Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Враца

Мнения: 4 381
Дадоха ми вчера козе месо, но има някакъв дъх- не на старо месо, ами на животното Embarassed.
До сега не съм готвила козе, а само ярешко месо и там няма проблеми. Дали има някакъв начин да се премахне тази миризма и дайте предложения какво готвите с това месо.
Благодаря!  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748
мирише защото е старо животно.
Първо изцепи всички възможни ципи и тлъстини от месото - вторите (лойта) миришат най-много.
Най-добрия вариант е да се смеси с друго и направи на кайма.
Друг -  нарежи на дребно и накисни в алкохол + оцет + чесън, дафинов лист - подправки, каквито се сетиш поне за 10-12 часа.
Иначе каквото се готви с ярешко и агнешко - такова и със старото.

А може и на пастърма да си направиш - козята си е деликатес  Laughing Но пак изчисти тлъстините, правиш на ивици - широки 3-4см, дебели около 2см, осоляваш и сушиш не на слънце. Ако решиш да правиш - пак питай
« Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 10:18 от pep-4o »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
И според мен най-добре е на кайма, смесено с друго месо. Такова месо колкото и да го киснеш и вариш не става крехко.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Пастърма, ако не знаеш как, задай въпрос.
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
и аз мисля,че пастърма е най-добре,ако обичате разбира се. newsm78
Цитирай

Враца

Мнения: 4 381
Благодаря за предложенията.
Ако не ви затруднавам дайте обяснение как да я направя тази пастърма, че явно няма да го готвя това месо Sad
Понеже вече е във фризера дали няма проблем, че ще бъде размразено? Rolling Eyes
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Знам, че майка ми го кипва във 3-4 води и след това го готви. Накрая уж не миришело вече, ама аз не мога да го потвърдя, защото не мога да го вкуся даже  Confused. Просто не обичам козе и овче месо, независимо как са приготвени.
Цитирай


Мнения: 6 026
Може да го свариш с маточина, босилек ........
Цитирай


Мнения: 8 592
Аз приготвям овче месо така - нарязвам на порции, посолявам, потопявам в олио, после в червен пипер и накрая в брашно. Пека в тава, като заливам с вода. Имала съм гости, които дори не разбраха, че ядат овче месо. Наистина не се усеща никаква миризма. Предполагам, че и козето месо може да се опече така. Ако пък е от стара коза, може да го захлупиш в гювеч и като стане готово, да го запечеш малко без капака.
P.S. Червеният пипер не трябва да е на дебел слой - просто с ръка се овъргалва порцията така, че навсякъде да има от него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.