Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 септ. 2006, 17:42 ч.
  • Преглеждания  36 675  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 262
Имам едни много дребни картофи. Ако почна да ги беля, половината ще заминат заедно с обелките.
Бихте ли ме посъветали как да ги опека и какви подправки да сложа?

Реклама
# 1
  • Мнения: 498
Измиваш ги хубаво и във фурната направо. Даже и тава не ти трябва. По някое време се разбъркват, разместват за да се изпекат равномерно. Сервираш горещи на средата на масата. Всеки си бели и яде с каквото му е сладко - сирене, шарена сол. Страшно бърза и икономична вечеря, добре че ме подсети.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 090
Измиваш ги хубаво, с четка по възможност.
Срязваш ги наполовина по дължина, а ако са много дребни - изобщо не ги режеш. В тава, с повечко олио (масло) или и двете, сол и малко чубрица - във фурната.

# 3
  • София
  • Мнения: 21 263
В тава с повече олио + сол + черен пипер + розмарин, може и малко червен пипер. Стават супер! Peace

# 4
  • Мнения: 9 799
Направи ги по тази рецепта на Тането, родопска е и е страшна вкусотия!
Цитат
Картофи с еднаква големина се измиват хубаво с четка и се разрязват наполовина по дължина. Дъното на тава се намазва с олио, но така че самото олио да се стича, т.е. да е повечко. Поръсва се със сол и картофите се нареждат отгоре с разрязаната част към дъното. Другиат вариянт е да посолите едната половинка на картофа, да разтъркате с другата и така да сложите картофчетата в тавата.
Пече се на силна фурна.
Тайната на успешното приготвяне тук е картофите да се оставят да се зачервят хубаво иначе не могат да се отлепят от дъното на тавата. Но ако се препекат се получава хрупкава коричка и така отделянето е без проблем......




# 5
  • Плевен
  • Мнения: 262
Благодаря ви много!
Отивам да мия картофите!

# 6
  • София
  • Мнения: 3 537
Откакто една приятелка ми каза рецептата ги правя само така:

Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Grinning

# 7
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Grinning
Абсолютно!  chef

# 8
  • Мнения: 7 474
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Grinning
Абсолютно!  chef

Цели ли картофите и на колко градуса печете?

# 9
  • Мнения: 7 809
Откакто една приятелка ми каза рецептата ги правя само така:

Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Grinning
така ги правя и аz  Simple Smile

# 10
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
В тава с повече олио + сол + черен пипер + розмарин, може и малко червен пипер. Стават супер! Peace
Blush
Аз добавям и 2-3  сплескани скилидки чесън за аромат .

# 11
  • София
  • Мнения: 3 537
Измивам хубаво картофите,намазвам ги със сол и масло и всеки картоф по отделно го увивам в алуминиево фолио.Нареждам ги направо на решетката във фурната и пека около 1 час.Стават мозък Grinning
Абсолютно!  chef

Цели ли картофите и на колко градуса печете?

Цели, да. На 200 градуса някъде Wink

# 12
  • Мнения: 2 548
Не съм чела всички отговори, затова сигурно се повтарям.
Аз мия хубаво картофите, слагам ги цели във фурната (върху решетката) и пека.
Като станат готови ги разрязвам на две и намачквам вътрешността с масло (и коричката е много вкусна).
Стават бомба.

# 13
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
Аз ги измивам надупчвам ги и пека в микровелето. После ги разрязвам на две и намачквам вътрешността с масло   

# 14
  • Мнения: 286
Аз ги измивам,разрязвам ги на две .Намазвам с четка дъното на тавата и,посолявам,поръсвам с една подправка за картофи  на Биосет и ги редя с разрезите на долу.В загрята фурна след 25 минути са готови.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт