Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 септ. 2006, 13:38 ч.
  • Преглеждания  4 777  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 820
Онзи ден ядох в един ресторант и оттогава бремелинския ми мозък я държи на преден план в мислите ми. 
Как я правите? Теоретично уж знам горе долу как става, ама всъщност май не знам....

Реклама
# 1
  • Мнения: 13 195
Не зная на какво казваш вегетарианска дроб-сърма, нито какво точно си яла, но понеже виждам, че си бременна, ще ти предложа нещо вкусно, което може да се яде като основно ястие и като гарнитура към друго ястие.
Измивам 2 ч.ч. ориз и ги изсипвам на дъното на тава. Прибавям грах, царевица, гъби, нарязани и предварително задушени с лук морковчета, както и подправки на вкус (сол, черен пипер, кимион, джинджифил и др.). Добавям няколко парченца масло или олио. Заливам с вода (2:1 със сместа) и слагам във фурната да се пече на мах. Като поизври водата, разбърквам, изключвам фурната и оставям оризът да си поеме останалата вода.
Същото ястие става и с обезкостено и накъсано на хапки пиле, с кайма или някакво друго месо. Само с гъби - също.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 392
У нас е напочит един вариант, който майка ми го преви откакто се помня, а се го спретвам и замоята половинка:
Продукти: около 300 гр. ориз, 1ч.ч грах, 1 глава лук, 2-3 кратофа, сол, черен пипер и джоджен; 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1-2 с.л брашно, малко кашкавал;
Приготовление: в тиган с мазнина запържвам лука, картофите ( нарязани на малки кубчета, колкото граха ), добавям граха и ориза; като се задушат продуктите добавям гореща вода, зада набъбне ориза, прибавям подправките ( количеството е навкус ). Изсипвам в тава, добавям гореща вода и запичам във фурната. Когато се запече ястието заливам с разбитите яйца, киселто мляко и брашното и отново запичам до зачервяване; преди да изключа фурната поръсвам дроб сърмата с настърган кашкавал и отново слагам във фурната докато се разтопи.
Сервирам с кисело мляко отстрани в чинията.
Дано да ти хареса. Лесно е, вкусно е, а и не иска много време.

# 3
  • Мнения: 2 820
анелето, а колко вода горе долу трябва?


Сготвих го  chef Стана много вкусно (ако не бях забравила солта щеше да е още по-добре.... Tired ) 10х за рецептите   bouquet  Сложих морков и домати...

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 21:03 от Maktub

# 4
  • София
  • Мнения: 2 220
У нас е напочит един вариант, който майка ми го преви откакто се помня, а сега го спретвам и за моята половинка:
Продукти: около 300 гр. ориз, 1ч.ч грах, 1 глава лук, 2-3 кратофа, сол, черен пипер и джоджен; 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1-2 с.л брашно, малко кашкавал.
.......


Направих я по рецептата на aneleto и стана чудна! Дори не бях очаквала толкова много да ми хареса.   bouquet Влиза в списъка ми за любими манджи.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт