Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Sad здравейте МАЙКИ,
Много се надявам да ми отвърнете на молбата.
Дъщеря ( 1 година) ми от известно време "бяга от храната". Не мога една лъжичка да вкарам в устата й, а ако по някаква случайност успея, то тя я изплюва. Мисля, че е от това, че сме в период на вадене на зъбки, но ако продължава така ще стане кожа и кости. 
Много моля майка с подобен проблем да ме посъветва какво мога да направя?
Благодаря!!!

# 1
  • София
  • Мнения: 816
Гледам, няма много отговорили, което ме навежда на мисълта, че няма много мами с подобен проблем. И ние нямаме такъв проблем, но искам да те успокоя, че няма да стане кожа и кости, яко не се храни един-два дена. Така, ето моите съвети:
не дей да гониш детето с лъжицата из къщата; не се прави и на маймуна, за да го накараш да си отвори устата и да пъхнеш в нея поредната лъжичка. Храненето не е игра, а необходимост и не бива да бъде свързвана с никакви номера. Щом детето бяга от лъжичката, пробвай без нея. Филиите се ядат без прибори, може да му нарежеш на малки "войничета" и да оставиш детенце само да си ги взема и пъха в устата.  Същото важи и за зеленчуците и плодовете. Просто известно време предлагай по този начин храната. Пиенето навярно не ви е проблем. Наблегни на айрянчета ( ако нямате проблеми с млеката, разбира се).
Ако детето, като цяло си е загубило апетита, в никакъв случай не му предлагай плодови сокове, особено преди часът за хранене, нито гризинки, от сорта на зрънчо и солети и тем подобни - много убиват апетита. Като не закуси един път, и след това до обяд стои без да му предлагаш нищичко, освен вода ще видиш как сладко ще си хапне на обяд, но ако и обеда пропусне, на вечеря при всички положения ще се храни( ако не си предложила нищо до тогава). Ако проблемите продължат така два дена, на третия се обърни и към лекар за преглед. Може детенце да го мъчат освен зъбки и гърло.
Надявам се да съм ти била от полза.  bouquet

# 2
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 917
Филиите се ядат без прибори, може да му нарежеш на малки "войничета" и да оставиш детенце само да си ги взема и пъха в устата.  Същото важи и за зеленчуците и плодовете. Просто известно време предлагай по този начин храната. Пиенето навярно не ви е проблем.

И аз се сетих за "войничетата" - така майка ми едно време  е залисвала брат ми Mr. Green - нареждала му войничета и уж поглеждала през прозореца, той си крадвал едно от тях и тя после се "вайкала" - абе къде отиде това войниче, някой да не го е изял Mr. Green. Децата много обичат подобни хапчици - пробвай Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт