Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шумен

Мнения: 1 326
Преди време си харесах една тортичка на Звездев с банани и шоколад. Що не си я записах да ме пита човек  Embarassed Embarassed Embarassed Следващата седмица се точа да направя торта за РД на баща ми и съм си я заплюла тая пуста торта, но така и не я намирам. Спомням си, че имаше блат само отдолу, отгоре се редяха банани и сметанов крем с шоколад, абе нещо като парфе - малко блат, много крем. Дали ще имам късмета някоя от вас  Hug да има въпросната рецепта  Praynig
Цитирай

София

Мнения: 111
Ето това ми прилича на описанието, което си дала, но не съм сигурна.Дано да ти е от полза. Smile

Бананова торта

за блата:
4 яйца
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
130 г маргарин
2 с. л. кисело мляко
2 щипки сол

за сиропа:
100 г захар
2-3 капки лимонова есенция

за пълнежа:
4 банана
150 мл прясно мляко
1 пакет суха сметана
2-3 капки есенция ром

за какаовия сос:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
 1. Сиропът се приготвя, като се кипват 120 мл вода със захарта и се овкусява с есенцията.
 
 2. Яйцата за блата се разбиват в купа заедно със захарта с миксер за 3-4 минути, докато се получи кремообразна смес.
 
 3. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и се прибавя към разбитите яйца. Добавят се маргаринът, солта и киселото мляко.
 
 4. Бърка се с миксер още 3-4 минути, прехвърля се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26-28 см и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
 
 5. Сметаната за пълнежа се разбива с млякото на сняг, като малко преди да е напълно готова, се овкусява с есенцията. Бананите се нарязват на колелца.
 
 6. Всички продукти за какаовия сос, без маслото и ванилията, се смесват в тенджера, кипва се и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Маслото и ванилията се добавят 1-2 минути преди да се свали от котлона.
 
 7. Блатът се реже през средата, така че да се получат 2 блата. Всеки се намазва обилно с охладения захарен сироп и се покрива със сметана и резени банани. Двата блата се слепват, намазват се със сметаната и се гарнират с банани. За да не потъмнеят, бананите се поръсват с лимон или със захарния сироп.
 
 8. Тортата се оставя да престои 2-3 часа и при сервиране се залива с какаовия сироп.
 
 Олеле, много дълъг стана поста, съжалявам........ Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 395
Тази ли е Laughing


Списък на необходимите продукти:

за блата:
4 яйца
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
130 г маргарин
2 с. л. кисело мляко
2 щипки сол

за сиропа:
100 г захар
2-3 капки лимонова есенция

за пълнежа:
4 банана
150 мл прясно мляко
1 пакет суха сметана
2-3 капки есенция ром

за какаовия сос:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1 ванилия

Сиропът се приготвя, като се кипват 120 мл вода със захарта и се овкусява с есенцията.
 
 
 2. Яйцата за блата се разбиват в купа заедно със захарта с миксер за 3-4 минути, докато се получи кремообразна смес.
 
 
 3. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и се прибавя към разбитите яйца. Добавят се маргаринът, солта и киселото мляко.
 
 
 4. Бърка се с миксер още 3-4 минути, прехвърля се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26-28 см и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
 
 
 5. Сметаната за пълнежа се разбива с млякото на сняг, като малко преди да е напълно готова, се овкусява с есенцията. Бананите се нарязват на колелца.
 
 
 6. Всички продукти за какаовия сос, без маслото и ванилията, се смесват в тенджера, кипва се и се вари 5 минути при непрекъснато бъркане. Маслото и ванилията се добавят 1-2 минути преди да се свали от котлона.
 
 
 7. Блатът се реже през средата, така че да се получат 2 блата. Всеки се намазва обилно с охладения захарен сироп и се покрива със сметана и резени банани. Двата блата се слепват, намазват се със сметаната и се гарнират с банани. За да не потъмнеят, бананите се поръсват с лимон или със захарния сироп.
 
 
 8. Тортата се оставя да престои 2-3 часа и при сервиране се залива с какаовия сироп.
 
 
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 112
anomalia, пускам ти една рецепта, като не зная за нея ли говориш, но се надявам да съм ти полезна. Имам и снимка в Уърд-а ама нямам идея дали и как мога да я слож тук.

Сладоледен пай "Банана сплит"

за блата:
200 г обикновени бисквити
80 г масло
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела

за плънката:

1 л сметанов сладолед
200 мл течна сметана
2 банана

за дресинга:
1 консерва ананас на шайби
100 г шоколад
50 мл готварска сметана

Сладоледът се оставя да се размекне на стайна температура. Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато станат на трохи. Добавят се канелата и смлените орехови ядки и като се разбърква непрекъснато, се налива разтопеното масло.
Готовото бисквитено тесто се разпределя във форма за кекс с отделящо се дъно, като се притиска добре с лъжица и по стената се оформя ръб. Оставя се да стегне в хладилник. След това блатът се покрива с омекналия сладолед, а отгоре се нареждат колелца банан.
Сметаната за плънката се разбива на сняг и с помощта на пош се гарнира върху бананите и сладоледа. Оставя се във фризер за 2-3 часа.
Сметаната за дресинга се загрява, в нея се начупва шоколадът и се изчаква да се разтопи, като се бърка. Ври 1-2 минути и се сваля от котлона.
Всяко парче от сладоледения пай се залива с топлия топинг. Отгоре се поставя по една шайба ананас и десертът е готов за сервиране.

Цитирай


Мнения: 1 395
 35 35
Цитирай


Мнения: 34
Ако става въпрос за бананов пай с трюфел крем, имам я рецептата.  Laughing  На гости му беше едно симпатично сладкарче...  Peace
http://geno.netbg.com/main.php?g2_itemId=487

за тестото:
500 г брашно
190 г пудра захар
250 г краве масло
50 г бадеми
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
60 мл прясно мляко

за плънката:
4–5 банана
100 г захар
50 г краве масло

за трюфел крема:
500 г натурален кувертюр (шоколад)
250 г млечен шоколад
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
бял шоколад за декорация


1. Тестото се приготвя, като в кухненски робот се поставят маслото и пудрата захар, разбиват се на бавни обороти и се прибавят пресятото брашно, бакпулверът и смлените ядки.
2. Разбърква се, така че маслото да поеме брашното, и се прибавя яйцето. Бърка се, като се налива и прясното мляко. Полученото тесто се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя да почине в хладилник около 30 минути.
3. Стегналото тесто се разточва върху набрашнен плот и се поставя в намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Пече се 15 минути в предварително загрята до 220–230 градуса фурна. От останалото тесто може да се изпекат формички, с които да се декорира ръбът на пая.
4. Маслото се загрява в голяма тенджера заедно със захарта и се оставя да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кръгчета банани и се бъркат около 2 минути, за да се карамелизират.
5. Сметаната се загрява с млякото, докато заври, и тенджерата се оттегля от огъня. Добавя се нарязаният надребно шоколад и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес, след което се оставя да се охлади.
6. С готовия трюфел крем се намазва блатът, слага се плънката и се поставя в хладилник, за да стегне за 15 минути. След това отгоре се нанася отново трюфел крем, който трябва добре да се подравни с шпатула, и отново се оставя в хладилник.
7. Върху купа се поставя решетка и на нея се слага стегналият пай. Залива се изцяло с трюфел крем и с шприц, пълен с разтопения бял шоколад, се рисува спирала.
« Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 19:05 от mimim »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аууу, страхотни сте Hug Hug Hug
Благодаря на всички отзовали се, ужасно вкусни звучат всички рецепти, има да се чууудяяя коя да хвана Mr. Green
Бинго, mimim!
Цитирай

София

Мнения: 167
Аnomalia, вече ти дадоха две от рецептите, които и аз бях подготвила да ти ги пусна.
Но ето ти още една, макар, че не е точно торта, но все пак е доста апетитна. При това съвсем лесна.
Пак е на Звездев:
ЩРУДЕЛ С БАНАНИ И ШОКОЛАД
09 Февруари 2006
Продукти:
120 - 150 мл прясно мляко
100 г разтопено масло
50 г шоколад
6 листа точени кори
2 банана
1 яйце
1 пакетче суха сметана

Приготвяне:
1. В предварително намазнена и набрашнена тава се поставят два листа точени кори. Намасляват се и отгоре се поставят още 2 листа, пак се намасляват и отгоре се поставят още 2 листа. В единия край се нареждат четвъртинки банани, трябва да остане по 2-3 пръста непокрити кори отстрани. Върху тях се настъргва шоколад. Бананите се завиват, като в плик и се навива руло. Намазва се с разбито с 1 с. л. вода, яйце. По повърхността на рулото се правят 3 разреза.
2. Пече се в предварително загрята на 200С фурна, около 15 минути. Щом се извади се изчаква 10 мин. и се реже с назъбен нож
3. Сметаната се разбива с млякото.
4. Щруделът се рее на филийки и се сервира с разбита сметана и тя се поръсва с настърган шоколад.

Привет !
Цитирай

Пловдив

Мнения: 83
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=406
мисля 4е е това   chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 112
  mama Ani, това е постнато тъкмо 2 пъти по-горе, ама не е то ами


 bowuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.