Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Италия

Мнения: 5 474
Момичета,подариха ни 2 касетки с грозде,но е абсурд да ги изядем. Rolling Eyes

Да ме посъветвате как да ги използвам...понеже ще се местим в друго жилище след 2 седмици ,не искам да правя консерви или да го суша...
 
 newsm78 Как да го направя на сок..или изобщо някаква идея да се консумира по-бързо?  newsm78

  Ако е нужна информация- гроздето е бяло,сладко ,със семка и дебела кожа.  Peace

Предварително благодаря за съветите. Hug  bouquet
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Ние правихме компоти от грозде, малката МН ГИ ТАЧИ Peace
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Ние правихме компоти от грозде, малката МН ГИ ТАЧИ Peace

И ние сме правили ама нещо не останах очарована. newsm78.
Обикновено този сорт доста издържа в хладилник,не може ли  да го изядете за 2 седмици?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 473
Дай го насам, за 2 дена ще му видим сметката, даже ще питаме за още!  Mr. Green 35
Цитирай


Мнения: 4 743
моя мъж прави по една стара рецепта много хубав бистър сок от грозде - не "шира", а си е чист натурален - все едно от кутия, с тази разлика, че е 100%  собствено производство и сигурно като качество. Ей сега ще му потърся рецептата и утре ще я напиша сутринта, ако те интересува - само да предупредя, че не е просто смачкване и източване на сока.
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
pep-4o ,ако намериш рецептата много ще съм ти благодарна!  Hug

Как`Сийка ,веднага го споделям с теб...стига да имаше как.. Wink newsm78 няма и на кой да го дадем...


radost24 ,за съжаление  на мен гроздето не ми харесва особено като плод и по принцип  ям малко(подува ми се стомаха) Crazy

СиАтъЛ за съжаление нямам никакво време да правя компоти-местим се в нов апартамент,опаковам неща,а и там мазето още не е готово....да не говорим,че тук такива неща не се консумират.. Rolling Eyes

Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 473
Прави си маски на кожата - става супер гладка, като кадифе! Разпукваш едно зърно и се намазваш хубаво. Държиш го да засъхне и изплакваш със студена вода. Предвид количеството, с което разполагаш, направи си на цялото тяло.  Laughing

Иначе, освен манджа с грозде...   newsm78 35
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Прави си маски на кожата - става супер гладка, като кадифе! Разпукваш едно зърно и се намазваш хубаво. Държиш го да засъхне и изплакваш със студена вода. Предвид количеството, с което разполагаш, направи си на цялото тяло.  Laughing

Иначе, освен манджа с грозде...   newsm78 35

 hahaha  35  hahaha
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Прави си маски на кожата - става супер гладка, като кадифе! Разпукваш едно зърно и се намазваш хубаво. Държиш го да засъхне и изплакваш със студена вода. Предвид количеството, с което разполагаш, направи си на цялото тяло.  Laughing

Иначе, освен манджа с грозде...   newsm78 35

не е лошо като идея!  Wink
 35

Шегата настрана,наистина не намирам нищо из нета по въпроса... newsm78
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Направете си винце hahaha
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
[quote radost24 ,за съжаление  на мен гроздето не ми харесва особено като плод и по принцип  ям малко(подува ми се стомаха) Crazy[/quote]
Да кажа похвално слово за гроздето:
Имах двустранен фациалис (лечението е продължително и задължително включва нивалин newsm45). С установяването още си проведох едноседмично гладолечение с точно такова грозде. Лекарката след това каза, че пред очите й станало чудо, защото се възстанових за 3 седмици напълно и не стигнах до нивалина newsm03
Цитирай


Мнения: 4 743
Giorgia - рецептата в книгата е за 100л. гроздов сок,  (винаги можеш да си намалиш количествата - според сока, който изцедиш от гроздето) трябва ти  и серниста киселина или калиев метабисулфид (продава се във винарските магазини или винпроми, или аптеки - без нея не става)  Ще намериш ли да пиша рецептата - изглежда трудоемка, но не е така - просто обяснението е дълго и обстоятелствено. И бутилки, които трябва да сложиш някъде да се подгреят (пастьоризират) или ако имаш такъв съд - казвай, да знам дали да почвам да пиша
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.