Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 септ. 2006, 15:23 ч.
  • Преглеждания  2 317  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Германия
  • Мнения: 899
Продукти:

2 патладжана
1 кремвирш
100 гр кашкавал
100 гр сирене

за соса:
4 домата
чубрица
шарена сол
сол
1 с.л. брашно
1 ч.л. захар

Патладжаните се обелват, нарязат на колелца и заливат със студена вода за около 10 мин. После се изпържват (аз във фритюрника). Доматите се бланшират и обелват, нарязват се на дребни кубчета. В тебджерка се загрява олио, слагат се доматите, подправките и ври на слаб огън около 5 мин. Брашното се разтваря в малко от соса на доматите, докато стане на кашичка и се прибавя към тях. Оставят се да къкрят, докато се изпържат патладжаните.
В тавичка се нарежда един слой патладжан, върху него се посипва от соса, нареждат се колелца кремвирш и пак ред патладжани, сос. Най-отгоре се наръсва с кашкавала и сиренето. Запича са в печката на вентилатор за около 10 мин.
Става невероятно вкусно, особено ако си го хапвате, пийвайки айрянче х Laughing
Ето и снимки:






Бон апети!

Реклама
# 1
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 386
И звучи, и изглежда супер, ама за мен това не е бърза манджа  Grinning То пържене, бланширане, варене, запичане... Аз ще спра още като изпържа патладжаните  Mr. Green Ама ще дам рецептата на мама да ми я направи някой път  smile3521

# 2
  • гр. София
  • Мнения: 1 883
Със сигурност е много вкусно.

# 3
  • Германия
  • Мнения: 899
Ааа, Димана, наистина става бързо - за около 30 мин. всичко беше готово. Може да не се бланшират и белят доматите или да се обелят без бланширане. Патладжаните може да се сложат сурови (само трябва да се пече по-дълго) и  така се съкращава времето.
Но и мама е добър вариант Simple Smile

# 4
  • Мнения: 2 548
Не съм фенка на патладжаните, но изглеждат адски вкусно.
Утре може и да ги врътна  Laughing

# 5
  • Мнения: 2 548
Само един въпрос...как се бланшира?

# 6
  • Германия
  • Мнения: 899
Марче, ще стане и с тиквички, а и те самите патладжани, изпържени си имаха вкус на тиквички  Thinking

А бланширането - пускат се доматите (цели) за малко във вряла вода и после се заливат с ледено студена. Ама аз единия го обелих и без бланширане, че ми се видяха малко, не беше кой знае колко трудно, домата трябва да е по-твърд.
Беше адски вкусно, още ми е тежко. А и аз също не съм особен фен на патладжаните.

# 7
  • Мнения: 2 548
Мерси, Умбра Simple Smile Аз даже мисля, че разполагам с един буркан бланширани домати.
Много ми се дояде обаче тази манджа.
Ако имах патладжан, още тази нощ щях да я направя  Crazy ooooh!

# 8
  • Мнения: 2 548
 smile3518 Цяла нощ си мислих за тези патладжани и накрая забравих да ги накиснаSad
Станаха ужасно горчиви  Sick
Иначе наиситна се правят за около 30 минути и изглеждат много вкусни  Confused

# 9
  • Германия
  • Мнения: 899
Не се ядосвай, ами вземаш още два и опитваш отново   bouquet

Сега няма едни патладжани да ти развалят настронието, я!  Hug

# 10
  • Мнения: 2 548
Не се ядосвай, ами вземаш още два и опитваш отново   bouquet

Сега няма едни патладжани да ти развалят настронието, я!  Hug

И утре е ден, права си  Laughing

# 11
  • München
  • Мнения: 2 567
Много обичам патладжани, но беленето им сурови ми е ужасно трудно  Embarassed Има ли някакъв трик??? Дали да не ги бланширам и тях, така по-лесно ми се струва  newsm78

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 386
Много обичам патладжани, но беленето им сурови ми е ужасно трудно  Embarassed Има ли някакъв трик??? Дали да не ги бланширам и тях, така по-лесно ми се струва  newsm78

Аз не ги беля изобщо- нито за пържене, нито за печене, нито за нищо. Обичаме ги така  Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 21 228
Много обичам патладжани, но беленето им сурови ми е ужасно трудно  Embarassed Има ли някакъв трик??? Дали да не ги бланширам и тях, така по-лесно ми се струва  newsm78

Аз не ги беля изобщо- нито за пържене, нито за печене, нито за нищо. Обичаме ги така  Peace
Peace и аз...дори не ги оставям нарязани да се отцедят...да не говорим за киснене във  Wink вода

# 14
  • София
  • Мнения: 21 228
Много обичам патладжани, но беленето им сурови ми е ужасно трудно  Embarassed Има ли някакъв трик??? Дали да не ги бланширам и тях, така по-лесно ми се струва  newsm78
С прибор за белене на плодове и зеленчуци, но от тези на които ножчето е перпендикулярно на дръжката.
Струва минимум 2-3 лв. и нагоре./зависи от марката/

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 16:25 от denis_d

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт