Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 32
Здравейте, ще правя торта за първия рожден ден на дъщеря ми. Искам да сложа настърган шоколад по вертикалната страна на тортата. Бихте ли споделили как се прави това?
Благодаря Smile
Цитирай

София

Мнения: 19 763
Аз го слагам със шпатула /може и с по-широк нож/ - загребваш стърготини (шоколадови) и ги залепяш. Полепват колкото са необходими.
Преди това трябва да намажеш страните/верт./ с крем.

Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 477
Друг вариант съм виждала само по телевизията, но не съм рискувала да го направя - изправяш тортата отвесно и я търкаляш върху стърготините, докато полепнат. После правиш глазурата отгоре.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Друг вариант е да разтопиш шоколада и с помощта на чирпак да залееш тортата отвсякъде, след което да я охладиш.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Майка ми е професионален сладкар и го прави така - придържа тортата, която вече е намазала с крем, под наклон от 45 градуса и докато я върти бавно, нанася с ръце настъргания шоколад или смлените орехи.
Цитирай
dokato starjesh shokolada pridarjash rendeto nakloneno na okolo 45o okolo raba na tortata
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз я накланям и я замерям със стърготините и те полепват  Very Happy
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Аз я накланям и я замерям със стърготините и те полепват  Very Happy

Хареса ми  35 hahaha  chef

  bouquet
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
Аз го слагам със шпатула /може и с по-широк нож/ - загребваш стърготини (шоколадови) и ги залепяш. Полепват колкото са необходими.
Преди това трябва да намажеш страните/верт./ с крем.



и аз го правя точно така, досега винаги се е получавало  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.