Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 септ. 2006, 00:02 ч.

Ще ми одобрите ли менюто?

  • 1 674
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 768
Здравейте!
Аз не съм кой знае каква готвачка, да не кажа никаква. Обаче ако следвам всичко в рецептата както си е написано, се получава, съм забелязала Wink. Искам обаче да шашна мъжа ми с нещо по-така, затова поотворих бонапети.тиви и си избрах тези неща:

Цветна арбанашка салата

Списък на необходимите продукти:

1/4 бяла зелка
1/4 червена зелка
4 домата
4 моркова
100 г царевица (консерва)
1 краставица
150 г кьопоолу
12 розички броколи
12 печени чушки
4 маслини
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка целина


Начин на приготвяне:


 1. Зелето, морковите и целината се нарязват и се намачкват със сол. От тях се оформя канапе и се поръсва със зърна царевица.
 
 
 2. От домата се отрязва капаче, след което с малко ножче доматът се разрязва на 6 равни части, така че когато се разтвори, да се получи свързано в долния край цвете.
 
 
 3. Режат се 6 диагонални колелца краставица, поставят се в прорезите на домата и върху него се слага кьопоолу. Чушките и броколите се подреждат между доматите и краставиците, в центъра се поставя маслинката и се поръсва с накълцания магданоз.
 

 Пиле за коронация
Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
31/1/2004
 
 


Списък на необходимите продукти:

200 г пилешки гърди
50 г манго
20–30 мл прясно мляко
1 шепа кашу
1 шепа стафиди
2 с. л. олио
1 с. л. къри

за гарнитурата:
60–80 г краве масло
50–80 г замразен грах
50–80 г бейби морковчета (обикновен морков)
50 г ориз
вегета на вкус
чери домати, резени краставица и лимон за украса
 


Начин на приготвяне:


 1. Пилешките гърди се режат на тънки филийки, запържват се в сгорещеното олио за 1–2 минути и се отстраняват от котлона.
 
 
 2. Мангото се обелва от кората, нарязва се на филийки с големината на месото, прибавя се към позапърженото пилешко и се разбърква. Връща се на котлона, слагат се ядките и стафидите и се пържи не повече от 1 минута. Налива се млякото, овкусява се с къри, разбърква се и се отстранява от котлона.
 
 
 Сабайон парфе с праскови

Списък на необходимите продукти:

4 праскови
1 пакет суха сметана
125 мл прясно мляко
1/2 пакет какаови бисквити

за сос "Сабайон":
2 яйца
5–6 с. л. захар
50 мл прясно мляко
2–3 с. л. бял ром или вермут (2–3 капки есенция)


Начин на приготвяне:


 1. В купа се сместват продуктите за соса, разбъркват се добре и се поставят на слаб котлон. Сместа се бърка с тел, докато захарта се разтвори напълно и започне да се уплътнява.
 
 
 2. В малка тенджерка се кипва вода, слагат се за 30 секунди прасковите, изваждат се и се охлаждат в леденостудена вода. Обелват се и се нарязват наситно.
 
 
 3. Сметаната се разбива на сняг с прясното мляко по указния от производителя начин, а бисквитите се натрошават в отделна купа.
 
 
 4. На дъното на стъклена чаша се сипва от соса, поръсва се с бисквити и праскови и се нанася от сметаната. Процедурата се повтаря още няколко пъти, но без чашата да се запълва догоре.
 
 
 5. Десертът се консумира добре охладен.
 

Но за да ми е сигурна работата, се допитвам до вас, защото от четенето в подфорума /че не виждам какво мога да напиша.../ съм останала с впечатлението, че сте най-  що се отнася до рецепти...
 
 


 


# 1
  • София
  • Мнения: 2 220
Не вярвам да има човек, който не би го одобрил!  Wink Мммм, вкусно  cook Приятна вечер!

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
 smile3501 smile3501 smile3501

# 3
  • Мнения: 2 825
Не вярвам да има човек, който не би го одобрил!  Wink Мммм, вкусно  cook Приятна вечер!

Мдам  Peace Аз направо огладнях по никое време  Blush
straighty, звучи страхотно, вярвам, че мъжа ти ще го оцени  Peace

# 4
  • Мнения: 10 033
Ако мъжа ти харесва такива неща- супер. Аз съм голям чешит на тема ядене и не ме съблазняват, но пък не мога да бъда критерий.
Бон апети  bouquet

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 576
Много добре звучи! Давай! Laughing

# 6
  • София
  • Мнения: 22 407
Супер е! Grinning
Със сигурност ще го шашнеш Hug

# 7
  • София
  • Мнения: 3 270
МММ, потекоха ми лигите...много вкусно ще да е Thinking

# 8
  • София
  • Мнения: 768
Много благодаря! По принцип рядко му готвя, така че със сигурност ще се впечатли, но нали има някакви критерии кои храни можело да се съчетават и кои не, та от тази гледна точка консултация. Но щом експертите одобряват - значи остава   chef

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт