Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 71 отговора


Мнения: 7 473



Специална дроб-сарма


три пилешки пържоли
1,5 - 2 ч.ч. ориз
2 връзки зелен лук
джоджен
чубрица, чесън
пипер
сол (вегета)

за заливката:
1 коф. кис.мляко
3 яйца
щипка сол
щипка сода
1 суп. лъж. брашно


Пилешкото се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в тиган. Зеленият лук се нарязва и се задушава леко в тиган + добавя се и ориза да стане прозрачен. Всичко се изсипва в тава и се добавят джоджена, сол (вегета или бульон), чубрицата, чесъна (сух или една скилидка), пипер. Заливате всичко с вода и печете на 220 градуса около 50 мин., опитвате ориза и ако трябва доливате вода. Когато ориза е готов правите заливката и печете до зачервяване. Много е вкусно!

Бон апети!   chef

 
« Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 19:08 от L е о »
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?
Цитирай


Мнения: 7 473
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Не съм пробвала, но знам ,че става с кайма. Предполагам, че и с друго месо става, даже мисля да пробвам със свинско, няма начин да не стане  Hug
Цитирай


Мнения: 4 745
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

СТава с всякакво месо, или с всякакви субпродукти - агнешки, свински, пилешки дреболии.  И с кайма е вкусно. Само че, ако е свинско или телешко месо (по-жилаво е) по-добре е да се свари предварително, а бульона се използва вместо вода.
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Lео  -пак извади лесна и вкусна рецепта,благодаря,голям фен съм ти. Hug
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Lео - голяма работа си , да знаеш  Hug само вадиш вкусотии  Laughing
А , дали може да се сложат и гъбки или няма да стане хубаво  newsm78
Цитирай


Мнения: 649
с гъбите май ще стане още по-хубаво. Пробвах дробсърмата и стана страхотна Love
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
Lео- страшна си, имам малко пилешко и ще я направя тази рецепта, много благодаря  bouquet Hug
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.
Цитирай

Къде- ако не тук,кога-ако не сега..

Мнения: 323
Съпер стана!Току що я наготвих!М-м-м!Мерси! Laughing
Цитирай

София

Мнения: 4 676
И аз току що я направих  , разкошна е , сложих и гъбки  eat
Жалко , че мъжът ми чак утре ще я опита защото е нощна смяна  Sad

Браво за хубавата рецепта  smile3501
Цитирай


Мнения: 702
Lео Поздравления за рецептата
Вчера я сготвих добавих само гъби сушени.Стана страхотно всичси я харесаха а заливката е Шесттттттт Laughing ще я ползвам и з а традиционната мусака още веднъж Брав  bouquetоо
Цитирай


Мнения: 349
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Става bowuu.....с воденички става още по-готино (за който обича дреболиите де),докарва го съвсем като дроб сърма Crazy
Цитирай


Мнения: 3 331
Мерси за рецептата, утре ще го направя.  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Брей, Лео, изтрепа рибата пак  Crazy , звучи супер, записвам си я в любими и тези дни ще се пробва   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 71 отговора