Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 септ. 2006, 18:33 ч.
  • Преглеждания  3 781  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Преди време си харесах една тортичка на Звездев с банани и шоколад. Що не си я записах да ме пита човек  Embarassed Embarassed Embarassed Следващата седмица се точа да направя торта за РД на баща ми и съм си я заплюла тая пуста торта, но така и не я намирам. Спомням си, че имаше блат само отдолу, отгоре се редяха банани и сметанов крем с шоколад, абе нещо като парфе - малко блат, много крем. Дали ще имам късмета някоя от вас  Hug да има въпросната рецепта  Praynig

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 111
Ето това ми прилича на описанието, което си дала, но не съм сигурна.Дано да ти е от полза. Simple Smile

Бананова торта

за блата:
4 яйца
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
130 г маргарин
2 с. л. кисело мляко
2 щипки сол

за сиропа:
100 г захар
2-3 капки лимонова есенция

за пълнежа:
4 банана
150 мл прясно мляко
1 пакет суха сметана
2-3 капки есенция ром

за какаовия сос:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
 1. Сиропът се приготвя, като се кипват 120 мл вода със захарта и се овкусява с есенцията.
 
 2. Яйцата за блата се разбиват в купа заедно със захарта с миксер за 3-4 минути, докато се получи кремообразна смес.
 
 3. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и се прибавя към разбитите яйца. Добавят се маргаринът, солта и киселото мляко.
 
 4. Бърка се с миксер още 3-4 минути, прехвърля се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26-28 см и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
 
 5. Сметаната за пълнежа се разбива с млякото на сняг, като малко преди да е напълно готова, се овкусява с есенцията. Бананите се нарязват на колелца.
 
 6. Всички продукти за какаовия сос, без маслото и ванилията, се смесват в тенджера, кипва се и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Маслото и ванилията се добавят 1-2 минути преди да се свали от котлона.
 
 7. Блатът се реже през средата, така че да се получат 2 блата. Всеки се намазва обилно с охладения захарен сироп и се покрива със сметана и резени банани. Двата блата се слепват, намазват се със сметаната и се гарнират с банани. За да не потъмнеят, бананите се поръсват с лимон или със захарния сироп.
 
 8. Тортата се оставя да престои 2-3 часа и при сервиране се залива с какаовия сироп.
 
 Олеле, много дълъг стана поста, съжалявам........ Embarassed

# 2
  • Мнения: 1 459
Тази ли е Laughing


Списък на необходимите продукти:

за блата:
4 яйца
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
130 г маргарин
2 с. л. кисело мляко
2 щипки сол

за сиропа:
100 г захар
2-3 капки лимонова есенция

за пълнежа:
4 банана
150 мл прясно мляко
1 пакет суха сметана
2-3 капки есенция ром

за какаовия сос:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1 ванилия

Сиропът се приготвя, като се кипват 120 мл вода със захарта и се овкусява с есенцията.
 
 
 2. Яйцата за блата се разбиват в купа заедно със захарта с миксер за 3-4 минути, докато се получи кремообразна смес.
 
 
 3. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и се прибавя към разбитите яйца. Добавят се маргаринът, солта и киселото мляко.
 
 
 4. Бърка се с миксер още 3-4 минути, прехвърля се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26-28 см и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
 
 
 5. Сметаната за пълнежа се разбива с млякото на сняг, като малко преди да е напълно готова, се овкусява с есенцията. Бананите се нарязват на колелца.
 
 
 6. Всички продукти за какаовия сос, без маслото и ванилията, се смесват в тенджера, кипва се и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Маслото и ванилията се добавят 1-2 минути преди да се свали от котлона.
 
 
 7. Блатът се реже през средата, така че да се получат 2 блата. Всеки се намазва обилно с охладения захарен сироп и се покрива със сметана и резени банани. Двата блата се слепват, намазват се със сметаната и се гарнират с банани. За да не потъмнеят, бананите се поръсват с лимон или със захарния сироп.
 
 
 8. Тортата се оставя да престои 2-3 часа и при сервиране се залива с какаовия сироп.
 
 

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
anomalia, пускам ти една рецепта, като не зная за нея ли говориш, но се надявам да съм ти полезна. Имам и снимка в Уърд-а ама нямам идея дали и как мога да я слож тук.

Сладоледен пай "Банана сплит"

за блата:
200 г обикновени бисквити
80 г масло
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела

за плънката:

1 л сметанов сладолед
200 мл течна сметана
2 банана

за дресинга:
1 консерва ананас на шайби
100 г шоколад
50 мл готварска сметана

Сладоледът се оставя да се размекне на стайна температура. Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато станат на трохи. Добавят се канелата и смлените орехови ядки и като се разбърква непрекъснато, се налива разтопеното масло.
Готовото бисквитено тесто се разпределя във форма за кекс с отделящо се дъно, като се притиска добре с лъжица и по стената се оформя ръб. Оставя се да стегне в хладилник. След това блатът се покрива с омекналия сладолед, а отгоре се нареждат колелца банан.
Сметаната за плънката се разбива на сняг и с помощта на пош се гарнира върху бананите и сладоледа. Оставя се във фризер за 2-3 часа.
Сметаната за дресинга се загрява, в нея се начупва шоколадът и се изчаква да се разтопи, като се бърка. Ври 1-2 минути и се сваля от котлона.
Всяко парче от сладоледения пай се залива с топлия топинг. Отгоре се поставя по една шайба ананас и десертът е готов за сервиране.

# 4
  • Мнения: 1 459
 Joy Joy

# 5
  • Мнения: 34
Ако става въпрос за бананов пай с трюфел крем, имам я рецептата.  Laughing  На гости му беше едно симпатично сладкарче...  Peace
http://geno.netbg.com/main.php?g2_itemId=487

за тестото:
500 г брашно
190 г пудра захар
250 г краве масло
50 г бадеми
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
60 мл прясно мляко

за плънката:
4–5 банана
100 г захар
50 г краве масло

за трюфел крема:
500 г натурален кувертюр (шоколад)
250 г млечен шоколад
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
бял шоколад за декорация


1. Тестото се приготвя, като в кухненски робот се поставят маслото и пудрата захар, разбиват се на бавни обороти и се прибавят пресятото брашно, бакпулверът и смлените ядки.
2. Разбърква се, така че маслото да поеме брашното, и се прибавя яйцето. Бърка се, като се налива и прясното мляко. Полученото тесто се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя да почине в хладилник около 30 минути.
3. Стегналото тесто се разточва върху набрашнен плот и се поставя в намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Пече се 15 минути в предварително загрята до 220–230 градуса фурна. От останалото тесто може да се изпекат формички, с които да се декорира ръбът на пая.
4. Маслото се загрява в голяма тенджера заедно със захарта и се оставя да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кръгчета банани и се бъркат около 2 минути, за да се карамелизират.
5. Сметаната се загрява с млякото, докато заври, и тенджерата се оттегля от огъня. Добавя се нарязаният надребно шоколад и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес, след което се оставя да се охлади.
6. С готовия трюфел крем се намазва блатът, слага се плънката и се поставя в хладилник, за да стегне за 15 минути. След това отгоре се нанася отново трюфел крем, който трябва добре да се подравни с шпатула, и отново се оставя в хладилник.
7. Върху купа се поставя решетка и на нея се слага стегналият пай. Залива се изцяло с трюфел крем и с шприц, пълен с разтопения бял шоколад, се рисува спирала.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 19:05 от mimim

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аууу, страхотни сте Hug Hug Hug
Благодаря на всички отзовали се, ужасно вкусни звучат всички рецепти, има да се чууудяяя коя да хвана Mr. Green
Бинго, mimim!

# 7
  • София
  • Мнения: 179
Аnomalia, вече ти дадоха две от рецептите, които и аз бях подготвила да ти ги пусна.
Но ето ти още една, макар, че не е точно торта, но все пак е доста апетитна. При това съвсем лесна.
Пак е на Звездев:
ЩРУДЕЛ С БАНАНИ И ШОКОЛАД
09 Февруари 2006
Продукти:
120 - 150 мл прясно мляко
100 г разтопено масло
50 г шоколад
6 листа точени кори
2 банана
1 яйце
1 пакетче суха сметана

Приготвяне:
1. В предварително намазнена и набрашнена тава се поставят два листа точени кори. Намасляват се и отгоре се поставят още 2 листа, пак се намасляват и отгоре се поставят още 2 листа. В единия край се нареждат четвъртинки банани, трябва да остане по 2-3 пръста непокрити кори отстрани. Върху тях се настъргва шоколад. Бананите се завиват, като в плик и се навива руло. Намазва се с разбито с 1 с. л. вода, яйце. По повърхността на рулото се правят 3 разреза.
2. Пече се в предварително загрята на 200С фурна, около 15 минути. Щом се извади се изчаква 10 мин. и се реже с назъбен нож
3. Сметаната се разбива с млякото.
4. Щруделът се рее на филийки и се сервира с разбита сметана и тя се поръсва с настърган шоколад.

Привет !

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 83
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=406
мисля 4е е това   chef

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
  mama Ani, това е постнато тъкмо 2 пъти по-горе, ама не е то ами


 bowuu

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт