Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 924
Мога ли да разтопя захаросан мед в МВ? Или ще му убия всички полезни качества?
Цитирай


Мнения: 649
В никакъв случай в МВ, само на водна баня без да оставяш водата да ври. Само я затопли и остави меда така в топлата вода, след 10-15 мин е готов. Това го знам от една позната, която гледа пчели
Цитирай


Мнения: 924
Благодаря. Smile
Цитирай


Мнения: 97
Мога ли да разтопя захаросан мед в МВ? Или ще му убия всички полезни качества?
Чисто технически няма проблем с разтапянето на мед в микровълнова, но трябва да е ниска мощност 20%. "Полезните качества" се убиват не от това дали е микровълнова или не, а от високата температура. При ниска мощност 20%, няма как да се постигне висока температура. Така че, споко.

На тази мощност топля мляко на малчугана през зиимата за около минута минута и половина, размразявам мая от камерата, размеквам масло, дори размразявам риба (въпреки че 40% е степента за размразяване).
Цитирай

София

Мнения: 288
Наскоро си купувах мед от един познат пчелар и той ми обясни, че за да се запазят полезните качества на меда трябва да се топи на водна баня, като самия мед не трябва да достига повече от 40 градуса при загряването. Обясни ми и подробно защо, човека е физик по образование и ги разбира нещата, но аз като не отбирам нищо от пустата му физика само това запомних. Embarassed
Цитирай


Мнения: 4 307
Мисля че няма проблем да го разтопиш в МВ. Аз лично процедирам по следния начин: пълня една купа с вода, слагам буркана без капачката в тая купа и пускам МВ на средна мощност за 2 минути. След като изтекат 2-те минути поглеждам меда и ако има нужда го пускам за още 2 и така до постигане на желания резултат. Не мисля че е по вредно от разтапянето на водна баня.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
Наскоро си купувах мед от един познат пчелар и той ми обясни, че за да се запазят полезните качества на меда трябва да се топи на водна баня, като самия мед не трябва да достига повече от 40 градуса при загряването.
по тази причина от доста години вкъщи не пием горещ чай с мед  Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Четох наскоро,че при достигане на температура над 40 градуса, меда не само губи свойте качества,но става и токсичен!
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз го пускам в MВ на режим размразяване . Същото правя и със захаросано сладко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.