Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ettlingen, DE

Мнения: 998
Някой да има идея как пуешкото месо може да стане по-крехко и сочно, а не толкова сухо и трудно за смилане Sad Някаква предварителна обработка?
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Направи една маринатка и го накисни.Пример-водка,соев сос,чесънче,горчица,черен пипер.Така накиснато да поседи поне един час и след това го мятай на скарата или във фурната,както ти прецениш. Hug  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 525
добре е да го филетираш тънко и после да му направиш една хубава марината. една от любимите ми е: малко кисело мляко, една скилидка счукан чесън, една с.л. лимонов сок, черен пипер и някаква трева по твое желание. престояват на студено в хладилника един час или малко повече и после печеш на скарата, като мажеш от време на време с мазнина.
Цитирай

Ettlingen, DE

Мнения: 998
То предполагам става след тази марината и варено?
Аз обикновено го варя, но дори под налягане, пак ми е някак тегаво без предварителна обработка....
Цитирай


Мнения: 1 525
правила съм го варено, но без марината. тази марината е за скара или паниране.
а иначе варено на супа или варено и след това сготвено с картофи, ориз или нещо друго си е леко сухичко, ама не чак толкова.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 360
Редовно хапваме пуешко месо, на детето също готвя от него- никак не ни е сухо. Дори с ориз е идеално за хапване без никакви предварителни подготовки  newsm78
Цитирай

Ettlingen, DE

Мнения: 998
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 360
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking

Естествено, вкусовете са различни  Peace Но ми се струва, че причината тук е най- вече в по- старите животни, които се колят  Smile
Цитирай

Ettlingen, DE

Мнения: 998
 Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 1 525
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking

Естествено, вкусовете са различни  Peace Но ми се струва, че причината тук е най- вече в по- старите животни, които се колят  Smile

ами така кажи, че става дума за домашни пуйки. те си искат марината и доста дълго готвене. ако са много големи, се пекат много дълго време и трябва добре да се мариноват и шпековат. ако ги направиш на порции, задължително ги мариновай. за пържоли на скара - освен маринатата, можеш да печеш едновременно с тях и бекончета или да ги загънеш в лентички бекон и така да печеш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.