Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 септ. 2006, 22:25 ч.
  • Преглеждания  2 048  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 402
Ето няколко летни и лесни салатки или по-скоро украса към тях Laughing
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1263524
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1263579
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1263581
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1263582
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1263580
Ако някой иска някакви подробноси - насреща съм Joy

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 164
Аз имам въпросче. Peace  Как се прави този ориз? И как успяваш да го оставиш на зърна т.е. да не се разкашка? newsm78

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 437
Цитат
Публикувана от: mama1+2
Ако някой иска някакви подробноси - насреща съм 

Като си рекла, да питам-как изрязваш доматите за последната салата (където са като кишнички)?Дълбаеш ги и ги пълниш, нали newsm78?Как точно правиш Praynig?

# 3
  • Варна
  • Мнения: 6 844
Аз имам въпросче. Peace  Как се прави този ориз? И как успяваш да го оставиш на зърна т.е. да не се разкашка? newsm78

И аз се интересувам от ориза.  Simple Smile

# 4
  • Русе
  • Мнения: 402
Аз имам въпросче. Peace  Как се прави този ориз? И как успяваш да го оставиш на зърна т.е. да не се разкашка? newsm78

Тайната на неразкашкания ориз е в това да се вари в много вода. Примерно 1 ч.ч. ориз и вода колкото ти събира тенджерата. След като се свари ориза се измива със студена течаща вода /аз го слагам в гевгир/. След това се запържват зеленчуци /аз ползвам готов замразен микс/ за няколко минутки, за да не се разкашкат, а да са хрупкави. Към тях се прибавя яйцето предварително изпържено като за омлет и нарязано на лентички и след това се прибавя ориза, колкото да се омеси с олиото и зеленчуците. Цялата тази процедура със запържването е не по-вече от 5 мин. Сервира се със соев сос.

За кошничките
Домата се обръща с дръжката надолу. Отгоре се оставя една ивица за дръжка /както се вижда на снимката/, хоризонтално и вертикално от нея се изрязва по едно триъгълно парче /това което е в чинията с ориза/. Вътрешността на домата се издълбава с кафяна лъжичка. Пълнежа е по желание. Аз съм слагала сух таратор, майонеза със сирене и лук, руска салата.....
Дано да е ясно разяснението за изрязването newsm78

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 437
Благодаря, mama1+2 !  bouquet
И за доматените кошнички, и за ориза!

# 6
  • Мнения: 3 164
И от мен едно благодаря! Този ориз ще го пробвам задължително! А някаквиподправки слагат ли се - соев сос, черен пиер или друго? newsm78

# 7
  • Мнения: 465
mama1+2 добра идея даваш Peace

# 8
  • Русе
  • Мнения: 402
И от мен едно благодаря! Този ориз ще го пробвам задължително! А някаквиподправки слагат ли се - соев сос, черен пиер или друго? newsm78

Задължително соев сос - вкусът е съвсем различен. Поне у нас така се яде Laughing

# 9
  • София
  • Мнения: 3 550
Сините домани от първата снимка как ги обработваш? Съпругът ми винаги се оплаква, че били лигави.

# 10
  • Русе
  • Мнения: 402
Сините домани от първата снимка как ги обработваш? Съпругът ми винаги се оплаква, че били лигави.

Режат се на половина, издълбава се вътрешността им и се посоляват да престоят, за да им падне горчилката. След това ги пържа във фритюрника докато си сменят цвета и пълня с каквото имам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт