Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Днес беше първия учебен ден на моя мушморок в тази ясла. Зарадва ми се много, разбира се, като го взех наобяд. Не беше с червени очи от реване преди това, та се надявам стресът от промяната да  не е бил брекалено голям за малчето, съдейки по тези белези. Предаде ми го една от сестрите - Стаматова. Възрастна жена и определено строга на вид и език. Има ли някой преки впечатления от нея, защото мен лично леко ме стресира тази госпожа. Искрено се надявам стилът й да влияе здравословно върху психиката на малчуганите.

# 1
  • София
  • Мнения: 110
Моят син е в тази група. Първият му ден беше в понеделник, но в сряда вече беше с хрема и го спряхме, докато оздравее.
По име не познавам нито една от сестрите-никоя не се представи.
Леко се разочаровах от начина, по който сутрин вземат децата - дърпат ги за ръката и да влизат. А те, милите дечица, са толкова стреснати, че се вкопчват здраво в родителя и настава една драма (поне при нас така се получи)
И аз се надявам малчо да се адаптира бързо и да му хареса да ходи на ясла, въпреки първите ми впечатления.

# 2
  • София
  • Мнения: 277
Ние сме в тази ясла, но в 4 гр. Ходихме 4 дни и вече седмица сме вкъщи. Относно лелите, при нас са много добри. Веднъж не са я дръпнали. Първият ден аз влязох с нея да се заиграе, на втория сама си влезе, макар и хлипаща, на третия също и на 4-я много плачеше и лелята я гушна. Това е скромният ни опит, но към лелите нямам забележки за сега,проблема е в мен. Аз не мога да свикна. Ако някоя от вас обикаля яслата докато децата са на двора, обадете се, търся си компания да дебнем  Embarassed

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 66
Моята дъщеря е в същата 1 група на 46 ясла, днес е 7 ден откакто ходи на ясла.

Първият ден мина много добре, каза че утре пак ще ходи, но когато видя лелката на следващият ден започна един рев, и така вече 7 дена.
Плаче сутрин когато я водя, когато я взимам започва да плаче и да се жалва, че не иска да ходи. Сутрин лелите винаги гледат да я забаламосат и да се разделиме по-леко.

Все още не съм научила имената на лелките, едната е ниска пълна с къса червена коса, а другата е по-висока с очила и червена коса /тя ми изглежда малко строга и припряна/.

При първата ми среща с лелите бях доста притеснена от излъчването им /но се надявам първото впечатление да ме е подвело/.

Когато ги питах след първият ден, в който беше останала да спи там дали лесно е заспала те ми отговориха: "Тука няма това онова всички спят". Дълго след като я взех хълцаше, а и очичките и бяха зачервени.
 На следващият ден едната лелка ми каза "Ама това дете е със срашен характер", което може би означаваше, че не се примрява много, много?????????
За сега забележката ми е, че не са особено изчерпателни в обяснението си за това как свиква детето, плаче ли, слуша ли, играе ли си с другите деца ?????

Разпитвам всеки ден дъщеря ми за яслата, но на 2 год. не може да ми разкаже кой знае колко: Първият ден каза, че е плакала защото я карали да пишка, а тя не искала./Говорих с лелката и и казах, че тя сама ще си каже ако има нужда и да не я карат по график, сега всичко е на ред с гърнето/.
 Другото за което плаче е че не иска да спи, а на лелката казва "баба".

Много ми се ще да вярвам, че децата ни ще свикнат с лелките и ще ходят с желание.

# 4
Има две лелки с очилал Стаматова е по-едрата, а и те са в различни сменил Виждам, че и вие изживявате ситуацията по сходен начин. И аз искам да ми кажат подробно всичко какво е правил моя син през цялото време, но и жените си личи, че са напрегнати по обяд да се занимават с останалите деца - дояждане и приготвяне за сън - и предполагам затова не могат да се впускат в големи подробности. Ще видим като ги вземаме следобяд, може пък да са по-отзивчиви. Моят син съвсем нищо не може да ми каже и разчитам на достоверността на информацията на лелките. Втория ден ми казаха, че бил сравнително спокоен, но все пак имаше едно малко засъхнало сополче под нослето като след рев. В понодолник и аз ще го оставам да спи там, дано всичко да мине максимално безболезнено за  нашите малчета!

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 927
И ние сме в тази ясла - 4-та група. Днес за пръв път ще остане за цял ден. Не мога да ви опиша какво ми е, като го гледам как плаче и търси спасение сутрин. Лелите наистина са много мили - Василева, Инджева, Лилова и лелята, която ги храни и сменя пампи (май се казва Катя, не съм сигурна). Връщат ми го много чистичък и винаги сух, но често като го вземам плаче. Мисля си, че плаче почти през цялото време като е при тях  Cry , а те за успокоение ми казват, че току що се е разплакал - уж като чул звънеца.
Не знам дали играе с децата, не знам дали яде, дали ги извеждат. Горкото ми детенце, направо на мен ми се плаче като затръгва  Cry
Иска ми се да знам, че се чувства добре сред децата и си играят. За сега обаче, си мисля, че е много нещастен и това ме измъчва най-много  Sad

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт