Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 988
Ще предлагам скоро зеленчукви домашни пюрета и тъй като няма да ги разреждам с кърма, нито АМ ще добавям, май е добре да се капва мазнина в тях. Обаче съм в чудеж. Зехтин ли да е? Чувам за рапица, това пък масло какво е и кое от двете е по-добре?

А дали съм на прав път, че може още сле 6 месец да се дава допълнително капка мазнина в пюрето? И има ли смисъл да добавям докато още опитва само по малко между кърменията, или да почна чак като почне да яде повече  някога нататък Thinking

Мислех че съм горе-долу в час ама май не съм, помогнете моля.

Търсих с търсачката, но не намерих нищо по-специално за рапицата.
Цитирай


Мнения: 2 381
Мисля, че масло и зехтин в 8-мия месец може да се прибавя.Но нека кажат мамите с опит.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Каквото и да избереш, го въведи като отделна храна, да не съвпада с въвеждане на друга нова храна и за период поне 2-3 дни. Ако се спреш на зехтин, нека е студенопресован.
Цитирай

софия

Мнения: 556
рапицата я слагат във вносните пюрета и мойте не я харесват особено, по им допадат на ганчев където има слънчоглед. олио.аз бих използвала зехтин, но да знаеш че се променя вкуса му при топлинна обработка. така че се добавя накрая.
Цитирай


Мнения: 6 026
Рапично масло в България не се продва, пък и не е особено полезно..........Слагай зехтин студено пресован е пюретата, но след като вече са свалени от котлона.......В закуската- масло
Цитирай

Süd

Мнения: 3 521
маслото от рапица е една от най_леките мазнини и точно за това се използва като Първа мазнина при приготвянето на бебешки каши и домашно приготвени пюрета...тук го има на фирми като TOMMY и Mazolla, които мисля, че също се продават в БГ, ако не можеш да го намериш по_добре иzполzвай zехтин, но след 8 навършени месеца...хубавият zехтин се поzнава като опиташ една кафена лъжичка и го раzтъркаш по небцето с еzик_трябва да усетиш леко пикантен(лютив) вкус и после аромат на маслини.
Цитирай


Мнения: 6 026
Irritant poisoning of stock can occur with acute or hemorrhagic gastroenteritis. Rape seed, containing the goitrogenic L-5-vinyl-2-thiooxazolidone, can produce goiter in animals consuming modest quantities. Rape has been incriminated in several poisoning syndromes, i.e. respiratory, digestive, nervous, and urinary.

ot Google

http://www.hort.purdue.edu/newcrop/duke_energy/Brassica_napus.html#Toxicity

http://www.pfaf.org/database/plants.php?Brassica+napus

http://www.cbif.gc.ca/pls/pp/ppack.info?p_psn=213&p_type=all … ci=sci&p_x=px

http://www.fao.org/ag/AGA/AGAP/frg/AFRIS/Data/492.HTM
Цитирай


Мнения: 988
Уау  Shocked отказах се от рапицата.

Цитирай

София/Варна/Стокхолм

Мнения: 1 896
Аз слагах зехтин по няколко капки още от първите зеленчукови пюрета към 7 месеца - някои витамини в зеленчуците са мастноразтворими и така помагаш да се усвоят. А и е вкусно. Зехтинът задължително екстра върджин.
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
Слагай зехтин студено пресован е пюретата,

То4но студено пресован не трябвало да се слага, понеже в него можело да има токсини или отрова от гъби или следи от хими4ески препарати, с коиуто са пръскали  Sick

Препоръ4ва се рапи4но, слън4оглед и цареви4но.
Цитирай


Мнения: 6 026
Мисля, че ако взимаш италиянски или гръцки едва ли има такава опасност...........все пак хората имат качествен контрол над храните............ аз си купувам Спитико ...гръцки е.............
Цитирай

София

Мнения: 263
Слагай зехтин студено пресован е пюретата,

То4но студено пресован не трябвало да се слага, понеже в него можело да има токсини или отрова от гъби или следи от хими4ески препарати, с коиуто са пръскали  Sick

Препоръ4ва се рапи4но, слън4оглед и цареви4но.
Май стана доста объркано  Shocked  Shocked  ShockedТова за токсините в студено пресования зехтин за пръв път го чувам, а тъкмо се канех тези дни да почна да му слагам в пюретата  Shocked. А въпросът каква мазнина да се слага си е важен, така че моля като пишете мнение да казвате и от къде ви е инфото, защото иначе звучи малко несериозно и доста объркващо.
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Тук при захранване в яденето се прибавя 1 ч.л. зехтин тя подпомага детето да не се запича .
Аз и двете ми деца съм ги захранила късно около7-ми месец, но всичките майчета с които съм говорила почват да захранват от около 5-тия месец .
Та те добавят зехтина непосредствено преди консумацията на пюрето, като мен  .
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
Мисля, че ако взимаш италиянски или гръцки едва ли има такава опасност...........все пак хората имат качествен контрол над храните............ аз си купувам Спитико ...гръцки е.............

Едно е сигурно, 4е от терми4ната обработка се убиват zлите веЩества, ако е имало такива. Проиzходът на zехтина няма zна4ка в тоzи слу4ай. Аz 4ерпих информацията от един немски сайт, а тук в Германия има съЩо ка4ествен контрол върху храните. Категори4но пиШе да не се дават студено пресовани маzнини. Има и zехтин, който не е студено пресован, той може да се слага.

Веро4ка, ето ти линк, но е на немски http://kind.qualimedic.de/Beikost_oel.html
Цитирай

на запад

Мнения: 2 614
Рапично масло в България не се продва, пък и не е особено полезно..........Слагай зехтин студено пресован е пюретата, но след като вече са свалени от котлона.......В закуската- масло
Напротив продава се рапично олио в България, предимно по магазините за диабетици. Проблемът е, че след термична обработка има спицифичен вкус и не всички деца го харесват, Калина например няма вищо против него. Но ако го слагаш след като вече е приготвено пюрето - няма проблем с миризмата.
« Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 09:29 от правда_z »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора