Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 974
Заредила съм си аз фризера с плодове за тортички и други вкуснотийки от форума, че нали ще си седя в къщи   тази зима Laughing
и съм се замислила за тези пусти смокини (в момента страшно им налитам ) дали не мога да ги замразя и тях...например нарязани на кръгчета и леко изсушени !? Дали някоя от вас не е пробвала да замразява, ще станат ли изобщо или по-добре да не ги хабя  Rolling Eyes  ?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Аз съм забъркала една доза с гелфикс на д-р Йоткер, ама ако някой има по-добри идеи.......
Цитирай


Мнения: 974
Аз съм забъркала една доза с гелфикс на д-р Йоткер, ама ако някой има по-добри идеи.......

Не разбрах Crying or Very sad за фризера или нещо като сладко....защото приемам всякакви идеи въпроса ми е как да ги съхраня, така че да ги използвам за сладкиши, но да не варя сладко, че нямам удобствата за това.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Ами то с гелфикса се варят за 5минути само, плодовете остават хрупкави. Като сладко е, държи се в бурканчета.
Общо взето приготването на 3кг смокини ми отне 40минути.
Цитирай

София

Мнения: 19 801
Слагала съм, но преди това ги бланширам за 2-3 мин. в захарен сироп
Цитирай


Мнения: 974
Супер  Hug


Благодаря много за съветите  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 449
Слагам ги направо - без бланширане, захар и т.н. (само минават под течаща вода преди това)
Запазват формата, вкуса и аромата си.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.