В Понеделник синът ми имаха коледно тържество в градината!С такова нетърпение го очаквах и така се вълнувах сякаш при мен щеше да идва Дядо Коледа.Исках(като всяка майка)моето дете да бъде много щастливо,развалнувано и зарадвано от срещата и подаръка си от Дядо Коледа .Цял ден се занимавах да украсявам и подбирам подходящи герлянди за украса на кутията ,не исках просто да го увия в опаковачна хартия и толкова, исках нещо по-специално да направя-режех,лепях,режех,лепях.Купих и специална картичка, на която освен имената написах и нещо другичко(може пък Дядо Коледа да му го прочете).И така мина тържеството и аз до вчера чаках снимките,надявайки се да видя изписана радостта на лицето на детето-и какво виждам-НИЩО!!УЖАС!!!Той не е усмихнат даже,а по-скоро объркан и притеснен и на двете пози и какво държи в ръцете си-нещо(опаковано) в чанта от МЕТРО,старателно вързана или подлепена от горната и страна страна,за да не изпадне кутията(той я държи на опаки) и едни големи надписи пред него вадят очите-МЕТРО ВИ ДАВА ПОВЕЧЕ Абе те нормални ли са тези хора,подиграват ли ми се,какво?...Оф,то май стана доста дълго и спирам да коментирам,че може да си мърморя и до утре.А как ми се иска да отида при тези госпожи и ...
Представям си разочарованието ти. Жалко за труда и желанието, които си вложила. Жалко и за детенце, че се е почувствал объркан и не е могъл да изживее голямата си радост от срещата с Дядо Коледа. Всъщност имам подобни спомени от детската градина (ужасно съм злопаметна) и никак не е приятно, но е свършен факт. Колкото до госпожите - вероятно е безсмислено да се занимаваш с тях и да искаш обяснения. Не виждам смисъл, освен да се разочароваш още повече. То това май го знаеш. Наистина жалко, оБаче гледай напред и се любувай на празниците с малкия юнак. Не давай на такива подробности да ти развалят настроението! Бъдете щастливи! Весело празнуване!
На това му казвам "да отбият номера" Нали работят с деца, все трябва да се сетят на какво ще се зарадват дечурлигата... торбичка от Метро... много кофти
Абе как няма да се ядосва момичето - представям си с какво желание го е правила и украсявала. Вдигни им едно скандалче, ей така профилактично, да се замислят другия път Метро ли ще дават, какво ли... Ей затова се обяснява като на малоумни, бавно и с повтаряне, колко много държиш да се поднесе подаръка във вида, в който ти искаш.
А на мен пък ми се обадиха да си я прибера,че била болна!А чакахме с такова нетърпение първото и тържество и Дядо Коледа!Е,тя не е болна,а излизат 2 зъбчета ,но и снимки няма да си имаме...
Жалко и за детенцеТО, че се е почувствалО обърканО и не е моглО да изживее голямата си радост от срещата с Дядо Коледа.
Извинявай, Alma, нищо лично, а и не му е мястото на моя постинг в тази тема, но мили мами, не ви ли прави впечатление, че подобни изрази се срещат често във форума. Имам чувството, че е някаква "мода" в начина на изразяване на повечето майки тук да не членуват съществителните имена. Разбира се там където трябва. Много е дразнещо.
Миличка, и аз бях много въодушевена и исках да направя като теб. Обаче свекито е дет.учителка в същата градина и ми каза да не се престарам, че билооооооо....... Та така и аз не се престарах и съответно не се разочаровах. Явно ги карат като на конвейр. Споко.
при нас също ги карат на конвейр, даже стихотворения за Дядо Коледа не са казвали, демек нямало е тържество, а само са раздали подаръците нашата учителка каза, че ги карали да стоят сериозни за снимките, защото те се усмихвали зъбейки се и похабили много пози, за мойта поне 10 и т.н.
Жалко и за детенцеТО, че се е почувствалО обърканО и не е моглО да изживее голямата си радост от срещата с Дядо Коледа.
Извинявай, Alma, нищо лично, а и не му е мястото на моя постинг в тази тема, но мили мами, не ви ли прави впечатление, че подобни изрази се срещат често във форума. Имам чувството, че е някаква "мода" в начина на изразяване на повечето майки тук да не членуват съществителните имена. Разбира се там където трябва. Много е дразнещо.
Извинявай, Дима, Не искам да те обиждам или да се заяждам, но мен повече ме дразнят подобни корекции. Аз също употребявам подобни изрази (детенце, мъж ми, дечица и т.н., въпреки пълният член). Мога да твърдя, че знам правилата за правопис и правоговор. Не го намирам за модел. На мен лично ми се струва много сладко и звучи по-нежно (точно, защото се отнася до детенце ). Мисля, че всеки има право да се изразява както му харесва, щом с това не нарушава добрия тон .
при нас също ги карат на конвейр, даже стихотворения за Дядо Коледа не са казвали, демек нямало е тържество, а само са раздали подаръците нашата учителка каза, че ги карали да стоят сериозни за снимките, защото те се усмихвали зъбейки се и похабили много пози, за мойта поне 10 и т.н.
Аз нямам опит с детската градина, понеже децата ми още са мънички, но моя приятелка се оплака от същото - каза, че са нямали тържество (а едно време си спомням, че ние дори се маскирахме и изнасяхме представление пред Дядо Мраз ). Сподели, че детето е било много разочаровано, защото тя специално го е учила да казва стихотворение и то го е чакало с нетърпение. Оказало се, че само едната учителка се облякла като Дядо Коледа, снимала се с децата и им раздала подаръците (при това родителите били предупредени децата да получат еднакви подаръци, за да не се сърдят).
Извинявай, Дима, нищо лично, ама наистина не му е мястото на твоя постинг в тази тема Като се дразниш толкова много, що не смениш форума Нали се разбрахме, нищо лично?
Абе как няма да се ядосва момичето - представям си с какво желание го е правила и украсявала. Вдигни им едно скандалче, ей така профилактично, да се замислят другия път Метро ли ще дават, какво ли... Ей затова се обяснява като на малоумни, бавно и с повтаряне, колко много държиш да се поднесе подаръка във вида, в който ти искаш.
Съгласна съм! Направи им забележка! Ако са искали всички подаръци да са еднакви (за да не се сърдят децата) са могли предварително да го съобщят на родителите , на твое място също бих побесняла...
За ядосване си е, разбира се, права си да беснееш! Аз в такива случаи се ядосвам и на "фотографа", на когото плащаме за 1 снимка цената на цяла лента!!! В крайна сметка, това му е работата - да предпазва от такива "петна" по снимката, като торбичката "Метро". Ама само парите взимат! Аз 2 год. подред имам снимки - сина ми с тъмна блуза на тъмен фон, после нарочно с бяла го облякох, ама тогава опнали бял чаршаф отзад! И почти нищо не се вижда!
Бихме желали да Ви поканим да се включите в кратка анкета, в която да споделите мнението си за форума. Вашето мнение е важно за нас и ще помогне да
подобрим предлаганите от нас услуги.
Попълването на анкетата би отнело около 10-20 минути. Молим Ви да бъдете възможно най-откровени и детайлни в отговорите си.