Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 септ. 2006, 19:23 ч.
  • Преглеждания  25 189  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
В една тема четах за заливка на мусака, която някой мами приготвят с прясно мляко. Та ме интерисува рецепта за заливка с прясно мляко  Simple Smile

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Прави се като тесто за палачинки,само че по-гъсто!

# 2
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
Прави се като тесто за палачинки,само че по-гъсто!




Никога не съм правила палачинки  Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Слагаш 2 яйца,1ч.чаша прясно мляко,сол и брашно,докато стане по-гъсто.Аз я правя на око затова ми е трудно да ти дам точни пропорции!Но според мен не е необходимо!

# 4
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
Слагаш 2 яйца,1ч.чаша прясно мляко,сол и брашно,докато стане по-гъсто.Аз я правя на око затова ми е трудно да ти дам точни пропорции!Но според мен не е необходимо!

Мерси, така ще я направя Grinning

# 5
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.

# 6
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.
Може и с две-три яйца, но "капакът" наистина става много по-хубав със сос бешамел.

# 7
# 8
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.


Така я направих, но с 3 яйца, стана супер вкусна  Grinning

# 9
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270


Мерси, ще си копна рецептата и ще пробвам следващият път  Peace

# 10
  • Мнения: 5 805
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.
То като тази,която аз дадох(сори,пропуснала съм да прочета),само,че е с повече яйца.

# 11
  • Мнения: 1 393
Аз я правя също с прясно мляко и яйца, но не добавям брашно, а кисело мляко.
Става супер!

# 12
  • Мнения: 7 120
какви са тия палачинкови теста, какви са тия 5 яйца #Crazy
запичаш брашното с малко оли на котлона, добавяш 2-3 жълтъка, после прясното мляко докато се сгъсти. накрая разбитите на сняг белтъци. само така става пръхкава заливка за мусака, лека и въздушна

# 13
  • София
  • Мнения: 552
Аз я правя така- първо запържвам брашното в повечко масълце, дърпам от котлона и добавям млякото и яйцата. На 1 с.л. брашно слагам 1 ч.ч. прясно мляко. Яйцата са 1-2. Връщам на котлона и бъркам до сгъстяване. Разликата от предходните варианти е в съотношението между млякото и брашното. Иначе ми се струва много гъсто. Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт