м.л АМ Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 568
doniboni, как изчисляваш 35 грама грис?

А какъв е този грис Беби? Май не съм го виждала по магазините  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 4 838

А какъв е този грис Беби? Май не съм го виждала по магазините  Thinking
И аз се присъединявам към въпроса.
Цитирай

München, DE

Мнения: 992
170 гр.вода добавям 2 лъжици супени с връх грис и това е , след това добавям бисквитка или плод
Цитирай

Stara Zagora, Bulgaria

Мнения: 1 186
благодаря за отговорите Hug
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
doniboni, как изчисляваш 35 грама грис?




Имам кухненска електронна везна, но ако те интерисува ще измеря в мерителни лъжички от АМ колко са 35гр. или в супени  Very Happy


Цитирай


Мнения: 1 568
doniboni, пробвах я твоята рецепта. В мерките в "Готварски рецепти" намерих колко е 35 грама грис. Около 3 с.л. се пада.
Малко редичко стана обаче, бърках бърках, взе да загаря млякото  ooooh! Но беше вкусно с ванилията и масълцето. Другия път ще сложа още една лъжица грис или ще намаля количеството на водата в началото.
Благодаря  Wink
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
doniboni, пробвах я твоята рецепта. В мерките в "Готварски рецепти" намерих колко е 35 грама грис. Около 3 с.л. се пада.
Малко редичко стана обаче, бърках бърках, взе да загаря млякото  ooooh! Но беше вкусно с ванилията и масълцето. Другия път ще сложа още една лъжица грис или ще намаля количеството на водата в началото.
Благодаря  Wink


На мен ми става много гъст /Иван рядък не го иска/, но сигурно си е до марката грис, обаче не помня на коя марка съм взимала, понеже аз го прехвълям в кутия от АМ, само годността си записвам.

п.п Не го яде веднага, оставям го в хладилника да стегне повече от 3-4 часа, а после стоплям в МВ за 50-60 секунди
Цитирай


Мнения: 1 568
п.п Не го яде веднага, оставям го в хладилника да стегне повече от 3-4 часа, а после стоплям в МВ за 50-60 секунди

Ааа сигурно това е разликата. Аз го сервирах веднага.
Аз купувам Дивела, но и аз като тебе го слагам веднага в някаква кутия  Wink
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
п.п Не го яде веднага, оставям го в хладилника да стегне повече от 3-4 часа, а после стоплям в МВ за 50-60 секунди

Ааа сигурно това е разликата. Аз го сервирах веднага.
Аз купувам Дивела, но и аз като тебе го слагам веднага в някаква кутия  Wink


Да. Сигурно това е разликата, защото аз го правя сутринта, а чак следобед в 17ч. се изяжда, а следващата порция е чак за сутринта на следващият ден  Smile
Цитирай

Хасково

Мнения: 719
днес правих грис "беби" за закуска в микровълновата- сложих вода 200гр, грис 2 ч.л. и в микровълновата за около2 мин, разбърках, малко масло, малко захар , малко сирене, врътнах пак и готово- стана страхотно, вместо попара, а бебка си облиза пръстите
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора