Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 септ. 2006, 14:53 ч.

Толерантни ли сме към...

 • 2 152
 • 52
 •   1
Отговори
 • Germany
 • Мнения: 1 254
Въпросът ми е провокиран от едно предаване, което гледах вчера по БГ TV - говореха за хомосексуалисти, гейове и травестити и имаше директно включване на зрители. От това което видях и чух отново затвърдих мнението, че българина е много консервативен и не приема различните. Дори е склонен към арогантно държание в присъствието на такива хора.

Та това ми е въпроса: Толерантни ли сме ние към такива хора и как е в държавите в които живеете?? Смятате ли това че ние като жени щом харесваме мъже и обратното щом мъжете ни харесват жени сме нормалните а всички други не са??

За Германия не мога да кажа много, защото съм много от скоро тук и нямам наблюдения, но аз лично приемам такива хора, само в случай че не парадират с това си различие. Naughty

Поздрави,  bouquet
dezita

# 1
 • Мнения: 6 167
Общо вече мразя да се изразявам, в стил
"Българите " , "Италианците" и тн.

за себе си мога да говоря-  да , толерантна съм имам приятели гейове и транссексуални хора.
имах приятел гей, който почина от СПИН, едни от най-свестните и стойностни хора , които познавам и ме е срещал живота,  са всъщност гейове ( Някои от тях серопозитивни, за съжаление).приятели са, съветници са, интелектуалци са, деликатни са и чуствителни.
познавам и един ужасен пере...ст., който е пълната им противоположност.
гадно, подло същество. комплексирано. но наистина е само един!

за Италия не знам. Но има тук един журналист Платинет, който се облича като жена.
Голяма звезда е, сигурно това означава, че обществото го приема, незнам.

# 2
 • VLC/SP
 • Мнения: 3 098
Да,толерантни сме към такива хора и двамата с мъжа ми.Приемаме ги такива,каквито са и не ги съдим,тук ги има много.Всеки има право да живее живота си както му се харесва.
Имаме на етажа двойка хомосексуалисти,заси4али сме ги в какви ли не ситуации,оба4е се правим,4е не сме видели.Какво толкова,ниЩо лошо не съм видяла от тези хора,а специално тези двамата са едни от най_възпитаните ми съседи.И най_добре изглеждаЩите. Mr. Green
Единственото,което ме възмуЩава и не приемам за нормално е,4е се дава право на хомосексуалните двойки да осиновяват деца.Не мисля,4е е редно,тъй като дават пример за един изкривен модел на семейство.
Затова и не харесвам и политиката на Сапатеро по този въпрос.За това,4е могат да склю4ват брак,ок,всеки има право на семейство и оби4.Но за децата въпроса не е така лесен за решение,колкото се опитват да го изложат.

# 3
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
До нас живеят две жени, на които им личи, че много се обичат.Едната има дете на 4,5г., живее при тях.Всяка вечер като излезем в градината се чуват любовни звуци от банята(прозореца им е точно до площадката ни).Дори и като ги видя заедно пак им личат чувствата им.Мислила съм дали е нормално и отговорът ми е ДА!Щом им харесва нека са заедно.Малко са ми противоречиви чувствата спрямо детенцето....все се питам какво ли му е в главата и как приема две майки Confused

# 4
 • Lleida Ispania
 • Мнения: 217
Аз ли4но нямам нищо против разли4ните хора,всеки има право на избор и да живее живота си така както му харесва.Хората които познавам са много умни,интелигентни и възпитани.Даже до някаде им се възхищавам защото е много трудно да живееш с нещо което пове4ето хора не приемат и осъждат.За Испанците не мога много да говоря но от това което виждам мисля 4е са отворени кам тези хора.

# 5
 • Мнения: 295
И аз, ако става въпрос за такива теми, не обичам да квалифицирам "българи", "германци"... Лично аз, смятам, че на такива хора трябва да се помогне да осъзнаят себе си, не съм на принципа да заклеймявам. Смятам, че това е състояние, което е ненормално, трябва да се лекува и тези хора имат нужда от помощ в това отношение. Мисля също, че е недопустимо да се дават деца за осиновяване от хомосексуални двойки. Според мен това е по-лошо от оставането им в дома за деца. Не си представям също след време моят син да ми доведе момче в булчинска рокля - да не дава Господ! Най-лошото е обаче, че хора, които открито заявяват, че са против хомосексуализма, биват квалифицирани веднага като нетолерантни, консервативни и задръстени.

# 6
 • Germany
 • Мнения: 1 254
Пояснение:  NaughtyНе става въпрос за квалификация "българи", "италианци", "германци" и т.н...... Ставаше въпрос за това как се приема това в държавите, където живеете като цяло.

Поздрави,  bouquet
dezita

# 7
 • Мнения: 9 117
При нас от няколко години разрешиха браковете между хомосексуални двойки.
Каква беше изненадата на мъжа ми като прочете във вестника, че познава отпървата такава двойка сключила брак в нашата провинция "булката". Оказа се негов съученик от прогимназията и за който не беше предполагал, че е такъв.
Аз се чудех дали го приема или е против. След известно мълчание само продума - ми щом така е щастлив.
Бях доволна от това, че прояви разбиране, за мен лично щом има такива хора, то те трябва да бъдат приемани наравно с всички останали. Научила съм се на такава "толерантност" заради средата, в коята съм израснала.

# 8
 • Süd
 • Мнения: 3 521
Да толерирам ги и аz, и мъжът ми и всичките ни поzнати...според мен това е въпрос на приzнаване правото на иzбор на хората...

# 9
 • Мнения: 2 033
За страната не мога да обобщавам.  Не ми влиза на мен в работата кой е привличан от същия пол, и кой-от противоположния, ако е свестен човек, все тая.  Да не би на мен някой да ми наднича в интимните отношения, за да си определи отношението към мен?
Май няма какво много да се дискутира по тази тема, освен ако не се опитаме може би да поприказваме малко за предразсъдъците.

# 10
 • Мнения: 2 427
Темата ти е супер,това е нещо което много ме вълнува.
Толерантна в смисъл такъв че не им се подигравам,нито ги обиждам.Но също така не одобрявам.Не одобрявам защото за мен да си Гей или Лесбийка не е нищо повече от сексуална перверзия.В това число не включвам хората които имат хормонални или психически проблеми, които са ги накарали да променят натурата си.Говоря за хора които поределено го правят с други хора от същия пол ,защото това ги стимулира сексуално,да и защо не,затова че е модно.Истинския Гей определено не демонстрира на света че е Гей,напротив,притеснява се от факта.Аз имам втори братовчед Гей,за който само се шушне че МОЖЕ БИ е такъв.Невероятно добро момче,много мило, и симпатично-с две думи,прекрасен човек.Стига до там травматизиран от някои събития в детството си.
Дразни ме тази Гей общност която на всяка цена иска с ЦЕНАТА на всичко да бъде приета от останалата част от хората,дразня се от това че вече се сключват бракове между тези хора,но най- много се дразня от това че в момента се борят за това да ги одобрят за осиновители.И просто си предстваям какво би могло да бъде едно такова "Семейство".Малкия Иван се събужда и отива да се гушне между "мама" и тати,вижда ги как спят прегърнати брада до брада и с въздишка си мечтае как един ден и той на свой ред ще срещне синия принц и ще създаде свое гнездо под небето.
Ако нещата не спрат да се развиват в тази насока ,ще дойде момент в който бебетата ще се раждат в епруведка,мъжът и жената няма да са едно цяло а ще са отделен вид и света ще е всичко това което си пожелаете но не и нещо нормално,движещо се закономерно по силите на природата.Не желая детето ми да израстне в такъв свят,където нормалните двойки са изместени от хомосексуалните и на нормалните семейства съставени от мъж и жена да се гледа като на нещо остаряло и отминало отдавна.Не желая сина ми да се върне един ден и да ми каже ,мамо ,имам си приятел,ще го доведа на вечеря другия уикенд.Не желая да толерирам онова което във все по голям мащаб обгръща света и го отклонява от хармонията която е създал във Вселената Бог.
Не приемам Гей обществото по същият начин ,по който не приемам тези които за да изпитат сексуално удоволствие бият партнйора или уринират отгоре му.Просто не ги разбирам...
И още несто да добавя,всички геёве които познавам досега(с изключение на този мой братовчед)са сноби,превзети,лигави,безочливи,подиграващи се на нормалните хорица,подценяващи и презираши нормалните хора,така както все едно те самите произлизат от рода на Екатерина Велика и имат родство с Версай.Бившия ми шеф беше Гей и направо си дискриминираше красивите жени,които горките пък го приемаха някак си.Оня с перуката за който говори Лени,журналиста и той същата стока Mr. Green.

# 11
 • Мнения: 6 167
Аз пък мисля, че когато говорим за дисфункционалност на семейството и влиянието върху детето не сме много прави.
Не е доказано влияние върху детето ( че ще отгледат поредния гей). На базата на това, че не е доказано, на някои места е разрешено.

Има много по-дисфункционални среди за едно дете:
- семейства с насилие от страна на бащтата или майката ( физическо, емоционално, сексуално)
- семейства с алкохолици и наркомани..
- домът пък, както и приемната грижа ( зависи  там много обаче ) са също дисфункционални среди за детето.

в този смисъл май приемам дете, което да расте в обичаща и обгрижваща среда (хомосексуална двойка) пред горе изброеното...
 newsm78

ПС: За лечението... незнам. Може би някакво бичуване или медикаменти, или какво друго би могло да бъде  лечението, мамоГ?

# 12
Чудесен въпрос!
Имам много приятели, които са различни. За това не знаят дори и съпругите им.
Моето мнение е-приемам ги за приятели-разговаряме, помагаме си, работим по общи проекти, споделяме проблемите си... и не бих се отказала от тяхното приятелство, но ако съпругът ми започне да носи женско бельо вкъщи или да се среща с интимен приятел- не бих го приела по същия начин.
Толерирам всеки избор на сексуално самоопределяне, но в моето семейство държа на традициите.

# 13
 • usa
 • Мнения: 3 367
..ima данни подкрепящи идеята че хомосексуализмът/транс-секс е физиологично обусловен(..не съдим някой че има депреия или диабет) и в този контекст изобщо не ги намирам за особено и нередно;
**
200 пъти предпочитам син гей отколкото син алкохолик,несретник или мафиот..
**
"за" съм да отглеждат деца,познавам пастор лесбиика,имат 3 деца с партньорката си,супер семейство
**
обобщенията и тук,както и в ред други теми за безпочвени-има всякакви всякакви хора,това че са 'американци" или "гей" или "рижи" не ги слага в никаква категория
**
човек осъжда това к не разбира,от него го е страх и и за по-лесно го "мрази";това не ми харесва и се надявам да не го възпитам в децата ни
Анна

# 14
 • Мнения: 2 427
Лени,в специализираните болници лежат цели семейства алкохолици,обикновенно деца израстли в семейства на насилници често изграждат агресивен хатрактер и след като порастнат насилват и те.По същият начин много малка част от децата израстли в дълбоко религиозни семейства остават атеисти.Детето расте ,най-вече с обстановката в дома,учи се да взаимодейства с останалите попивайки първо в семейството взаимоотношенията между мама и тате.Това му е базата.Затова казваме че е важно в какво семейство израстваш,кой те отглежда и т.н.Затова повечето майки ,които имат възможност да оставнат в къщи предпочитет да възпитават сами децата си поне до 3 годишна възраст,за да им предадат качествата които смята че са полезни,за да усвои детето им техният начин на мислене а не на бабата или лелята от групата(въпреки че аз съм за градините и яслите,всичко има + и -).Ето,вземи пример от Нейшънъл Джеографик-виждаш каква е закономерността в природата.Зебрата учи малкото да бяга,лъва -да лови.Това се научава от малките наблюдавайки поведението на родитела.Точно преди 20 години брака между тези хора беше нещо абсурдно,никой не можеше да си представи че сте се стигне до там.Днес тези хора присъстват като партии в парламента,женят се,ние ги възприемаме.Колкото повече ги възприемаме,толкова повече номера на хомосексуалните се увеличава.
Естественно че бих приела сина си или дъщеря си ако са Гей,няма да ги изгоня ,нито да се откажа от тях,но едва ли ще успея да ги приема по този начин.Както каза вече мама Г,"Да пази Господ"! Praynig

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт