Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 638
Видях, че вече има тема за биенето между децата в градината, но тъй като там се е развихрил безплоден (поне според мен) спор си позволих да пусна подобна тема. Ако модовете преценят нека да ме трият...
Малката ми щерка сега ще бъде в ясла. Тя е на година и десет месеца. От две-три седмици насам забелязвам, че става доста агресивна - пляска с две ръце сестра си ( тя е на седем), скубе, рита, понякога налита да хапе и след като сестра й изпищи или просто изохка дребното започва да се хили с пълно гърло. Явно това за нея е игра  newsm78 . Никой в къщи не използва подобен род действия, нито спрямо нея е имало някога пердах ... от весело дете става весело побойниче...
Ами утре като иде на ясла и започне да налага другите деца какво ще правим?
Та питането ми е как се справяте с подобен род изпълнения на вашето дете, какво да направя за да не се случва това? Пердахът който каката отнася от дребното не е провокиран от нищо - дори напротив, тя е доста толерантна и се опитва да не реагира като я плесне, за да разбере , че това не е никак забавно. Обясненията "кака я боли, кака плаче и така не се прави " не помагат. Вчера ни се случи и в парка към едно друго детето на нейната възраст - скарах й се и я отдръпнах от детето, но след малко както си се занимаваха нещо моята пак посегна да пердаши другото дете... Оф, от сега съм в потрес какво ще стане в по-голям детски колектив.. Confused

# 1
 • out of space
 • Мнения: 7 645
Моето поведение в случая не е много за пример, но се справих преди месеци (мойто момченце е на година и десет). Каката не го закача ако ще и да вие от болка. Скубе я той- оскубя го аз, удари я той-удрям го и аз. Спря да налита.

# 2
 • Fight club
 • Мнения: 1 419
Ох, и моята Скорпионка е много агресивна понякога... Confused Бие, хапе, скубе - основно нас.  Laughing Тази седмица тръгва на ясла и се тревожа да не вземе да напада децата.
Когато ме налага, аз й се карам и я пляскам обикновено, както тя е направила с мен. Даже съм я скубвала, за да види как се чувстват "жертвите" й...  Grinning Ефектът обаче е нетраен и се тревожа да не я прихванат бесните в яслата и да тормози децата. Обикновено е много дружелюбна с връстниците си, но отвреме-навреме си набелязва някое детенце без причина и опитва да го шамари...  Confused Ужас, възмутена съм от нея!  Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 5 876
Казвай и алтернативата на пляскането - ако иска да вземе играчката на сестра си, как да я помоли, да й бутне друга играчка в замяна... упражнявай я да използва тези неща.

Освен това според мен трябва да има бързо противодействие на всяко пляскане, винаги еднакво и безстрастно - един вид пряк резултат. Примерно който пляска, другите спират да му обръщат внимание и отиват в другата стая... нещо такова.
Защото ако пляскането се възнаграждава с пищене, мъмрене и прочие форми на внимание към нея, може и да продължи.
Поне при моето дете висшата форма на наказание е да стана, да отида в другата стая и да се държа сърдито, да не й обръщам внимание.

# 4
 • Мнения: 456
Нали знаете, че си има етапи през които дечицата минават, в зависимост от възрастта. Има си и такъв етап - на агресия. Смятам, че ще премине, а до тогава ми харесват съветите на Анда - да се даде на детето да разбере, че прави нещо погрешно и да му се посочи алтернатива.

А иначе в яслата май малко от побойничетата вкъщи са такива и там. Grinning Като се сблъскат с авторитета на непознатите /лелките/, с много дечица - с някои ще играят, с други наистина ще се карат, но няма да имат чак толкова моменти за агресия.

# 5
 • Там някъде
 • Мнения: 1 113
Може би наистина е период. Преди време и дъщеря ми за кратко се опита да пробва подобно поведение спрямо останалите деца, с които играе навън. Те, обаче, й наложиха пълно игнориране, оставиха я сама и играеха без нея. Тя, разплакана, дойде да се оплаква, че децата не искат да играят с нея. Обясних й, че ако не ги удря, пак ще си играят и ще трябва да се извини за поведението си. Сега няма проблеми.

# 6
 • София
 • Мнения: 7 071
Калина отскоро също започна да пощипва и побутва децата на детската площадка, случвало се е да драска и да хапе даже  Rolling Eyes Без причина - не, но за някоя играчка или за люлката... #Cussing out
Ето какво прочетох по въпроса - като посегне към някого, хващаш ръчичката и обясняваш как другото детенце го боли, караш я да се извини или да го гушне. Ако след малко пак се случи, предупреждаваш, че щом не може да играе с децата ще я прибереш и ако въпреки това продължава - изпълняваш си заканата и я прибираш в къщи.

# 7
 • Мнения: 268
бързо противодействие на всяко пляскане, винаги еднакво и безстрастно - един вид пряк резултат. ..който пляска, другите спират да му обръщат внимание и отиват в другата стая... Защото ако пляскането се възнаграждава с пищене, мъмрене и прочие форми на внимание към нея, може и да продължи.
Поне при моето дете висшата форма на наказание е да стана, да отида в другата стая и да се държа сърдито, да не й обръщам внимание.
Когато сме навън - ако много се е провинила я прибирам в къщи, ако по-малко - няколко минути стои настрани и гледа отстрани другите деца как играят.
Не че напълно се промени детето и стана кротко като агънце, но напредък има и то очевиден, макар и това да ми отне месеци упорство и търпение

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт