Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плевен

Мнения: 262
Имам едни много дребни картофи. Ако почна да ги беля, половината ще заминат заедно с обелките.
Бихте ли ме посъветали как да ги опека и какви подправки да сложа?

Цитирай


Мнения: 498
Измиваш ги хубаво и във фурната направо. Даже и тава не ти трябва. По някое време се разбъркват, разместват за да се изпекат равномерно. Сервираш горещи на средата на масата. Всеки си бели и яде с каквото му е сладко - сирене, шарена сол. Страшно бърза и икономична вечеря, добре че ме подсети.
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Измиваш ги хубаво, с четка по възможност.
Срязваш ги наполовина по дължина, а ако са много дребни - изобщо не ги режеш. В тава, с повечко олио (масло) или и двете, сол и малко чубрица - във фурната.
Цитирай

София

Мнения: 19 766
В тава с повече олио + сол + черен пипер + розмарин, може и малко червен пипер. Стават супер! Peace
Цитирай


Мнения: 8 581
Направи ги по тази рецепта на Тането, родопска е и е страшна вкусотия!
Цитат
Картофи с еднаква големина се измиват хубаво с четка и се разрязват наполовина по дължина. Дъното на тава се намазва с олио, но така че самото олио да се стича, т.е. да е повечко. Поръсва се със сол и картофите се нареждат отгоре с разрязаната част към дъното. Другиат вариянт е да посолите едната половинка на картофа, да разтъркате с другата и така да сложите картофчетата в тавата.
Пече се на силна фурна.
Тайната на успешното приготвяне тук е картофите да се оставят да се зачервят хубаво иначе не могат да се отлепят от дъното на тавата. Но ако се препекат се получава хрупкава коричка и така отделянето е без проблем......




Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Благодаря ви много!
Отивам да мия картофите!
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Откакто една приятелка ми каза рецептата ги правя само така:

Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Very Happy
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Very Happy
Абсолютно!  chef
Цитирай


Мнения: 7 473
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Very Happy
Абсолютно!  chef

Цели ли картофите и на колко градуса печете?
Цитирай


Мнения: 7 809
Откакто една приятелка ми каза рецептата ги правя само така:

Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Very Happy
така ги правя и аz  Smile
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
В тава с повече олио + сол + черен пипер + розмарин, може и малко червен пипер. Стават супер! Peace
Blush
Аз добавям и 2-3  сплескани скилидки чесън за аромат .
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Very Happy
Абсолютно!  chef

Цели ли картофите и на колко градуса печете?

Цели, да. На 200 градуса някъде Wink
Цитирай


Мнения: 2 546
Не съм чела всички отговори, затова сигурно се повтарям.
Аз мия хубаво картофите, слагам ги цели във фурната (върху решетката) и пека.
Като станат готови ги разрязвам на две и намачквам вътрешността с масло (и коричката е много вкусна).
Стават бомба.
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Аз ги измивам надупчвам ги и пека в микровелето. После ги разрязвам на две и намачквам вътрешността с масло   
Цитирай


Мнения: 286
Аз ги измивам,разрязвам ги на две .Намазвам с четка дъното на тавата и,посолявам,поръсвам с една подправка за картофи  на Биосет и ги редя с разрезите на долу.В загрята фурна след 25 минути са готови.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.