Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Sofia

Мнения: 6 210
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Very Happy
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа
Цитирай

sofia

Мнения: 1 412
Браво на теб, мен нещо не ме бива с питките, за сьжаление.
Цитирай


Мнения: 4 328
Цитат на: DEianaZ
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Very Happy
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа


И аз правя такава. Very Happy
Ето я моята.Мъъъъничка доза (1/3 от тестото)
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Ей , изкушаваш ме да опитам . Макар че и мене никак ме няма по месенето ( никога не знам колко брашно да сложа , какво значи "меко" и да не "лепне" ...) , ще взема да се пробвам.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Цитат на: nadia
Ей , изкушаваш ме да опитам . Макар че и мене никак ме няма по месенето ( никога не знам колко брашно да сложа , какво значи "меко" и да не "лепне" ...) , ще взема да се пробвам.

абе да не ти лепне по ръцете и масата. Спре ли да лепне спираш да слагаш брашно. Ама съм си професионална месачка вече Wink
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
Дивиана,
моята погача е същата. Стана много вкусна, бабите бяха трогнати. цъкаха 1 час и се кръстреха "Боже какви погачи правила наща Деяна...тцтцтц"
Цитирай


Мнения: 4 328
Цитат на: DEianaZ
Дивиана,
моята погача е същата. Стана много вкусна, бабите бяха трогнати. цъкаха 1 час и се кръстреха "Боже какви погачи правила наща Деяна...тцтцтц"

  applauseuu
Отсрамила си се пред бабите. Wink  Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 369
DEIANA, страхотна питка стана! Снощи имахме гости и аз реших да спретна твоята питка. Много вкусна и красива питка им направих.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
радвам се , че ти е харесала Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
DEianaZ , жестока е .  Направо им събрах очите на бабите и на всички ! Very Happy
Благодарско !

Ето я ! Cool
Цитирай

София

Мнения: 2 011
Цитат на: DEianaZ
ама аз съм върха направо питката е страшна - питка на Питките Very Happy
Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
3 с.л захар
1 с.л. сол

Така. Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). след като втаса маята в тава слагата брашно и смесвате всички продукти по- горе. да не забравите и другата половина от прясното мляко!Слагата вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена  тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. Става невероятна. Моята в момента я пека. Ако на някой му се занимава нека я опита тази пита. Весела Коледа


Да се похваля  - и аз направих питката и обрах всички точки! Искам само да добавя, че количеството брашно което ми "глътнаха" тези продукти е около 1,100 кг. Това е важно за момичетата, които ползват суха мая ( като мен), защото при нея на опаковката е обозначено едно пакетче за какво количество брашно е...
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
Цитат на: Morena
DEianaZ , жестока е .  Направо им събрах очите на бабите и на всички ! Very Happy
Благодарско !

Ето я ! Cool

Мммм,страхотно изглежда!А не слагате ли някаква плънка вътре?Сиренце например? Rolling Eyes
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
аз не съм слагала сирене
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Тестото е близко до козуначеното, а и щом го "удряш" сто пъти, съвсем трябва на него да прилича - като се опече, да стои на "конци", като я разчупиш. Точно така - на "розички", не съм я правила, но и като кръгла погача е много вкусна. Smile
Една колежка от предишна моя месторабота правеше "розичките" малки, поръсваше ги със сирене отгоре, а като изстине погачата, я сиропираше. Фантастично вкусно е, но аз лично не съм я правила по този начин. Някой ден...
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Цитат на: Karimma
Тестото е близко до козуначеното, а и щом го "удряш" сто пъти, съвсем трябва на него да прилича - като се опече, да стои на "конци", като я разчупиш....


Изобщо не разбирам от теста , мая , бухване , втасване , ..... . Embarassed
Това ми беше севтето ! Наистина стои на конци !  Very Happy  
Абе страхотно вкусно нещо ! Cool
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора