Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 септ. 2006, 19:44 ч.
  • Преглеждания  23 370  Мнения  71  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 7 474



Специална дроб-сарма


три пилешки пържоли
1,5 - 2 ч.ч. ориз
2 връзки зелен лук
джоджен
чубрица, чесън
пипер
сол (вегета)

за заливката:
1 коф. кис.мляко
3 яйца
щипка сол
щипка сода
1 суп. лъж. брашно


Пилешкото се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в тиган. Зеленият лук се нарязва и се задушава леко в тиган + добавя се и ориза да стане прозрачен. Всичко се изсипва в тава и се добавят джоджена, сол (вегета или бульон), чубрицата, чесъна (сух или една скилидка), пипер. Заливате всичко с вода и печете на 220 градуса около 50 мин., опитвате ориза и ако трябва доливате вода. Когато ориза е готов правите заливката и печете до зачервяване. Много е вкусно!

Бон апети!   chef

 

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 19:08 от L е о

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 269
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

# 2
  • Мнения: 7 474
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Не съм пробвала, но знам ,че става с кайма. Предполагам, че и с друго месо става, даже мисля да пробвам със свинско, няма начин да не стане  Hug

# 3
  • Мнения: 5 362
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

СТава с всякакво месо, или с всякакви субпродукти - агнешки, свински, пилешки дреболии.  И с кайма е вкусно. Само че, ако е свинско или телешко месо (по-жилаво е) по-добре е да се свари предварително, а бульона се използва вместо вода.

# 4
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Lео  -пак извади лесна и вкусна рецепта,благодаря,голям фен съм ти. Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 4 677
Lео - голяма работа си , да знаеш  Hug само вадиш вкусотии  Laughing
А , дали може да се сложат и гъбки или няма да стане хубаво  newsm78

# 6
  • Мнения: 649
с гъбите май ще стане още по-хубаво. Пробвах дробсърмата и стана страхотна Heart Eyes

# 7
  • София- павлово
  • Мнения: 2 597
Lео- страшна си, имам малко пилешко и ще я направя тази рецепта, много благодаря  bouquet Hug

# 8
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.

# 9
  • Къде- ако не тук,кога-ако не сега..
  • Мнения: 323
Съпер стана!Току що я наготвих!М-м-м!Мерси! Laughing

# 10
  • София
  • Мнения: 4 677
И аз току що я направих  , разкошна е , сложих и гъбки  eat
Жалко , че мъжът ми чак утре ще я опита защото е нощна смяна  Sad

Браво за хубавата рецепта  smile3501

# 11
  • Мнения: 702
Lео Поздравления за рецептата
Вчера я сготвих добавих само гъби сушени.Стана страхотно всичси я харесаха а заливката е Шесттттттт Laughing ще я ползвам и з а традиционната мусака още веднъж Брав  bouquetоо

# 12
  • Мнения: 349
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Става bowuu.....с воденички става още по-готино (за който обича дреболиите де),докарва го съвсем като дроб сърма Crazy

# 13
  • Мнения: 3 377
Мерси за рецептата, утре ще го направя.  bouquet

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Брей, Лео, изтрепа рибата пак  Crazy , звучи супер, записвам си я в любими и тези дни ще се пробва   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт