Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Германия

Мнения: 899
Днес любимия има рожде ден, ще го празнуваме утре и искам да направя торта. Имам две идеи, обаче за няколко неща се чудя, та моля, за компетентните ви мнения Smile

Първата ми идея е да направя шоколадова торта с бишкоти - в откопчаваща се форма, с оградка. Кремът да е заквасена сметана + течен шоколад, а ако имате други идеи за шоколадов крем, не много тежък - давайте ги! Ще сложа и банани или друг плод, а бишкотите топнати в мляко. Въпросът ми е - искам да направя шоколадова глазура - последният ред от бишкоти ли трябва да е или може и да е от крема, след като постегне и директно върху него да изсипя разтопения шоколад?

Другата ми идея е еклерова торта - пак в откопчаваща се форма или в купа, после с обръщане. Подложка бисквити, кремът е заквасена сметана + захар+ кисело мляко и желатин. Сипвам крем, редя еклерчета (от малките, кръгли), пак крем и така до края. Отгоре пак искам да направя заливка, от разтопен шоколад, обаче ще стане ли директно върху крема? Никога не съм правила такава торта, само съм яла по заведения, а на него му е любима и аз такъв вариант измислих за по-лесно майсторене.. Сигурно може и да е друг крема?

Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Цитирай


Мнения: 805
Umbra,и  при двете торти последния ред трябва да е крем,за да имаш равна повьрхност за шоколадовата глазура.
Слагаш тортата да стегне в хладилника,разтопяваш си шоколада/аз добавям малко течна сметана/,оставяш леко да се поохлади,за да не стопиш крема и заливаш.Не охлаждай много шоколада преди да залееш,защото от студения крем глазурата бьрзо застива.
Успех и да не забравиш да ни покажеш.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ако те притеснява глазурата, защо просто не настържеш шиколад или направи свитъци(по-големи стърготини) от шоколад!

Ето нещо такова:

А ето тук има повече обяснения!
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Благодаря и на двете ви   bouquet

Това със свитъците е идейно, ако направя еклеровата ще сложа свитъци, а ако избера другата - ще залея охладения крем  Laughing
Дано успея днес да намеря еклерчета...че тази торта повече ме влече.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.