Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 септ. 2006, 12:56 ч.

Чили кон карне-как

  • 8 604
  • 7
  •   2
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 004
Някой знае ли как се приготвя.Само че аз искам да го приготвя със свинско ,а доколкото знам то се прави с телешко месо,идеики някакви newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 1 925
Майка ми го прави с червен или шарен боб и кайма и с един сух сос, който обаче от доста време каза че не го намира в БГ. Едни познати и го носят от Германия. Така се и казва "чили кон карне"

Не ти помогнах много Sad. Успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 288
Аз имам една много хубава рецепта, доста пикантно, но се води Чили Кон Карне по тексаски

1 кг не тлъсто месо (телешко, свинско),
2 глави лук
1/2 кг зрял червен боб
3/4 кг домати или консерва белени домати
1 ч.л. доматено пюре
2 зелени чушки
3-4 ск. чесън
1-2 ч.л. лют червен пипер (може и да се пропусне)
1 ч.л. вегета или кубче конц.бульон
1 ч.л. кимион
1.ч.л. риган
няколко капки лют сос Табаско
3 с.л. червено вино
сол, черен пипер

Червения боб се сварява в отделна тенджера ( аз ползвам консерва "Бондюел" дребен червен боб в пикантен сос, за да не се занимавам с варене ). Лукът се нарязва на едро, чесъна се накълцва, чушките - на ивички. Месото се нарязва на дребно, може да се ползва и едро смляна кайма ( аз го режа на дребно и го варя под налягане предварително и така съкращавам времето за приготвяне. Wink)
Лукът се задушава в олио около 3-4 мин. Добавят се чушките, чесъна. Задушава се 2-4 мин. Слага се месото, задушава се 5-6 мин. Добавят се нарязаните домати, сол и всички подправки, намалява се огъня и се покрива с капак. Оставя се да къкри около час, ако трябва се долива вода или бульон. Сипва се сварения фасул и ври още около 1/2 час.
Може да се сервира поръсено с кашкавал.

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Не знаех, че тази вкусотия се нарича така. Аз съм правила, но в моята манджа има и царевица.

# 4
  • München
  • Мнения: 2 567
Аз го правя с кайма. Задушавам лук с кайма и подправки. После слагам сварен боб, гъби, царевица, доматено пюре обилно, за да има сос и така си къкри половин/ един час. Много лесна и вкусна манджа!  Peace

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 004
Благодаря момичета   bouquet,аз по принцип импровизирам в кухнятата ,но и моите виждания за рецептата се доближават до вашите така че ще действам

# 6
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Аз го правя с кайма. Задушавам лук с кайма и подправки. После слагам сварен боб, гъби, царевица, доматено пюре обилно, за да има сос и така си къкри половин/ един час. Много лесна и вкусна манджа!  Peace

Добавете към това и сварена паста (за предпочитане макарони), поръсете с кашкавал.. и си налейте чаша червено вино!   chef

# 7

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт