Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 876
Един месец в Националната библиотека ще има изложба на Леонардо, струва ми се задълже да заведем децата, поне тези над три годинки.
Интересът към изкуството става много по-топъл и личен, когато включиш биографичния елемент - поне аз бях свидетел на живия интерес на Ането към разказа за малкия Моцарт.

ето един сайт за загрявка:
http://www.mos.org/sln/Leonardo/

# 1
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Анда, изложбата е наистина много хубава, но все си мисля, че децата трябва да са над 5 г. поне в този случай. Материята този път е малко по-сложна и незнам дали на малките ще им бъде интересно. От друга страна това е начин да се запознаят пряко с Леонадрно и изкуството му. Кога друг път ще имат възможност да видят от една ръка разстояние нещо, излязло изпод неговата ръка?
Незнам за най-малките, но тийнейджърите и родителите е просто задължително да видят тази изложба.

# 2
 • Мнения: 5 876
не съм видяла още изложбата, но мисля, че и по-малки деца (наблюдавайки Ането) биха имали полза да научат някои основни неща за Леонардо - че е искал да изучи добре това, което е рисувал, за разните му изобретения (децата са изобретатели по природа), за това, че е открил разни принципи и правила в рисуването, които и те биха могли да наблюдават (перспективата, да речем). А самата изложба може да бъде заключителна част от разговора.

# 3
 • Сливен
 • Мнения: 369
По темата - в момента в Сливен има изложба за Леонардо.
Изложбата е от три месеца тук и ще е до края на септември, т.е. още само няколко дни. Нямам идея по каква причина, но в България тази изложба гостува само в Сливен. В края на септември заминава за Япония. За мен беше наистина много впечатляваща и два пъти ходих да я гледам. Ако случайно някой има възможност да я посети през оставащите няколко дни - смятам, че си заслужава. Последния път обърнах внимание на работното време на галерията - работи всеки ден без понеделник (т.е. работи и през почивните дни), за часовете не съм 100% сигурна, но мисля че е от 10-17:30

# 4
 • с.Крън, общ.Казанлък
 • Мнения: 49
Анда, ами какво друго мога да кажа, освен че тези, които са от провинцията само могат да ви завидят за прекрасната възможност.Моят син е малък - 1г. и 4м., но бих го завела - най-малкото, за да добие представа от изложба и картини.Винаги може да се види нещо интересно и подходящо за нивото на детето.Така мисля.Приятно разглеждане, ако все още не сте я посетили изложбата!Сподели, дали и е харесало на дъщеря ти.

# 5
 • usa
 • Мнения: 3 367
ооооо 1е хубавоооо...
wodq ot бебета и 2та на всякакви изложби,изобщо не мисля 1е трябва да са на определени години за целта..най-лошото е ако им омръзне ,а не мен още не-или по1иваме и пак,или аз отивам сама 2ри път,или татко им ги гледа докато аз свърша..

няма малък за възпитаване на вкус към книги,изкуство,музика,спорт и ка1ествено хранене-мое мнение!

# 6
 • On The Road
 • Мнения: 219
О, да, утре може /23.09'06/.
Вали, не вали,
имаме си чадъри!

Obrigado pela informacao. Simple Smile

далеч съм от португалския, ама поне мога да благодаря...

# 7
 • Мнения: 2 033
Ха сега де.
Замислих се, дали има вреда от прекалено амбициозни проекти и начинания за малките, или ако просто нещо не помогне, то не може и да навреди.

Значи, представям си: 3 годишно дете (моето), в галерия за "големи". Картините не са на нивото на очите му: то не може да ги види, както е предназначено за виждане/както трябва да са осветени и т.н. Наоколо бъка с посетители, бутаница, неприятно. Вниманието му не може да се задържа върху обектите толкова, колкото на "големите". Не може да има, пък ако ще и да е най-гениалното 3-годишно дете, перспектива за оценка на това, което гледа. Ъммм. Детето или майката ще се почувстват по-доволни от това начинание?

Аз за себе си знам.

# 8
 • usa
 • Мнения: 3 367
Алиса ,децата ни са на 2.7 години и 9 месеца; единия върви,другия седи в количка/полазва;избирам време к не е много нагъчкано с хора,защото аз не оби1ам да се блъскам;
последно ходихме на
-изложба на пеперуди
-фото изложба

ходим и си гледаме без проблем, дете къде гледа-кьде тича-къде зяпа други хора,но е сред хубави гледки и това за мен възпитава вкус и идея за прекаване на свободно време..
твърд привърженик съм на това "начинание",правим го често,понякога си тръгваме без време,но това да е.
изобщо и не мисля че се учат на "изкуство"в сми в к можеш да научиш 12 годишно дете;нямам подобни амбиции,хич дори; не мисля че и вредя на някого,ако станат невъзможни си тръгваме,не преча никому
далеч по-добро решение е това за мен отколкото висене по задимени кафенета или пред тв(зимата сме особени фенове на музеи ние)

# 9
 • Мнения: 5 876
ами аз я водя навсякъде с мен, вдигам я на ръце, за да види по-добре. Наистина рядко е бъкано с хора, изложбите обикнвено са пусти. Говорим си разни неща за картините.
Дали нещо й влиза в главата... не знам, питам я какво й е харесало и защо. Отговорите ме изненадват понякога, но мисля, че й е приятно.

# 10
 • Мнения: 2 033
Анет1104, аз се отклоних, ама и ти кривна през къра. Какви са сега тези бебета на изложби, какви са тези подмятания за задимение кафенета (това твоята алтернатива ли е: ако да, къде пък ги намери баш в usa, ако не е, това щрих от галерията "другите са безотговорни майки" ли е?).
Анда, явно или моята дъщаря е гигант за възрастта й, или аз съм хилава, защото сценката "майка носи на ръце близо 4-годишно дете из изложба" не ми се вързва за повече от 5 минути. Но нищо, затова сме различни, и затова е интересно да си говорим, нека да има повече гледни точки. Хайде, аз млъквам вече, само за разсмивка даж кажа, че мъжот ми е по работа в америка, аз видях преди малко една мишка на нощна разходка в хола, и сега не мога да заспя от гнус.

# 11
 • Мнения: 5 876
 newsm78 ами аз си я нося, е, не непрестанно, ама ако съм я завела някъде, вдигам, показвам, приказваме си, оставям я, минаваме нататък, вдигам, показвам... може да съм се смахнала, не го изключвам.
Друг е въпросът, ако съм я завела някъде (където не ми се вижда подходящо за нейната възраст) просто защото съм нямала на кого да я оставя. Тогава си разглеждам аз, щото и Хасан е хора, а от нея се иска да мирува. Ако случайно забележи и картините, берекет версин  Laughing Наистина я водим от бебе (по тази причина) и мисля, че наистина изгражда навици - у родителя преди всичко, но това е доста полезно.  Laughing


# 12
 • Мнения: 456
Ходихте ли, мами?
Аз видях голямо стълпотворение на входа на библиотеката. Да не е заради това?
Споделете - спокойничко ли е или ... да ходим като се поизточи напливът.

# 13
 • usa
 • Мнения: 3 367
Aлиса,
опитах се да обясня какво правим,нищо не съм подмятала,никого не съм определила като "безотговорен";
цитираните "бебета на изложби" за нашите деца,дадох пример на какво ходихме последно защото и 2те мероприятия са за "големи" (ползвайки твоите определения);
задимените кафенета бяха опит за метафора,тук такива няма,има редица фаст фоодове ,много тв и висене пред пс к не е по-добра алтератива за мен;
казах какво ми се струва добре на МЕН и толкоз,не търся под вола теле
вси1ко добро,
анна

# 14
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Ходихте ли, мами?
Аз видях голямо стълпотворение на входа на библиотеката. Да не е заради това?
Споделете - спокойничко ли е или ... да ходим като се поизточи напливът.

Ходихме, затова е стълпотворението. Grinning

Вътре пускат на порции, така че е спокойно. Препоръчвам ви го.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт